Nieuw

Saneren zigeunerkampen is levensgevaarlijk voor de gezondheid

Het nieuwe spannende Zweden – Het saneren van zigeunerkampen kost niet alleen maar veel geld – het vereist ook speciale voorzorgsmaatregelen.

De mensen die dit werk verrichten krijgen speciale inentingen om het risico van besmetting met ziekten te voorkomen, zegt Per Nilsson, van de technische dienst.

Het personeel heeft tot dusver dit jaar niet minder dan zeven illegale nederzettingen in Hässleholm gesaneerd en was gedwongen rond te lopen in menselijke uitwerpselen, afval en allerlei puin. Ze worden daarom gevaccineerd tegen verschillende soorten ziekten.

Ook lokale bewoners worden getroffen door de gevaren voor de gezondheid – en het probleem lijkt niet te verminderen, integendeel. Nu slaat de technische commissie alarm over het zowel ongezonde werk als de schijnende kosten.

Er zijn namelijk geen financiële middelen toegewezen aan de sloop en sanering van kampen van illegale EU-migranten (eufemisme voor zigeuners uit het oost-blok). Het geld moet derhalve uit de budgets voor gewone werkzaamheden worden ontnomen, die derhalve achterblijven. Tot nu toe heeft het sloopwerk en de saneringen de gemeente 20.000 euro gekost. Voor 2017 worden de totale kosten op 22.000 euro beraamd.

Mazen in de wetgeving zorgen ervoor dat politici geen oplossing zien voor het probleem.

– Men zou niet in staat moeten zijn om een stuk grond van de gemeente te bezetten om daar te wonen, zegt woordvoerster van de technische dienst Arne Dahlström.

Ze wil echter geen duidelijk antwoord geven op de vraag hoe ze zich opstelt tegen een eventueel bedelverbod.

– Dat zou misschien wel helpen, maar daar heb ik verder geen standpunt over.

Bron:

http://www.nsk.se/2017/09/11/lagersanering-en-halsorisk/

Doe mee met 8.470 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4984 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Saneren zigeunerkampen is levensgevaarlijk voor de gezondheid

  1. Maar het reizende volk heeft wel erg geleden in het verleden en ze maken mooie muziek en als je ze beter leert kennen kan het best allemaal meevallen…

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: