Nieuw

Trump verraadt zijn achterban – wil ‘snel’ amnestie geven aan 800K illegale vreemdelingen

In een bijeenkomst met gevestigde politici van Problem Solvers Caucus en de Blue Dog Coalition, heeft president Trump een signaal afgegeven dat hij 180 graden is gedraaid in de kwestie van het geven van amnestie aan bijna 800.000 illegalen die momenteel beschermd worden door een Obama vervaardigd immigratieprogramma.

Sinds procureur-generaal Jeff Sessions uiteindelijk het einde van het Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA) programma heeft aangekondigd, waaronder honderdduizenden illegalen tijdelijk werkvergunningen en beschermde status kregen, is Trump onduidelijk gebleven over de vraag of hij zou vasthouden aan zijn anti-amnestie campagnebeloftes, of zou toegeven aan het politiek gevestigde establishment.

Bij zijn Witte Huis ontmoeting met de gematigden, heeft volgens The Hill, Trump gekozen voor een legalisatie overeenkomst wat snel de bijna 800.000 illegale vreemdelingen van DACA zal legaliseren, zonder enige pro-Amerikaanse immigratie hervorming ervoor terug te krijgen:

Inderdaad, zei rep. Henry Cuellar (D-Texas), de president wordt ongeduldig.

“Hij zei:” ‘Oja, DACA, we willen snel verder gaan, we willen niet zes maanden wachten’, zei Cuellar na de vergadering. “Hij zei:” ‘Het is al zes dagen geleden en er is nog steeds niets gebeurd.’

Cuellar zei dat Trump geen tijdlijn heeft voorgesteld, maar wel zijn bezorgdheid uitsprak dat het wachten tot de deadline van 5 maart alleen maar meer aandacht zal vestigen op het probleem, en het voor het Congres moeilijker maakt om te handelen. “De president wil actie ondernemen wanneer mensen het niet verwachten” zei Cuellar.

Alhoewel Trump van plan is om voor DACA-cliënten een zuivere amnestie er door te drukken, heeft hij tijdens de vergadering, volgens Cuellar, de mogelijkheid om Senator Tom Cotton’s (R-AR) pro-Amerikaanse werknemer “Raise Act”, die de wettelijke immigratie voor de helft toelaat in ruil voor totale amnestie, voorbij laten gaan.

Trumps omzwaai betreffende de DACA-amnestie komt maar een dag nadat de directeur van het Witte Huis Wetgevende Zaken Marc Short zei dat de administratie zou kijken naar de uitwisseling van amnestie voor belastingverlagingen. Short is een voormalige uitvoerende directeur bij de pro-massale immigratie miljardairs, de Koch-broers.

Amerikaanse patriotten, die een einde willen maken aan de illegale immigratie en een grote vermindering van legale immigranten willen zien, om de Amerikaanse arbeiders te verlichten, vertelde onlangs aan Breitbart nieuws dat elke immigratie deal op DACA een “schandalige uitverkoop van de [Trump] achterban zou zijn.”

Op donderdagmiddag kwam president Trump met het twitterbericht naar buiten dat er geen overeenkomst was bereikt over DACA, maar vervolgde met een serie uitspraken die impliceren dat hij amnestie wil geven aan illegale immigranten.

Lees meer:

http://www.breitbart.com/big-government/2017/09/13/report-trump-caves-on-daca-wants-quick-amnesty-for-800k-illegal-aliens/

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5003 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Trump verraadt zijn achterban – wil ‘snel’ amnestie geven aan 800K illegale vreemdelingen

  1. Tijl Uylenspiegel // september 15, 2017 om 01:27 //

    Naar mijn mening zit Trump ook wel in een heel lastig parket, in principe is hij Republikein en heeft hij een meerderheid, alleen zitten de Republikeinen allesbehalve op één lijn. Nou kan hij natuurlijk allerlei besluiten nemen maar als die vervolgens terug gefloten worden is dat contraproductief. Hij zal dus naar zijn adviseurs moeten luisteren die continu lopen te kijken of er ergens een meerderheid voor te vinden is. Doordat de tegenstanders zich zo luidkeels laten horen is het voor een aantal Republikeinen verleidelijk om tegen hun president te stemmen in de hoop dat ze daar zelf electoraal mee winnen.

    Like

  2. De arme man lijkt totaal niet te weten wat hij moet doen en rommelt dus maar wat aan. Het is vooral mooi om te zien hoe zijn “alt-right” achterban al zijn misstappen probeert te verdedigen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: