Nieuw

Nationaal coördinator terrorisme gaat terreurtraining geven aan jihadcommandocentra

Een moskee is geen kerk. Een moskee is ook gerechtsgebouw, wapenopslagplaats en plek van waaruit de jihad gepland wordt. Alle moskeeën zijn verplicht gemodelleerd naar de eerste moskee van Mohammed.

Moskee traint tegen aanslag

De moskeebesturen nemen de maatregelen op advies van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). In het afgelopen jaar zijn verschillende Rotterdamse moskeeën beklad, onder meer met hakenkruisen. Ook krijgen ze dreigbrieven en -mails. AD >>

Dreigbrieven en mails die de helft van de tijd door de moskee zelf verzonnen zijn om de slachtofferrol aan te kunnen meten.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid die drie dagen voor Bataclan twitterde:

Beveiliging van de gebouwen door de politie, zoals bij synagogen al langere tijd gebeurt, is volgens het dreigingsbeeld dat de NCTV opstelt niet aan de orde. Vorthoren: ,,De dreiging is wel reëel. Kijk ook naar aanslagen op moskeegangers in andere Europese landen.

Aanslagen? Als in meervoud? Mij is één verwarde man bekend die bij de Finsbury Park moskee, een beruchte terreurmoskee, op wat mensen inreed, waarna hij bijna gelyncht werd door de moslims.

We moeten voorbereid zijn en onze verantwoordelijkheid nemen zodat iedereen in vrijheid en veiligheid zijn geloof kan uitoefenen.”

Zoals Christenen, Boedhisten, Hindoes en Yezidi in moslimlanden hun geloven in vrijheid en veiligheid kunnen uitoefenen?

In plaats van moskeeën terreurcentra te beschermen moeten ze gesloten worden. De Al-Fitrah moskee in Utrecht is een Al-Qaeda moskee:

Al-Fitrah moskee blijkt voor de tweede keer een Al-Qaeda moskee

En in de Al-Fourkaan moskee in Eindhoven werden de aanslagen van 9-11 voorbereid:

Vóór 11 september 2001 viel er geen onvertogen woord over de moskee. Daarna des te meer. In de moskee, gesticht en grotendeels bestuurd vanuit Saoedi-Arabië, bleek in 1999 een internationale conferentie te hebben plaatsgevonden waarbij drie latere 11 september-kapers waren.

In het pamflet dat tijdens die conferentie werd uitgereikt, werd moslims afgeraden mee te doen aan christelijke feesten. Ook vertaalde het tv-programma ‘Nova’ een aantal uitspraken van imams in de Al Fourkaan-moskee. ,,We moeten in elke stad een groot centrum hebben waar de vrouwen alleen maar gesluierd te zien zullen zijn”, was een van hun uitspraken.

Op hetzelfde adres zetelt de stichting Al Waqf, die in het verleden zou hebben geprobeerd het islamitisch onderwijs in Nederland radicaler te maken. Er zijn banden met de verderop gelegen school Tarieq Ibnoe Ziyad, pas nog in het nieuws omdat er brand werd gesticht.

De Al Fourqaan was ook de moskee van de twee Eindhovense tieners die begin 2002, nog geen achttien jaar, met een enkele-reisticket naar de Indiase deelstaat Kashmir waren gegaan. Vóór hun vertrek schreven ze op internet teksten over de djihad en het martelaarschap. En hoewel de omstandigheden van hun dood -de Indiase politie schoot henneer- onopgehelderd bleven, wist de inlichtingendienst later dat ze op weg waren geweest om in Afghanistan strijd te leveren. Hun lichamen werden, eenmaal vrijgegeven, bezongen in een rouwdienst in Al Fourkaan.

Anderhalf jaar later stonden in Rotterdam twaalf mannen voor de rechter die óf werden verdacht van het ronselen voor de djihad óf zelf zouden gaan vechten. Ze kenden elkaar bijna allemaal uit de moskee. Er werden testamenten gevonden, en aanwijzingen dat de islamitische strijd werd verheerlijkt. Maar de twaalf werden na iets minder dan een jaar vrijgesproken.

Onlangs bleek dat ook twee leden van de ‘Hofstadgroep’, de groep rond Mohammed B., de Fourkaan-moskee bezochten. Dat waren de broers Jason en Jermaine W. Ze kwamen naar Eindhoven nadat ze uit hun moskee in Amersfoort waren gezet omdat ze te radicaal waren.

 

Doe mee met 8.450 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7428 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Nationaal coördinator terrorisme gaat terreurtraining geven aan jihadcommandocentra

 1. HELP, elk bericht van mij verdwijnt.

  Like

 2. Alles weer uit de spam gevist.
  Altijd goede vrienden WordPress en jij 😉
  Ben even stukje fröbelen, dus duurt even voor ik weer check.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // september 14, 2017 om 23:25 //

  Eigenlijk wel gek; ik heb alles meegemaakt vanaf de eerste Spaanse en Italiaanse gastarbeiders en later de overgang naar Turken en Marokkanen maar kan mij uit die begintijd niet herinneren dat ze nou zo religieus waren, moskeeën waren er niet, vrouwen ook nog nauwelijks dus hoofddoeken zag je ook nog niet. Maar je zag ook die gehaakte mutsen niet of die pluisbaarden, nu ik er zo over nadenk, helemaal geen baarden eigenlijk, ze hadden wel allemaal een snor, Henk Elsink heeft daar zelfs nog een liedje over gemaakt (1970) Toen kon dat nog zonder gelijk voor racist uitgemaakt te worden !

  Like

 4. polderboy // september 14, 2017 om 23:43 //

  Tijl Uyelnspiegel 23:25
  Foto’s uit Afghanistan rond 1970. Je ziet snorren inderdaad.
  https://www.google.nl/search?q=afghanistan+1970&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwixs6bXz6XWAhUGZ1AKHVxdChAQsAQILA&biw=1777&bih=854

  Islam werd in dergelijke landen ingezet tegen het opkomende en heersende socialisme/communisme, wat met man en macht gestuit moest worden. Nu heb je er dus islam.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // september 14, 2017 om 23:53 //

  Ja allemaal een snor, zelfs de vrouwen !!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: