Nieuw

Blok pakt paspoorten jihadisten af

AMSTERDAM – Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) heeft het Nederlanderschap van vier jihadisten ingetrokken die zich in het buitenland hadden aangesloten bij een terreurorganisatie. Het is de eerste keer dat dit gebeurt op basis van de wet die in maart is aangenomen en die het mogelijk maakt het Nederlanderschap in te trekken vanwege de nationale veiligheid.

Het gaat om de bekende Syriëgangers Anis Z., Driss D., Hatim R. en Noureddin B. De maatregel gaat meteen in. Ze zijn ook tot ongewenst vreemdeling verklaard. Hierdoor kunnen ze niet meer legaal naar Nederland komen of naar andere Schengenlanden reizen. De rechter zal het besluit van Blok nog toetsen.

Lees verder:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/29229696/__Jihadist_raakt_nationaliteit_kwijt__.html

http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/09/vier-jihadisten-verliezen-hun-nederlanderschap-540545/

Doe mee met 8.470 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4988 Articles)
Altijd in oppositie.

7 Comments on Blok pakt paspoorten jihadisten af

 1. Alphons Mantel // september 13, 2017 om 15:22 //

  er zijn nog 60.000 jihadisten in Europa, dus die 4 maakt geen verschil

  Liked by 1 persoon

 2. Ik baal ervan dat NL niet niet zoals GB, Fr en VS special forces heeft gestuurd om ze doden, hoewel ook dat nog te genadig is. Maar wel veiliger, leuker en een goede oefening voor wat er uiteindelijk met alle moslims in de EU moet gebeuren.

  Like

 3. hadden ze daar weer een nieuwe wet nodig , laat zij de wet leren want het staat al jaren erin , wat een kut regering of voldoen die andere zakkenvullers niet oja ze heten raadsheren , de best betaalde baantjes voor WAT ???????

  Like

 4. En een d’66 rechter zal het wel weer terug draaien.

  Like

 5. De rechter moet het besluit van Blok nog toetsen?

  Hier krijg ik toch een onbehagelijk gevoel van. Want mocht deze rechter van D66-signatuur zijn dan is het risico niet gering dat deze maatregel alsnog moet worden ingetrokken in het kader van (u raadt het al!) de onvermijdelijke Mensenrechten.

  De motivatie van deze beslissing zal de volgende zijn:

  Ook deze Syriëgangers hebben recht op rehabilitatie, goede huisvesting en in principe blijven wij een gastvrij land, zelfs voor personen die tijdelijk de weg kwijt zijn.

  Het afpakken van het Nederlandse paspoort zou in de praktijk betekenen dat deze voormalige jihadisten, die misschien wel oprechte spijt hebben van hun misstappen stateloos zouden zijn.
  Dit kunnen wij niet voor onze rekening nemen, daarom bevelen wij aan dat deze personen onder de hoede worden gesteld van de gemeente Amsterdam. Een stad die in het verleden heeft bewezen op een menselijke en humane wijze om te gaan met dergelijke probleemgevallen.

  Hierbij denken wij in het bijzonder aan Job Cohen en zeker niet te vergeten de huidige burgervader Eberhard van der Laan.
  Mochten de betreffende personen alsnog in de oude fout vervallen, dan dienen zij alsnog ter beschikking worden gesteld aan Bureau Halt.

  Voor de tijd van tenminste 3 (drie) maanden, daarna wordt de zaak geëvalueerd en eventueel de hulp ingeroepen van een verlichte imam.

  Samenvattend: we moeten die Geert Wilders niet te veel in de kaart spelen.
  Niet de Islam is onze grootste vijand maar het hedendaagse populisme, waar Wilders een onrustbarend voorbeeld van is. En dan hebben wij het nog geen eens over een zekere Thierry Baudet, ook daar zijn van onverdachte zijde klachten over binnen gekomen.

  Daar kunnen wij het dan weer mee doen als argeloze autochtoon.

  HOE LANG NOG?

  Like

 6. Het hele principe van een dubbel paspoort moet weg. Warom blijft vooral Nederland zo doordrammen met het opdringen van een paspoort. Het lijkt wel alsof de staat denkt dat met het “geven” van de Nederlandse nationaliteit iemand eigendom is van die staat. Als vroeger een nieuw slaafje werd geboren op de plantage was die eigendom van de slavenhouder van die plantage…zou het daar nog een restant van zijn, dat claimen?

  Een paspoort afpakken en anderen die zich niet eens willen legitimeren er een geven is net zulke grote waanzin. Als ik mijzelf niet kan identificeren krijg ik na te zijn geidentificeerd een boete, krijgen asieleisers ook een boete als ze zich nietkunnen identificeren? Wel allemaal een smartphone en wegwijs op facebook en de rest van hetinternet maar geen foto van een document of schoolrapport. Geen mogelijkheid tot identificatieis gewoon geen verbrijf of toegang. Er zijn eilanden genoeg in de Middelandse zee of in de buurt van IJsland waar ze kunnen bezinnen over hoe een identificatie te voorschijn te toveren….en tijd genoeg.

  Like

 7. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: