Nieuw

Lang leve de afspiegeling van de samenleving – Corrupte agent vaak allochtoon

Allochtone opsporingsambtenaren maken zich veel vaker schuldig aan ernstige integriteitsschendingen dan autochtone. Bij tachtig ontdekte ernstige integriteitsschandalen, is in 40 procent een allochtone beambte betrokken. En dat terwijl nog geen tien procent van alle agenten een migratieachtergrond heeft.

Over de grote betrokkenheid van allochtone agenten bij corruptie zegt Nelen: „Dat is fors en zorgelijk. Het zal veel stof doen opwaaien, maar het zijn wel de feiten.”

Het forse aandeel van allochtonen onder de ’foute’ beambten is uiterst pikant. De korpsleiding wil het korps namelijk veel diverser maken. Daar is intern veel discussie over. Agenten vragen zich af of het beleid om meer allochtonen aan te trekken, het gevolg heeft dat er minder scherp wordt gescreend.

Telegraaf >>

’Dubbele loyaliteit allochtone agent problematisch’

Nelen: „Dat is niet raar. Bepaalde etnische groepen zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteit. Dan is de kans dat een beambte met een migratieachtergrond ontspoort en een crimineel heeft in zijn familie of sociale netwerk, ook groter.”

Volgens de criminoloog kampen deze politiemensen, douaniers of marechaussees vaak met een dubbele loyaliteit. „Loyaliteit richting de mensen met dezelfde achtergrond binnen en buiten de familie en loyaliteit naar de organisatie waarvoor ze werken. De etnische achtergrond geeft een speciale band en kan druk opleveren.”

Telegraaf >>

Zie ook:

Mogen we een andere politie ? Deze is stuk

Criminele allochtonen willen liever niet bij de politie – pech voor Abu Aalbersberg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

9 Comments on Lang leve de afspiegeling van de samenleving – Corrupte agent vaak allochtoon

 1. Ha ha dit wisten we al lang daar komen ze dan laat achter
  Misschien moeten ze in denhaag meer sites als deze gaan lezen al is het alleen maar om te zien dat het volk niet zo dom is als men denkt.
  Maar dat zal wel niet want liever sluiten ze dit soort sites ze zijn natuurlijk veel te realistisch

  Like

 2. Tsja, moet hier nog iets anders aan vuil worden gemaakt dan de handen die de schep vast hielden….

  Like

 3. Dat is inderdaad gebleken ,”lekken ,en natuurlijk tussen de “speciale beveiligers v Wilders, maar kijk vanavond naar êên vandaag ,Nationale politie ‘voert duizenden procedure,s tegen eigen mensen ,agenten met kritiek wordt de “mond gesnoerd” !! Ïn ons fijne Nederland !

  Liked by 1 persoon

 4. Als je een stuk stront in een uniform bekleed stinkt het nog steeds.

  Like

 5. polderboy // september 14, 2017 om 23:19 //

  Klinkt een beetje verknipt, de conclusie.
  Loyaliteit aan de familie, maakt corrupt naar de organisatie? Draai het eens om. Nederlanders zijn loyaal aan de organisatie, wat verklaart dat ze corrupt zijn naar hun familie?!
  Dat klinkt onlogisch. Beide zijn immers loyaal naar de familie.

  Nee, in dit geval lijken de feiten eerder verklaarbaar, doordat de waarden en normen van de organisatie veel minder door de negatief afwijkende groep zijn verinnerlijkt.

  Gesteld ik ben ervan overtuigd dat homo’s hele slechte mensen zijn. Dan kom ik als Nederlander niet bij de politie, want ik wordt al bij de selectie eruit gepleurd, omdat ik een teringhekel heb aan homo’s, wat niet geaccepteerd wordt.
  Gesteld ik ben islamiet, en bij de vraag wat ik van homo’s vindt, antwoord ik “Ik heb geen hekel aan deze mensen.” Logisch een moslim heeft geen hekel aan homo’s, maar weet dat ze zeer slecht zijn, omdat Allah dat heeft beslist, net zo als moordenaars slecht zijn. Ik wordt aangenomen bij de politie.

  Als ik later als politieman werk, komt er een melding binnen over de politiezender, dat een moordenaar, een slecht mens, gearresteerd wordt. Ik denk Allah Akbar, en vervolg het routine rondje door de buurt.
  Een week later komt een melding binnen over de politiezender, dat een homo, mijn neef, ook een slecht mens, helemaal aan flarden geramd wordt. Ik denk Allah Akbar, en vervolg nu ook mijn routine rondje.
  Ik ben niet loyaal naar mijn familie, ik heb geen hekel aan homo’s en volg mijn geloof? Waarom zou ik corrupt zijn?

  Like

 6. Pieter Jaap , baas van de AP zou moeten opstappen, deze man berokkent de Nederlandse samenleving zoveel schade met zijn ondoordachte politiek van bevoordeling van islamitische allochtonen.
  https://www.crimesite.nl/politie-moet-medewerkers-beter-screenen/

  Like

 7. Raar dat hier in suid afrika de korrupsie ook al overal in sit. En dit sijn geen moslims
  Onse waarde systeem is net so anders as ons mede burgers. N student kry 14 miljoen in plaas van R1400 , sy spandeert R820 000. Die andere bewoners vinden dat prima, wij zegen , iets is fout en neemt kontak op met de bank/skool

  Like

 8. Waarom verbaasd me dit niet?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s