Nieuw

Zweedse politie moet verkrachtingszaken laten liggen – heeft het te druk met moordonderzoeken

Politiechef: “Het ergste dat kan gebeuren is dat de samenleving het vertrouwen in de rechterlijke macht verliest. Zover willen we niet komen.”

Aanmeldingen van verkrachtingen worden weg geprioriteerd omdat de politie gedwongen is al zijn hulpbronnen te gebruiken voor moorden en moordpogingen. Statistieken die door SVT Nyheter (Zweedse staatstelevisie) zijn vertoond laten zien dat steeds minder aanmeldingen van verkrachting tot vervolging leidt. Er is geen tijd en mankracht om de enorme hoeveelheid van aanranding- en verkrachtingszaken te verwerken, met het gevolg dat dit vele maanden blijft liggen – zelfs als er al een vermoedelijke verdachte in beeld is, zegt de politie.

Een onderzoek betreffende een 12-jarig meisje wat door een oudere man in Stenungsund was verkracht, was na zes weken nog steeds niet in behandeling, ondanks het feit dat de politie een naam had van de verdachte die vermoedelijk het meisje had verkracht.

En er zijn meer voorbeelden.

Eerder dit jaar filmden twee mannen hun verkrachting van een vrouw en publiceerden de video in een Snapchat app. Een andere persoon kopieerde de film waar de verkrachters duidelijk zichtbaar zijn en rapporteerde meteen het incident bij de politie, maar de tip werd pas na twee maanden verwerkt. De mannen werden uiteindelijk veroordeeld.

– Dit is niet een gewenste situatie. Integendeel, we zouden graag meer willen doen, zegt Torgny Söderberg, sectiechef van de onderzoeksunit bij de politie van Stockholm, in het tv-programma Aktuellt.

Dezelfde rechercheur
Maar met de huidige situatie is er geen mogelijkheid om zowel moord- als verkrachtingszaken te onderzoeken, zegt hij. Een deel van het probleem is dat het vaak dezelfde onderzoeker is die deze ernstige misdaden behandelt. In veel gevallen handelt het zich om onderzoekers die eerder met seksuele misdrijven hebben gewerkt, maar door gebrek aan middelen nu ook aan andere zaken moeten werken.

– Het is moeilijk te verklaren waarom verkrachtingszaken op stapel worden gelegd, maar de andere misdaden zijn nog ernstiger. Het zijn twee kwaden waar we tussen moeten kiezen.

De statistieken van Brottsförebyggande rådet (Criminaliteitpreventie raad) die SVT in handen heeft gekregen laten ook zien dat steeds minder gerapporteerde verkrachtingszaken die door de politie daadwerkelijk worden behandeld tot vervolging leiden. In 2014 was het cijfer 20 procent, om in het volgende jaar tot 14 procent te dalen. Vorig jaar leidde 11 procent van de verkrachtingszaken tot vervolging.

– Het ergste dat kan gebeuren is dat de samenleving het vertrouwen in de rechterlijke macht verliest. Zover willen we niet komen. Ik ben er niet erg bang voor, maar wel ongerust, zegt Torgny Söderberg.

Bron:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/polisen-hinner-inte-med-valdtakter-pa-grund-av-mord

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8460 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Zweedse politie moet verkrachtingszaken laten liggen – heeft het te druk met moordonderzoeken

 1. Tijd voor een Zweedse Anders.

  Like

 2. templars2017 // september 14, 2017 om 21:51 //

  Die Zweedse situatie staat op springen , hun enorm zacht beleid is nu hun ergste nachtmerrie geworden.
  Die agent zegt niet erg bang te zijn dat het geloof in het rechtsapparaat verloren gaat , je moet de zaken bekijken zoals ze zijn ,als het geloof erin daalt dan is dat een teken aan de wand dat er iets erg scheelt aan dat geloof.
  Om dit om te keren zal de oorzaak moeten aangepakt worden en dat blijkt onmogelijk te zijn , hun invasie macht (massaimigratie) groeit nog alle dagen.
  Neem daarbij dat er veel agenten er de brui aangeven dan zie je dat de situatie niet rap zal veranderen in de positieve zin.
  Het via de media blijven ontkennen dat er een probleem is dat blijft groeien is een welbeproefde methode om de bevolking niet ongerust te maken .
  Hoe ze de problemen in Zweden gaan oplossen is koffiedik kijken , maar veel goeds is er toch niet te verwachten , wat eens de parel van Europa was is nu een aan de rand van de afgrond bengelend land .
  Wie volgt?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s