Nieuw

Somalische verkrachter kreeg Zweeds staatsburgerschap tijdens zijn verblijf in de gevangenis

Door: Mattias Albinsson Vertaling: “rommel”

Een 17-jarige Somalische verkrachter is Zweeds burgerschap verleend tijdens de tijd dat hij in de gevangenis zat. Onthult het tv-programma ”Granskning Sverige” (Onderzoek Zweden). De 17-jarige wordt momenteel aangeklaagd voor zijn betrokkenheid bij een groepsverkrachting in Järfälla deze zomer.

Gisteren overreikte de officier van justitie Paulina Brandberg haar schriftelijke aanklacht aan de rechtbank van Attunda tegen drie jonge Somaliërs die beschuldigd worden van een groepsverkrachting van een vrouw in Järfälla in juli van dit jaar.

Volgens Brandberg’s misdaadbeschrijving hebben de jonge mannen “samen en in overleg de eiser gedwongen tot orale en vaginale geslachtsgemeenschap, deels door haar te bedreigen en te mishandelen, en deels door het ongeoorloofd gebruik maken van haar kwetsbare situatie als gevolg van intoxicatie en ernstige angst.”

Toen de drie Somaliërs in juli werden vastgehouden waren twee van hen Zweedse staatsburgers. Maar nu de rechtszaak is begonnen hebben alle drie de Zweedse nationaliteit. De reden hiervoor is dat de Migratiedienst het burgerschap aan de derde man heeft verleend terwijl hij gearresteerd was voor brute verkrachting.

– Zweeds staatsburgerschap op grond van een besluit van de Migratiedienst op 24-07-17, zegt een ambtenaar van Skatteverket’s (Belastingdienst) bevolkingsregister tegen Nyheter Idag.

Op 24 juli was de Somaliër al vier dagen in hechtenis op verdenking van groepsverkrachting.

Ondanks dat de staatsburgerschap in juli is verleend heeft Skatteverket in zijn rapport geschreven dat de Somaliër dit al op 9 mei heeft gekregen, dezelfde dag dat hij zijn aanvraag voor het Zweedse staatsburgerschap had ingediend.

Het is onduidelijk waarom er twee verschillende datums in het systeem van de Belastingdienst zijn.

De drie Somaliërs kwamen  in 2007, 2014 en 2013 naar Zweden. In 2015, 2017 en 2016 werd hen een Zweedse nationaliteit toegekend.

De rechtszaak zal met behulp van een Somalische tolk worden gehouden.

Bron:

https://nyheteridag.se/valdtaktsman-fick-svenskt-medborgarskap-i-haktet/

Doe mee met 8.470 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4984 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on Somalische verkrachter kreeg Zweeds staatsburgerschap tijdens zijn verblijf in de gevangenis

 1. JackvanderVeen // september 12, 2017 om 07:46 //

  Wdat is wetgeving onder invloed van stupid mensenrechten. Weer blijkt dat mensenrechten alleen voor misdadigers van welke dimensie dan ook nuttig zijn.
  Men is pas schuldig wanneer de rechter als zodanig heeft geoordeeld!
  En die twee verschillende data, eentje afgegeven op dag van indiening aanvraag tot staatsburgerschap, daarvan is duidelijk dat er gesjoemeld moet zijn geweest!!!!
  Laat maar veel allochtonen bij die dienst werken of allochtonenminnaars, dan komt het helemaal goed met fraudeleuze handelingen.

  Like

 2. we weten onderhand wel hoe bezopen de zweedse politiek is

  Like

 3. In Zweden valt een hoop op te knopen.

  Liked by 1 persoon

 4. Een beetje fatsoenlijk functionerende samenleving zou hem levend aan de varkens hebben gevoerd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: