Nieuw

Pakistaanse christen door moslim klasgenoten doodgeslagen terwijl de leraar een krant leest

Door: Jack Montgomey – Vertaling: ‘rommel’

Een tiener van een christelijke familie is door moslim klasgenoten op de MC Model Boys Government High School in Pakistan doodgeslagen omdat hij uit dezelfde waterkoeler als hen dronk.

Sharoon Masih, door de British Pakistani Christian Association beschreven als “een ongelooflijke intelligente student van een arme christelijke familie”, werd vanaf zijn eerste dag op school, waar hij de enige christen in zijn jaar was, op de korrel genomen.

Klasgenoten isoleerde Sharoon en zeiden tegen hem: “Jij bent een christen, heb niet het lef bij ons te zitten als je wil blijven leven,” schrijft Christian Today.

Ze hebben ook geprobeerd om hem te converteren, sloegen hem, en scholden hem uit voor ‘chura’ – een minachtend scheldwoord voor christenen – en weigerden hem gebruik te laten maken van de gemeenschappelijke drinkwaterkoeler.

In de islam wordt moslims afgeraden om uit dezelfde bronnen te drinken als niet-moslims, een andere Pakistaanse christen – Asia Bibi – werd veroordeeld tot de doodstraf en eindigde voor jaren in een dodencel vanwege een geschil met moslims over haar bevoegdheid om een islamitische waterkom te dragen.

Sharoon’s doodstraf was sneller toen hij op zijn vierde dag op school uit de drinkwaterkoeler dronk, met klasgenoten die hem aan een fatale afstraffing onderworpen.

Eerdere berichten suggereerden dat de leraar die aanwezig was op het moment van de aanval, Nazir Mol, een oogje toekneep terwijl Sharoon werd doodgeslagen, hoewel hij beweert dat hij van de mishandeling niets gemerkt heeft omdat hij een krant las.

Het hoofd van de school houdt staande dat de aanval eigenlijk plaatsvond tijdens een klassenwisseling waar geen leraar aanwezig bij was – maar de betreffende leraar is sindsdien wel van zijn functie ontslagen.

“Mijn zoon was een goedaardige, hardwerkende en vriendelijke jongen. Hij was altijd al geliefd bij de leerkrachten en leerlingen, die nu een groot verdriet delen dat hij vanwege zijn geloof op zijn nieuwe school het doelwit van studenten is geworden,” zei Sharoon’s moeder Razia Bibi.

“Sharoon en ik huilde elke avond als hij de dagelijkse foltering beschreef waar hij aan was onderworpen. Hij heeft alleen maar met mij de details gedeeld over het geweld waar hij mee geconfronteerd werd. Hij wilde niet zijn vader ermee belasten omdat hij zo’n goedaardig hart voor anderen had.

“Die kwaadaardige jongens die mijn kind haten, weigeren nu te onthullen wie er bij zijn moord betrokken waren. Maar op een dag zal God echter zijn oordeel over hen vellen.”

“Christenen in Pakistan worden veracht en  gehaat. Ze zijn constant slachtoffer van vervolging,” zegt Wilson Chowdhry, voorzitter van de Britse Pakistaanse Christelijke Vereniging.

“Deze moord op een jonge christentiener op school dient alleen maar om ons eraan te herinneren dat onder de meerderheid van de jeugdige bevolking de haat jegens religieuze minderheden wijdverspreid is, door culturele normen en een vooringenomen nationaal onderwijsprogramma.”

“Deze verwoeste familie zal de enorme emotionele pijn van een totaal vermijdbaar incident moeten verwerken. Het is een grove aanklacht voor MC Model Boys Government High School dat een christen op deze manier vermoord kon worden.”

“Maar helaas is een dergelijke behandeling op geen enkele wijze een anomalie – het ligt in de lijn van verwachting dat christenen tijdens hun jaren in het onderwijs zullen worden geconfronteerd met krenking en geweld.”

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2017/09/12/pakistani-christian-beaten-death-muslim-classmates-teacher-read-newspaper/

Doe mee met 8.470 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4988 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Pakistaanse christen door moslim klasgenoten doodgeslagen terwijl de leraar een krant leest

 1. Duidelijk staaltje islamitisch racisme. Dan kan natuurlijk niet he een christen, die drinkt uit de zelfde drinkwaterkoeler.
  Bekrompen racistische debielen vind ik het.

  Dit is een mogelijke oplossing voor het islamprobleem:

  Fragment uit de film the day of the siege 11 september 1683, battle of vienna.

  Dit is het enige wat de mohammedanen begrijpen.

  Like

 2. Erik Vandenberghe // september 14, 2017 om 05:33 //

  Heb het ook meegemaakt hier in Nederland. Was op mijn vorig werk de enige Nederlander. Mocht niet bij hen in de buurt komen en werd constant in het Arabisch uitgescholden. En als je dat tegen iemand verteld geloofd niemand jou. Zelfs de vakbond niet

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: