Nieuw

ISIS school in Amsterdam kreeg 1.200.000 euro teveel betaald

Van de week berichtten we al:

Islamitische school Amsterdam opent met 30 leerlingen terwijl 180 vereist was

Dat het aantal leerlingen tegenvalt, kan grote gevolgen hebben voor de school. Een deel van de financiering van scholen, is namelijk afhankelijk van het aantal leerlingen. Het Cornelis Haga Lyceum heeft geld gekregen, op basis van de prognose van 186 leerlingen. Hoeveel precies, dat verschilt per school. Maar in 2015 ging het gemiddeld om 7.863 euro per leerling.

Maar mogelijk hebben ze daar helemaal geen recht op. 1 oktober is de peildatum, als er dan veel minder leerlingen zijn, wordt het bedrag opnieuw berekend. RTL >>

Meer vraag naar islamitisch onderwijs

Ondanks de moeizame start van het Cornelis Haga Lyceum is er in Nederland steeds meer vraag naar Islamitisch onderwijs. Vooral het aantal Moslim-basisscholen stijgt snel. In 2010 hadden de scholen zo’n 9000 leerlingen; in 2017 zijn dat er ongeveer12.000. Dat is een stijging van 33 procent.

In Nederland zijn nu 53 Islamitische basisscholen, verspreid door het hele land. Islamitische middelbare scholen zijn er minder, het Cornelis Hage Lyceum is de tweede. De andere is het Avicenna College in Rotterdam.

Doe mee met 8.456 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7433 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on ISIS school in Amsterdam kreeg 1.200.000 euro teveel betaald

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: