Nieuw

Bent u (Zijn wij) “rechts” of “extreem-rechts” ?

Ja daar staat u (of wij) dan ! Het antwoord op die vraag is feitelijk totaal afhankelijk van aan wie je hem stelt. Stel je hem aan de ‘Wees welkom’ types dan krijg je een volmondig ja als antwoord. Stel je de vraag aan een langjarig PvdA stemmer waarschijnlijk ook.

communication-1082657_640

Maar hoe zit het nou écht ? Tijd dus om Wikipedia maar eens te vragen om een ‘objectief’ oordeel. Nou Wikipedia trekt het wel erg breed hoor, als je nationalistisch bent dan ben je al gauw extreem-rechts. Zelf noem ik het liever patriottisch maar veel verschil zit er niet tussen, dus ze doen d’r best maar, plak er maar een etiket op ik lig er niet wakker van. Dit zegt Wikipedia;

Betekenis

De precieze betekenis van zowel rechts als uiterst rechts (in tegenstelling tot bijvoorbeeld centrumrechts) verschillen per auteur. Wordt rechts opgevat in economische termen (voorkeur voor kapitalistische verhoudingen, verregaande ondernemingsvrijheid en marktwerking) dan kunnen libertarisme en radicalere varianten van het conservatisme als uiterst rechts worden aangeduid.[1]

Wordt rechts in sociaal-culturele zin opgevat, dan wordt uiterst rechts gekenmerkt door een zeer sterke vorm van nationalisme en/of racisme. Volgens de politicoloog/filosoof Urs Altermatt heeft het rechts-extremisme een aantal vaste bestanddelen die zich echter, afhankelijk van land, regio en zelfs individuele politicus, wisselend manifesteren.[2] Politicologen reserveren de term extreemrechts vaak voor groepen die staat en samenleving totaal anders willen inrichten – elitair, hiërarchisch en autoritair – en daarbij geweld niet schuwen.[3]

Ook Wikipedia geeft dus toe dat het per auteur verschilt, ja daar kunnen we wat mee ! Wat de één verstaat onder een extreme nationalist vindt de ander het een keurige oppassende burger, ja zo lust ik er nog wel een paar.

Ronduit komisch wordt het als je het aan Joop!.nl vraagt, of nou ja het zou komisch kunnen zijn als het niet bloedserieus bedoeld was, lees bijvoorbeeld dit stukje maar eens en kijk dan ook vooral naar hoe zij percentages “uitleggen”;

https://joop.bnnvara.nl/nieuws/europa-negeert-de-dodelijke-dreiging-van-extreem-rechts-die-groter-is-dan-islamitisch-terreur 

Ja ik moet toegeven dat ik een moment moest glimlachen om zoveel kolder, het lachen vergaat je echter snel zodra je beseft dat deze site een groot aantal lezers heeft die hier hun inspiratie uit putten.

Waarom denkt Tijl eigenlijk dat het een belangrijke vraag is ? Nou bovenal omdat de term rechts of extreem-rechts te pas maar veelal te onpas wordt gebruikt net als populisme. Vraag het aan Alexander P. dan rijzen je de haren ten berge, elke door hem ongewenste invalshoek is al populisme, en nee dat bedoelt hij niet positief maar als uitermate verderfelijk.

Uitleg ? Nee hoor dan ben je aan het verkeerde adres, als je eenmaal door de veelal Linkse mensen bent ingedeeld bij de populisten dan geeft ze dat het recht om elke discussie af te breken. Waarom ? Nou daarom ! Praten heeft kennelijk alleen zin tussen gelijkgestemden.

Maar betekent het nou ook dat je dat alles maar naast je neer moet leggen als zijnde lariekoek ? Nou Tijl vindt van niet, het is als een diskwalificatie bedoeld, “met zo iemand hoef je de discussie niet aan te gaan”, daar is geen kruid tegen gewassen. Kennelijk ook niet als grote groepen binnen de autochtone bevolking het ermee eens zijn en dan ben je in de ogen van Tijl de titel “volksvertegenwoordiger” ook niet waard.

Als het goed is dan hebben we in Nederland Vrijheid van Meningsuiting en niet alleen als het in het straatje van Alexander P. en consorten past. En tegelijkertijd heeft het wel geleid tot het Cordon Sanitaire waar de PVV en binnenkort de FvD mee te maken hebben. En dat is ronduit abject.

Een niet onaanzienlijk deel der kiezers is daarmee veroordeeld tot een bestaan in de marge, wie zijn zij dan wel dat zij dat mogen bepalen ? (het valt nog niet mee om zo’n zin zonder krachtterm te schrijven) Je mag wel een mening hebben als je maar niet…. !!

Nou ja ik heb de vraag gesteld, wat is nou het antwoord ? Het antwoord is dat in de ogen van een deel van de bevolking wij ‘rechts’ zijn en een kleiner deel zal vinden dat wij ‘extreem-rechts’ zijn en dat zij het door deze kwalificatie gerechtvaardigd vinden om ons buiten te sluiten.

De vraag is of wij dit maar lijdzaam moeten ondergaan of dat het tijd wordt om stappen te ondernemen. Nee rustig maar, ik wil zeker niet oproepen tot geweld, maar ik vraag me wel af of het niet hoog tijd is voor een nieuwe manifestatie van de PVV en dan niet op een veldje vlakbij maar gewoon pontificaal op het Malieveld. De vorige was een groot succes en een klein stemmetje binnenin mij zegt dat een tweede alleen maar groter zal zijn, mensen hebben gezien dat er van de kant van de PVV geen geweld geïnitieerd wordt maar dat eventueel geweld altijd van de zogenaamde tegendemonstranten komt.

Doe mee met 8.470 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

10 Comments on Bent u (Zijn wij) “rechts” of “extreem-rechts” ?

 1. Het domme van PoliCorrect en sLinks is dat zij met hun demonisering van alles wat het niet met hen eens is, blokkades weghaalt. Als er geen discussie meer mogelijk is, dan hóef je ook niet meer te discussiëren en ga je vanzelf nadenken over oorzaak-gevolg, schuld, verantwoordelijkheid, ‘nature/nurture’, enz.
  En dan kom je vanzelf tot de volgende conclusie:
  Moslims horen niet in het Westen, zijn zowel genetisch als sociaal-cultureel minderwaardig, achterlijk en zo gevaarlijk dat zij met alle mogelijke middelen mogen worden bestreden. Medelijden hoeft niet want wat er met ze gaat gebeuren is volgens hen de wil van god. Toch weer prettig om aan tere kinderzieltjes te vertellen.
  Ook als je naar de primaire neiging van Afrikanen kijkt om te plunderen ipv gemeenschappelijk te bouwen wanneer de mogelijkheid zich voordoet, kom je al snel tot dezelfde conclusie.
  Er is nog veel (schoonmaak) werk te verrichten in ons ‘huis’.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // september 13, 2017 om 16:28 //

  Zie zojuist tot mijn grote verbazing dat ik al eens een artikel geschreven heb met dezelfde strekking. Nou ja het zal wel diep zitten dan. Of het dementeringsproces begint op gang te komen dat kan ook…

  Like

 3. Ik ben niet rechts maar anti links met hun zg politieke correctheid dat ons land naar de kloten helpt . Weet u wat het probleem met links is , ze zijn zo overtuigd van hun eigen gelijk dat ze blind ,doof en te stom zijn om andere meningen te willen aanhoren die wel hout snijden.

  Liked by 1 persoon

 4. Ik ben een extremist…ik ben mens.

  Mijn gedachte, maar het is die van mij, is dat de behoefte van de meeste mensen om alles en iedereen te kunnen beoordelen en daarmee te veroordelen voortkomt uit de angst minder te zijn of te worden opgegeten.

  Extreem rechts, ik zou niet weten wat ik daaronder moest verstaan?…iemand die een voorkeur heeft voor Duitse spullen? Kan ik me iets bij voorstellen, ze maken gewoon goed spul. Wist U dat de MG42, “Hitlers Chainsaw”, een geweldig machinegeweer nog steeds in productie is en wereldwijd na 75 jaar nog steeds bosjes vijanden/lastige mensen naar Allah/God/Bhudda of Loki helpt? En dat de Amerikanen er niet in slaagden het ding te kopiëren….Gewoon goed spul dus..Goed is goed, ongeacht wie het heeft gemaakt, net als de wc pot. De uitvinder was misschien wel een vrouwen hatende pedofiele linkshandige racist, maar iedereen is blij met die porcelijnen kanjer.

  Of is extreem rechts met een swastika vlag zwaaien? Is dat vreemd, het was ruim 3000 jaar een gelukssymbool, gevonden in graven van de brons en ijzer tijd en zelfs in Viking graven, in tuinhekjes in de jaren 30 door de hele wereld….een Amerikaanse legereenheid had tot 1942 een hakenkruis als eenheid symbool…Swastika, niks geen probleem maar zie het voor wat het is, een symbool uit de oudheid, wereldwijd gekend.
  Is het gedachtengoed van Adolf Hitler extreem rechts? Ik zie meer logica in Mein Kampf dan in het daarvan gekopieerde EU beleid tot import van wat met recht Untermenschen kan worden genoemd en het hele gezwets van Koudenhoven Kaligari of hoe die hoop zelfmedelijden ook werd genoemd. En mijn oma zat in 1943 klaar voor transport….

  Defineer eerst mens en wat dat inhoud voor dat je over rechten gaat spreken.
  Is het ritueel verbranden van babies omdat ze bezeten zouden zijn of het doorsnijden van de keel van dieren nadat je er seks mee hebt gehad menselijk gedrag? Of een kap over de kop van je vrouw en dochters trekken? En toch word dat soort gedrag toegejuicht en beloond, zelfs gesteund en op straffe van commentaar verheven boven enige logica. Enkel omdat iets aan gelijksoortige uiterlijke kenmerken voldoet wil nog niet zeggen dat het ook hetzelfde is…

  Extreem rechts? EXTREEM LINKS….Wat maakt het uit welke vlag je draagt of wiens idee je als een papagaai doorkraait…wat ben je eigenlijk als je de eigen capaciteit tot het redeneren weggooit en andermans lied zingt, krijst……

  Volgens mij bestaan er maar twee soorten mensen, de ene soort die zijn of haar capaciteiten logisch wil gebruiken om het eigen kunnen tot het uiterste te verkennen zonder anderen daarbij tot last te zijn, en al die anderen die gemakshalve meedeinen met de massa en meehuilen met de roedel die het meeste vlees uitdeelt of de meeste kadavers kan vinden.

  De mens is uniek in de mogelijkheid dingen te combineren en tot een ontelbaar aantal mogelijkheden te komen om te blijven bestaan, om ziekten te genezen en kleine wonderen te creëren. Het is slechts weinigen gegeven zelf te creëren en te bouwen, te scheppen en te genieten van alles wat bestaat, zoals het is, zoals het kan zijn. Het is niet fout je eigen plaats in de wereld en je toekomst veilig te te willen stellen, het is niet fout daarvoor te doden, het is niet extreem rechts om geen Afrikanen of Arabieren in je land te willen, dat stukje is slechts de mens die beschikbare informatie combineert en daar een conclusie uit trekt. Daarom word onze informatie zo bewerkt, beperkt, veranderd. Zo kweek je slaven, zo hou je macht, door valse geschiedenis de wereld in te trappen.
  Racisme, dat is heel normaal menselijk gedrag, niks extreem rechts, gewoon overlevings gedrag. “Links” doet het ook, alleen hun doelgroep is anders. Angst is de reden om dingen in hokjes te stoppen, om stempels te zetten op mensen. Angst is de reden om te haten, om te discrimineren, om te doden. Is angst slecht? Zelfacceptatie en reëel zijn is erg belangrijk, zelfrespect nog meer. Geef respect aan dat wat respect verdient, niet aan wie of wat het opeist. Die sukkel in uniform is ook gewoon een mens als je het afpakt, mogelijk angstiger dan de meesten. Vandaar dus die keuze, het is voor die individu een levens noodzaak erkend te worden, en het meedoen is veilig en makkelijker dan het zelf ondernemen en risico lopen. Angst is waarom mensen pensioen sparen, waarom pensioen en beleggingsfondsen de meest smerige trucs uithalen in arme landen om een zo hoog mogelijk rendement te halen, natuurlijk over de rug van hen daar….en nu komen ze hier, uitgenodigd door dezelfde lui en hun vrienden die al die fondsen beheren. Een soort boetedoening misschien, en wij betalen de prijs met onze zekerheden, met onze rechten, met onze waardigheid. Maar als de straten niet vol zitten met protesterende burgers, als de boomtakken niet doorbuigen van in de wind slingerende politici en bankiers, dan is “onze” waardigheid misschien voor velen niet zoveel waard. En dat is pech voor wie wel wil leven, creëren , genieten.

  En dat stukje zelfrespect en identiteit wat bij anderen nog aanwezig is proberen weer anderen te ontmenselijken. Dat stukje noemen we zelfbehoud, je laatste houvast aan een eigen identiteit. Extreem worden, of beter, worden genoemd.
  Islam bijvoorbeeld is het opgeven van het mens zijn, het onteigenen van het individu als vrije geest. Islam is tegenstrijdig met de mens als ontdekker, als denker, als schepper.
  Het ultieme fascisme. De ideale bondgenoot van het EU principe.

  Als je de vraag stelt wat het beste geloof is of de beste leer, dan is mijn eerste antwoord Taoisme, maar mijn echte antwoord dat je het al weet als je maar naar jezelf durft te luisteren.

  Dus als je in de knel raakt door anderen is het niet erg om daar extreem op te reageren, juist het extreem reageren maakt dat je kunt overleven. Adrenaline is een natuurlijke vorm van extreem zijn, met een nut. Overleven, de een heeft het, de ander kruipt in het kielzog mee van een overlever, ongeacht hoe die dat doet. Ook menselijk gedrag. Wat de een extreem rechts noemt is feitelijk mens zijn en willen zijn. Tja, en vrijheid is pas echt eng. Vooral als anderen het ook gaan eisen. De nachtmerrie van iedere overheid, burgers die vrij willen zijn. Zal nooit echt gebeuren, de aard van de mens is te verschillend, teveel lafaards, te veel luieriken, te weinig creatieven, te weinig dromers, te weinig ondernemers. Te weinig tastbare ruimte voor vrijheid.

  Het moeilijkste in het leven is durven te leven, het ergste om aan het eind van je leven te realiseren dat je dat nooit hebt gedaan.

  Liked by 1 persoon

 5. Alphons Mantel // september 13, 2017 om 18:04 //

  een betere term is Rationeel Rechts met als doel behoud van natuur, welvaart en veiligheid, dus tegen de EU-dwangneuroses

  Liked by 1 persoon

 6. Antwoord is simpel,..alles wat niet in de links fascistische hoek zit is weldenkend en dus voor (s)linksche begrippen automatisch ‘extreem rechts’.
  Daarbij is ondergetekende zelfs SUPER weldenkend.
  En het voelt kan ik u zeggen,…. fantastisch ! Dat ook.

  Like

 7. bijna mee eens Fub, maar medische zorg en ontwikkeling van medicijnen en machines….?

  Like

 8. @Duchesne, Fub is ook darwinist, survival of the fittest.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: