Nieuw

Deradicaliseringsklucht – Van der Laan houdt vol ‘dat het best wel meevalt’

‘We zitten hier bovenop een forse aanpak als je vergelijkt met andere gemeenten, die ook resultaat heeft. Dat een stad als Amsterdam 50 mensen in een persoonsgerichte radicaliseringsaanpak heeft, daar kun je best van volhouden dat het wel meevalt.’ AT5 >>

“We zitten hier bovenop een forse aanpak als je vergelijkt met andere gemeenten,” Andere gemeenten hebben minder moslims in huis, onvergelijkbaar dus en een onzinnige opmerking zonder waarde.

“Dat een stad als Amsterdam 50 mensen in een persoonsgerichte radicaliseringsaanpak heeft, daar kun je best van volhouden dat het wel meevalt.'” Je kan wel van alles volhouden, maar het zegt helemaal niks. Misschien heb je er maar 50 van de 5000 in de smiezen.

Sofyan Mbarki van PvdA noemde het kwalijk dat er nu zoveel onrust is.

Die wil dat we zo snel mogelijk onze ogen en oren weer sluiten.

‘Er zijn zaken fout gegaan, maar nu moeten we zorgen dat de afdeling radicalisering weer brandschoon wordt en weer draagkracht krijgt op straat, bij de professionals in de stad, de politie en de AIVD.’ AT5 >>

Er is nul bewijs dat deradicaliseringsprogramma’s werken, ze worden zelfs niet eens geëvalueerd (Wel zijn er in allerlei landen voorbeelden te vinden van moslims waarbij het niks uitgehaald heeft).  Zelfs in het door de PvdJihad aangestuurde DWDD kon een ‘expert’ dat meldden daarnet. In het begin. De rest van het gesprek is een hoop luchtledig gelul waarin de woorden islam en moslims zorgvuldig vermeden worden.

Miep van dienst wil ‘de samenleving bij elkaar houden’, waar hebben we dat eerder gehoord. Van Nieuwkerk vroeg of we niet op moeten letten als moslims hun baard laten groeien en een djellaba aantrekken. Hij heeft blijkbaar gemist dat de aanslagplegers in Barcelona varkensvlees aten en alcohol dronken om niet op te vallen, zoals ISIS uitgebreid geadviseerd heeft aan jihadlims en Al-Qaeda al veel eerder.

Volgens het PvdA-raadslid is het thema radicalisering niet nieuw en gaat het ook niet weg. Mbarki maakte het mee toen hij rond de eeuwwisseling als 16-jarige jongen aan het voetballen was in Nieuw-West. Hij werd aangesproken door een man die hem vroeg naar zijn interesse voor de heilige strijd en hem een pak geld liet zien. Mbarki kon antwoorden dat het zijn heilige strijd was een goede bijdrage aan de samenleving te leveren, maar hij beseft dat niet iedereen in staat is zo’n antwoord te geven. AT5 >>

Mbarki voert die heilige strijd hier in Nederland, de PvdA-extremist was betrokken bij het radicaliseren van de Amsterdamse politie door die te hoofddoeken.

‘Hoofddoek is beste voorspeller voor moslimfundamentalisme’

Ook raadslid Rutger Groot Wassink maakt zich zorgen over radicalisering in de stad, maar hij was vanmiddag fel tegen een deel van zijn collega-raadsleden. ‘Het verbaast me dat we doen alsof onze hele aanpak niet deugt als één persoon wordt verdacht van belangenverstrengeling. AT5 >>

Belangenverstrengeling doe je niet in je eentje, Stopera-Trotski.

Komt Van der Laan hiermee weg?

Dat is de vraag, vooral D66, VVD en CDA blijven veel vragen houden. Deze fracties hadden namelijk ook kritiek op de kern van zijn aanpak, die Van der Laan niet wijzigt.

De gemeentelijke antiradicaliseringsaanpak is geïnspireerd op de werkwijze van terrorismedeskundige David Kenning. Die stelt dat jongeren met allerlei sociale problemen, in het jihadisme een excuus kunnen zien om gewelddadige aanslagen te plegen. Diverse raadsfracties willen weten of ook andere visies ruimte krijgen, die de islam als oorzaak zien bij de radicalisering van jongeren.     Parool >>

Jihadisme is geen excuus. Jihad is the pinnacle of islam, het hoogst haalbare doel. Jihad is verplicht voor élke moslim. Heel deze deradicaliseringsklucht is zinloos met dit soort ‘experts’. Moslims inzetten om islam te bestrijden is als pyromanen inhuren om de brandweer te reorganiseren. Allereerst moeten alle moslims verwijderd uit dit soort projecten, dan alle sociologen, en vervolgens iedereen die geen verstand heeft van islam.

Osama Bin Laden werd geen jihadist uit armoede, Mohammed Atta was niet slecht opgeleid, en de Londense bus en metrobommenplegers waren doktoren.

Het is duidelijk wat volgens Van der laan het probleem is:

In de staart van het debat maakt de burgemeester nog een slip of the tongue terwijl zijn microfoon nog open staat: “Als je ziet hoe landelijke pers uitrukt om het ons moeilijk te maken” Parool >>

Waar zou hij op gedoeld hebben?

De intentie van Van der Laan is wel duidelijk. Hij wil tot zijn dood op de beerput blijven zitten om te voorkomen dat die opengaat.

Doe mee met 8.454 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7431 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

9 Comments on Deradicaliseringsklucht – Van der Laan houdt vol ‘dat het best wel meevalt’

 1. Tweetverslag van vergadering (draadje):

  Like

 2. Goed artikel en inderdaad bij hersenspoel programma dwdd helemáál para om de woorden islam en moslim niet te noemen.
  Een troost die van de laan licht binnenkort naast zijn oud korpschef.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // september 15, 2017 om 00:55 //

  Ik ben het met je eens dat van der Laan zolang mogelijk op die deksel probeert te blijven zitten, maar dat gezegd hebbende wil ik er wel aan toevoegen dat het wel heel moeilijk is. Allereerst moet je vaststellen; wat is radicalisering. Nou dat is nog niet zo gemakkelijk, zoals je zelf al zei, er zijn verschillende terroristen geweest die kort daarvoor nog alles deden wat allah verboden heeft. Stel nou dat je er op tijd bij zou zijn en het kunnen herkennen. Wat doe je er dan tegen ? Je kunt er namelijk maar zo weinig tegen doen, ze hebben nog niks verkeerds gedaan. En dan heeft men het nu al over deradicaliseren, dan loop je el erg ver voor de troepen uit. Dan wordt de vraag gesteld of dat succesvol is. Daar valt geen antwoord op te geven omdat er geen referentiekader is. Stel dat je 10 geradicaliseerden zou oppakken en bij één slaat het programma aan, ben je dan succesvol of een loser ? Is het winst dat je er 1 hebt weten te breken, of ben je verliezer omdat het 9 keer niet gewerkt heeft ?
  Kijkend naar moskeeën, hoe kom je erachter wat daar voor maar ook achter de schermen gezegd wordt. Dan zou je dus een infiltrant in moeten zetten, maar dat moet er dan wel eentje zijn die de taal machtig is. Zo’n 95% daarvan is zelf moslim dus die zijn al onbruikbaar, dat maakt het vijvertje om in te vissen wel erg klein.
  Moet je dan stoppen met het onderzoek ernaar ? Of moet je juist alles op alles zetten om op al die vlakken beter te worden ? Ik denk het laatste, alleen ze overschatten zich vreselijk. De wijkagent. Nou ik woon in een zogenaamde prachtwijk of krachtwijk volgens Vogelaar, ik zou mijn wijkagent niet herkennen al sta ik naast hem of haar. Ik heb geen idee wie dat is of wat die doet, die is volkomen onzichtbaar. Wat mag je daar dan van verwachten ?
  Nee het is allemaal nog niet zo gemakkelijk. Wat wel makkelijk is dat is om de geldstroom die daarmee gemoeid is kritisch te volgen, het is gemeenschapsgeld en dan ben je verplicht nauwlettend te volgen.

  Like

 4. Mijn wijkagent is dan weer een lekker blond wijf, heb samen met der het framenummer gezocht op een gestolen fiets. Maar das een mooi en lang (zij is ook een beetje te lang voor me) verhaal, en ik ga ff iets over voortplantingsjihad schrijven, dus misschien een andere keer.

  Like

 5. Van de Laan kan ook worden bijgeschreven op de lijst van incompetente pvda burgemeesters.

  Like

 6. polderboy // september 15, 2017 om 09:03 //

  In zie hier de handreiking voor gemeenten:
  https://www.nctv.nl/binaries/handreiking-terrorismebestrijding%20voor%20gemeenten_tcm31-31657.pdf
  Op pp.7 staat dat jihadisme, een vorm van extremisme, zegt zich te baseren op islam.
  Het blijkt dat het om een hele kleine stroming binnen de islam gaat, volgens deze handreiking.

  Om die te herkennen, moet je dus wel de islam bestuderen, waar een afwijkende stroming, heel, heel, klein, zich heeft ontwikkeld.
  Wat is jihad: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jihad
  Wie dat leest, kan zich niet onttrekken aan het objectieve vermoeden, dat jihad een integraal onderdeel van de islam in zijn geheel is, die zich diep in alle vezels van de islam bevindt.

  ,

  Liked by 1 persoon

 7. polderboy alle jihad supporters is geradicaliseerd en dus minimaal over 50 % moslims, dus echt niet moeilijk. pak weg 800k op 1.5 biljoen, laat de schoonmaak beginnen.

  Like

 8. Malheur en landverrader van de Laan hoort voor een tribunaal wegens landverraad. Inclusief heel pvda, vvd, cda, cu, sp en d66.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: