Nieuw

Ik voel nattigheid

Ja zult u zeggen dat is niet zo gek met de wel erg vroeg begonnen herfst en de daarmee gepaard gaande overvloedige regenval ! Maar nee dat bedoel ik niet. Nee ik doel op Noord-Korea.

In de loop der jaren is Tijl steeds wantrouwiger geworden tov. de media en op de een of andere manier gaat het er bij hem niet in dat Noord-Korea ‘zomaar’ allerlei landen lopen te bedreigen met atoom of waterstofbommen. Zeker, dat land is al veel langer de etterende puist in Azië daar is iedereen het wel zo’n beetje over eens, maar suïcidaal ?

Tuurlijk je kunt heel stoer gaan lopen dreigen maar ze zijn heus wel zo slim dat ze weten dat ze met een aanval hun eigen doodvonnis tekenen. Noord-Korea heeft een der grootste legers ter wereld maar grootte zegt vandaag de dag niks meer. Zeker daar zal best rekening mee gehouden worden maar ‘moderne’ oorlogsvoering is niet langer een kwestie wie de meeste militairen heeft, die tijd ligt inmiddels wel achter ons. Het gaat erom wie de meeste en meest geavanceerde raketten in huis heeft en ondanks hun ongetwijfeld flinke arsenaal valt het in het niet bij wat China, Amerika en Rusland ter beschikking hebben.

Laat ik het zo zeggen; Noord-Korea kan het laten druppelen een motregentje misschien maar de anderen kunnen het zo laten plenzen dat binnen korte tijd de straten blank staan.rain-2085065_640En daar helpt geen afvoerputje tegen. Vandaar dat een klein irritant stemmetje ergens in mijn achterhoofd zegt dat er een reden is voor die agressie die ze tonen, een reden die ze angstvallig voor ons verzwijgen.

Zeker, ze worden al langere tijd geplaagd door de ene na de andere boycot maar dat is al zolang, daar zullen ze onderhand wel aan gewend zijn. Honger dan ? Ach ze hebben al verschillende hongersnoden gehad, daar ligt de top echt niet van wakker.

Daarbij, waarom zijn Rusland en China ondanks dat ze het dreigen wel veroordelen toch zo terughoudend, angst kan het niet zijn, één bevel en morgen is heel Noord-Korea een gigantisch radioactief parkeerterrein. Angst voor de nasleep van de grote drie onderling?

Dat lijkt me sterk, misschien dat niet overal de grootste lichtenlight-bulb-2652929_640 aan het bewind zijn maar ze zullen er allemaal wel van overtuigd zijn dat een grootschalige oorlog alleen maar verliezers kent, de vernietiging zal ongekend zijn, sterker nog; het is maar zeer de vraag of de wereld het überhaupt overleeft. Daarbij zijn de landen die Noord-Korea bedreigt dermate groot dat zij met hun raketsystemen wel grote schade kunnen aanrichten maar ze niet op korte termijn kunnen uitschakelen, de anderen daarentegen zien Noord-Korea als een vlek op de kaart, op het moment dat zij hun arsenaal in stelling brengen kan het in één dag afgelopen zijn, wat rest is één grote krater.

Dat gezegd hebbende blijf ik dus zitten met de vraag;

Wat is de reden dat zo’n land zo’n grote broek aantrekt ? why-1641898_640Want daar hoor ik niemand over. Ik bedoel je mag dan een hele sterke dreumes zijn, het besef dat je een dreumes bent en je onmogelijk als overwinnaar overeind kunt blijven zal toch prominent aanwezig blijven.

En het feit dat je daar niks over hoort maakt me zo wantrouwig, ik voel nattigheid…. !

Doe mee met 8.450 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

18 Comments on Ik voel nattigheid

 1. Maar ze zijn daar wel zeer fanatiek, en zo gek als een deur.
  1 weigering, en je hele familie sluiten ze op of moorden ze uit.
  Zo’n 1/3 is daar junk, dus totaal onberekenbaar.

  http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/726444/veel-noord-koreanen-verslaafd-aan-crystal-meth.html

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // september 15, 2017 om 13:34 //

  Vergeet niet dat ze van 9,4 miljoen in 1950 zijn gegroeid naar 24 miljoen inwoners in 2010 en daarvan leeft 63,4 % in de steden, als er iets is waar ze geen gebrek aan hebben dan is het aan inwoners. Nederland heeft 17 miljoen inwoners, stel je voor dat wij Rusland gaan bedreigen, zou dat gekkenwerk zijn of vergis ik me nou ? Dan mag Duitsland zeggen dat ze ons beschermen maar of dat wat uithaalt ?

  Like

 3. Als de mainstream media je iets vertelt draai het dan maar om en pas dan kom je in de buurt van enige waarheid .
  Ik geloof geen ene fuck van wat er ook maar op tv of in de kranten staat 90 procent is verdraaid verzonnen of gelogen .
  De voorbeelden waarbij ze betrapt zijn zou je een 24 uur per dag 7 dagen per week programma mee kunnen vullen

  Like

 4. Het is vnl. voor intern gebruik. Zo kunnen de machthebber lekker hun volk tot slaaf houden.
  Gebeurt overal op de wereld en met steeds meer repressie.

  Like

 5. copywriter // september 15, 2017 om 16:16 //

  jantjeuitnl // september 15, 2017 om 15:12
  Ik denk ook dat dat wapengekletter bedoeld is voor binnenlands gebruik. Langzaam aan begint steeds meer informatie NK binnen te sijpelen. Via China gesmokkelde DVD’s publikaties, radio uitzendingen vanuit Zuid Korea, kortom de Noord Koreanen beginnen nu te merken dat ze helemaal niet in een socialistisch heilstaat leven maar in een hel. In tegenstelling van wat de plaatselijke propaganda zegt is het overal in de wereld beter dan in NK. Het regime begint hem te knijpen en probeert de eigen bevolking te intimideren met wapengekletter in de hoop een opstand te voorkomen. Ik denk dat die opstand er wel gaat komen.

  Like

 6. Daar had Tanja Jess ook al last van.
  Die voelt de hele dag nat aan.

  Liked by 1 persoon

 7. Jammer, dat ik nou de link niet bij de hand heb, maar slechts kort geleden, ik denk een week of zo, heb ik hier een interessant artikel over gezien/ gelezen …daarin werd jouw vraag volledig beantwoord Tijl. In dat artikel werd uitgebreid uitgelegd dat het ZEER waarschijnlijk zo is, dat ons via de Media de angst door onze strot wordt geduwd, dat we bang zouden moeten zijn van N-Korea, terwijl volgens dat artikel N-Korea helemaal geen kernwapens of ander gevaarlijk spul heeft ( ??? ik was ook zeer verbaasd dat te lezen, maar artikel kwam wel geloofwaardig over echter, voor zover ik dat van hieraf kan beoordelen dan uiteraard ) Het `schijnt ` slechts 1 grote poppekast te zijn, weer verzonnen door de Amerikaanse `illuminati`-kant, om de spanningen en angst bij het grote publiek erin te douwen en een `fake `vijand te maken van N-Korea, want men moet en zal die 3e w.o. er door sjassen. Die 3e w.o. staat nou eenmaal op het schema en ten koste van ALLES zijn ze zo fanatiek om N-Korea in een kwaad daglicht te stellen. Waarom ik dit artikel geloofwaardig vond, was het feit dat namelijk jaaaarenlang al het zelfde gebeurd met Iran, ook dat land wordt vaak ten onrechte in een bepaald daglicht gesteld wat totaal NIET de waarheid schijnt te zijn. Zo jammer dat ik het artikel niet 123 zal kunnen vinden, ik ga wel zoeken, indien ik het vind dan plomp ik hier de link neer. Dus, ikzelf hou rekening met het feit dat dat hele gedoe met N-Korea IN SCENE wordt gezet, vanuit de Media omdat die 3e w.o. er nu eenmaal moet komen blijkbaar. Artikel zou volledig passen bij jouw artikel hierboven Tijl, want 90% van de TV is gelogen.

  Like

 8. Die nattigheid die je voelt Tijl, dat is de pers die ons onder pist met policor reclame.

  Nattigheid komt er ook aan in Spanje, waar de regering aldaar de Catelaanse overheid een ultimatum van 48 uur heeft gesteld voordat de geldkraan dichtgaat, waar politie instructies heeft alle separatisten te stoppen, met bijna alle beschikbare middelen…nattigheid in de VS waar straks de blanke bevolking de straat opgaat om met geweer in de hand een bescherming van hun erfgoed af te dwingen….en hun tegenstanders die ook die straks de straat opgaan met wapens, met het doel alle historie en verdere rechten van hun tegenstanders af te nemen…en de moskee is met het opjagende vrijdagsgebed nog niet eens uit…..

  Als ik een optelsom maak van alles wat er gebeurd dan is eigenlijk alles dat is opgebouwd op weg naar totale vernieling. We zullen zien wat Kim doet, we weten in elk geval dat we worden voorgelogen door onze pers en door onze “leiders”. Hoe kun je op die basis een toekomst opbouwen, waarom zou je eigenlijk nog?

  Like

 9. Het is heel simpel. Noord-Korea heeft gezien hoe Saddam en Ghadaffi geëindigd zijn en Assad bijna en heeft geen zin ook zo te eindigen. De enige manier om de Yanks van je af te houden is door nukes te hebben.

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // september 15, 2017 om 18:17 //

  Nou “ze hebben” is één ding Fubar, maar ermee dreigen is heel wat stapjes verder, ze hebben nu voor de tweede keer over Japan geschoten, ik kan me zo voorstellen dat de gemiddelde Japanner, Jap met de Pet zeg maar, daar niet vrolijk van wordt. En een waterstofbom waarvan de trillingen tot ver in China zijn te voelen daar maak je geen vrienden mee.
  Jap Lul zou dat een naam zijn trouwens ? 😀

  Liked by 1 persoon

 11. Heb op youtube, het 1 een en ander gevonden wat de andere kant belicht :

  Kijk na deze, ook even naar de 3 volgende in de rechterkolom, die heten
  a. Caution, Everything you hear about North-Korea, War, Nukes and….15,21 min.
  b. The North-Korean Hoax ( just part of the World Stage ) 12.07 min.
  c. Ken O`Keefe – North-Korea is All Smoke and Mirrors 09.06 min.

  Ik vind dat we ook rekening moeten houden met de mogelijkheid dat we ALWEER bedonderd worden….ik zeg niet dat het echt zo is, maar kijk even deze filmpjes en oordeel dan pas.

  Like

 12. Dat Noord-Korea sinds kort over een waterstofbom beschikt is natuurlijk geen goed nieuws, want vanaf dat moment maken ze zichzelf graag wijs dat ze nu tot de Grote Vier behoren.

  Laat ze in die waan en belegt op korte termijn een topconferentie op neutraal terrein met als deelnemers de VS, Rusland, China en Noord-Korea.

  De VS doen de volgende concessie om de druk enigszins van de ketel te halen; een gefaseerde terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Zuid-Korea binnen 5 jaar. Uiteindelijk kunnen ze daar niet ten eeuwige dagen blijven en eens moeten ze daar zelf de broek op kunnen houden.

  In ruil voor deze niet geringe concessie beloven China en Rusland bij een aanval (al of niet met kernwapens) van Noord-Korea op Zuid-Korea onmiddellijk de oorlog te verklaren aan Noord-Korea, uiteraard gezamenlijk met de VS. Drie tegen één dus, een betere garantie voor rust in de regio kan men zich niet wensen.

  Met de eveneens bindende overeenkomst dat de VS veruit het grootste aandeel zullen leveren aan het definitief onschadelijk maken van het regime van de Kim-familie, inclusief de allerhoogste politieke elite de O.G.D. (de werkelijke machthebbers achter de schermen).

  Wil het regime in Noord-Korea niet via diplomatieke onderhandelingen meewerken aan een de-escalatie van de huidige problematiek dan stevige sancties instellen: geen olie meer leveren en ook geen gas meer vanuit China.

  Op het gebied van hongersnood heeft dit land al de nodige ervaringen opgedaan onder het regime van de Kim-familie, de z.g. Moeizame Mars in de jaren 90 met miljoenen doden als gevolg.
  Zelf schijnen ze alleen steenkool en wat mineralen te produceren en hun enige ontspanning bestaat uit het aanschouwen van de dagelijkse propaganda op TV met als hoogtepunt die nieuwslezeres die met overslaande stem de meest recentelijke verworvenheden van het regime verkondigt.

  Hier en daar hoor ik personen die er voor pleiten om Zuid-Korea en Japan ook van kernwapens te voorzien. Lijkt mij geen goed idee; hoe meer kernwapens in de regio hoe meer kans op een rampzalige escalatie met wereldwijde gevolgen voor het klimaat e.d., om over vluchtelingenstromen maar te zwijgen.

  Laat ze maar gras eten, dan komt hopelijk ook de partijelite in opstand en ook het leger want het is slecht vechten met een lege maag.

  Vanuit Brussel zwijgt men als het graf: die hebben schijnbaar andere prioriteiten.
  Omvolking en andere duistere Linkse hobby’s.

  Like

 13. trebor2110 // september 15, 2017 om 20:11 //

  ik denk grondstoffen

  Like

 14. Wat denk je wat er gebeurt als die gek met de moslims gaat samen werken
  Dan heb je pas een probleem die moslims gaan dan opzeker die atoombom gooien
  Die gasten zijn zo gek een paar miljoen doden vind Allah wel tof

  Like

 15. Lord of Hosts // september 15, 2017 om 22:43 //

  Wat zou Washington graag een regime-change organiseren in Noord-Korea, want de hele wereld moet buigen voor de Amerikaanse politieke agenda. Maar de Noord-Koreaanse overheid houdt de deur stevig op slot. Ik denk dat Noord-Korea de plannen van de VS heel goed begrijpt. Wereldwijde macht en daardoor financieel gewin behouden of vergroten, daar draait het om bij de Yanks.

  In vroeger tijden werden zendelingen gestuurd om land en volk te onderwerpen aan buitenlandse macht, maar tegenwoordig zijn het de NGO’s met hun vrijheid, democratie, liefdadigheid en hun mensenrechten, met als enige doel het land politiek, economisch en militair onder controle te krijgen. Het begint met omkoping van overheden, denk maar aan de goede doelen waar wij en de hele wereld aan meebetalen en wiens zakken daarmee gevuld worden. Lukt dit niet of niet voldoende, dan worden er sancties opgelegd zodat niet alleen de economie ernstig geschaad wordt, maar zo wordt ook voorkomen dat voedsel of medicijnen in het land worden gebracht. Zo wordt een soeverein land op de knieën gedwongen, zo wordt er met mensen omgegaan die niet gehoorzamen. Want vroeg of laat zal het gewenste effect bereikt worden.
  Een soort geplande massamoord vergelijkbaar met wat we hebben gezien in Afghanistan, Irak, Libië, Syrië en recentelijk Jemen waar ze de hele infrastructuur, energiecentrales, drinkwatersystemen, rioolwaterzuiveringsinstallaties – In Washington en Londen weten ze heel goed dat slechte hygiëneomstandigheden de verspreiding van epidemieën bevorderen -,dorpen en steden door de oorlogsvliegtuigen bewust vernietigen. Het feit dat onze Westerse media en buitenlandse zaken niet of nauwelijks over deze gigantische misdaden tegen de mensheid rapporteren maakt van hen medeplichtigen.
  https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&rurl=translate.google.nl&sp=nmt4&tl=nl&u=http://mixednews.ru/archives/122924&usg=ALkJrhj7CDIm2b4GS7fpX3SZs5dOcSrGkw
  Amerikaanse doctrine in de voetsporen van 1984.
  “Oorlog is vrede, vrijheid is slavernij, onwetendheid is kracht.”

  Like

 16. het gaat er natuurlijk om omdat noord Korea geen centrale bank heeft. dat is een doorn in het oog van de Amerikanen. zelfde geld ook voor Irak en libanon. daarom verlost Amerika hen van de dictators en brengen ze vrede en democratie. de verbeteringen zien we iedere dag. oorlog is natuurlijk slecht voor het klimaat en dat kan weer opgelost worden met belasting. hoe meer we betalen hoe kouder het word. (ben trouwens wel benieuwd of het rode kruis ook bitcoins accepteert.)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: