Nieuwsticker

Juncker zet met State of the Union Rutte in zijn hemd

Door: Jelte Wiersma

De hoogste ambtenaar van de EU, Jean-Claude Juncker, liet er woensdag in zijn State of the Union in Straatsburg geen misverstand over bestaan: zijn Europa kent één richting, namelijk op naar een EU-superstaat. Daarmee zet hij premier Mark Rutte (VVD) in het hemd, schrijft Jelte Wiersma.

Heeft Juncker geluisterd naar demissionair premier Mark Rutte? Juncker en Rutte dineerden vorige week samen. Uit het kamp van de premier klonk dat hij Juncker op het hart had gedrukt te temporiseren.

Daar heeft de Commissievoorzitter, de hoogste EU-ambtenaar die zich vreemd genoeg als politicus laat kennen, zich duidelijk niets van aangetrokken, bleek woensdag. Al past daarbij de kanttekening dat Rutte nogal eens met twee monden praat. Eurosceptisch in Nederland, maar in Brussel geeft hij altijd steun aan verdere Europese integratie. Juncker wil dat de eurozone wordt uitgebreid, net als de Schengenzone; de EU moet meer macht krijgen over belastingen, er moet een eurozonefonds komen, een soort Europese geheime dienst, een Europese Defensieunie en een Europees Openbaar Ministerie.

Lees verder:

http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2017/09/juncker-zet-met-state-of-the-union-rutte-in-zijn-hemd-540494/?utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els_13sep17

Doe mee met 7.191 andere volgers

About rommel (1768 Articles)
Alles behalve politiek correct.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: