Nieuw

Naïef ? Ja best wel

Dat ging door mijn hoofd toen ik van de week ergens een foto tegenkwam uit nazi-Duitsland van voor de oorlog. Daarop was het overdadige vlagvertoon in die dagen te zien en een stukje verderop werd de vergelijking gemaakt met het inmiddels even overdadige vertoon van hoofddoeken.

Naïef ? Ja ik denk het wel, de overeenkomst was nog nooit zo sterk tot me doorgedrongen maar dat maakt het nog niet minder waar. Het is gewoon vlagvertoon; “Kijk wij zijn moslim en wij zijn verheven boven alles en iedereen die geen moslim zijn”. Hoe dat kan dat dat ik me dat nooit in die zin gerealiseerd had ? Nou omdat ik die kopvodden juist als iets minderwaardigs zag !

Was het daar nou maar bij gebleven maar een stukje verder stond een foto van de SA die ruiten bekladden van een Joodse winkel en daarbij werd het vergelijk gemaakt met het meerdere malen besmeuren van de voordeur van Thierry Baudet en weer dacht ik; Goh dat had ik zelf kunnen bedenken. Dat was echter niet zo, ik moest daar door een ander opmerkzaam op gemaakt worden !

screenshot_162

Verdorie ! Weer naïef ! Ware het bij die twee voorbeelden gebleven dan was het nog te overkomen geweest maar ergens in de reacties stond een mooie zin van een zekere ‘Christian Terpstra’ en die luidde;

Zonder de voorgeschiedenis van linkse haat en een daardoor opgewekte politieke moord zou Waldemar gelijk hebben. In iedere plaats ter wereld is bekladding gemeengoed als de gemoederen verhit raken.
Maar die voorgeschiedenis is er wel en die hoort zelfs tot dezelfde politieke golf als nu. Dat vergeet deze acteur.
Het moet dus ook anders behandeld worden. Dit is een aanzegging tot politieke uitschakeling. Door links.
Dat is doodgewoon klassiek fascisme: intolerant, ondemocratisch, dreigend, terroriserend.

Ik vond dat zo’n mooie reactie dat ik hem u niet wilde onthouden, met als kanttekening dat ik jaloers ben op zulke korte en bondige omschrijvingen. Gevreesd moet worden dat Tijl normaliter een stuk meer woorden nodig heeft om hetzelfde te zeggen. Nou ja het is dan in het laatste geval niet naïef maar ik werd me wel gewaar van een van mijn tekortkomingen en dat komt toch in de buurt.

Nou zou een mens natuurlijk kunnen denken; joh stel je niet aan, dat zal iedereen weleens overkomen. Maar in mijn geval ligt dat toch een fractie anders, uiteindelijk zit ik hier met enige regelmaat stukjes te schrijven en dan mag men toch van je verlangen dat je wat beter bij de les blijft.

Op mijn vorige pc had ik een groot aantal citaten en interessante uitspraken bewaard maar helaas ben ik die dus kwijt, hoogste tijd om weer opnieuw een nieuwe ‘spaarbank’ te maken, al was het maar als geheugensteuntje om het later ooit eens te gebruiken.

Beter goed geleend dan slecht verzonnen, zeg nou zelf !! En ik zal het maar bekennen, ik probeer mijn geest te slijpen aan wat anderen zeggen of schrijven over onderwerpen die me na aan het hart liggen. Nee ik neem niet alles klakkeloos aan, dat niet, maar ik probeer voor mezelf wel de krenten eruit te halen. Er wordt ontzettend veel geschreven over de islam en hoe de voortschrijdende islamisering inmiddels had moeten leiden tot de hoogste vorm van weerbaarheid. Maar het is nog niet genoeg, er zijn nog altijd teveel mensen die denken dat het allemaal wel meevalt en dat als je die moslims nou maar tijd gunt dat ze zich op den duur wel aan zullen passen. Dat is niet zo, al geef je ze eeuwen de tijd dan nog gaat dat niet gebeuren, en het laatste wat we kunnen gebruiken is naïviteit. En dus beloof ik bij deze dat ik mezelf zal dwingen scherper bij de les te blijven.

Doe mee met 8.470 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

6 Comments on Naïef ? Ja best wel

 1. Goed opgemerkt Tijl.
  We spreken dezelfde taal.

  Like

 2. De linkse straatterreurgroepen aangestuurd door voormalige geweldplegers binnen GL zullen de komende tijd nog wel meer van zich laten horen.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // september 13, 2017 om 00:59 //

  Toevallig zag ik vanavond beelden van een grote demonstratie in Frankrijk tegen de hervormingen van de arbeidsmarkt die Macron wil doorvoeren, en ook daar de eerste gelederen zijn in het zwart geklede agressieve jonge mannen met gezichtsbedekking. Ra ra waar dat voor staat. En uit die voorhoede kwam het geweld, niet van de gewone demonstranten die dachten op te komen voor hun rechten.

  Like

 4. copywriter // september 13, 2017 om 05:54 //

  Bij deze twee voorbeelden kun je dit derde voorbeeld toe voegen.
  http://nieuws.tpo.nl/2017/09/12/hulpje-duitse-justitieminister-en-ex-stasi-anetta-kahane-gebruikt-nazi-metaforen-rechtspopulisme/
  De nazi ontmenselijking machine is in Duitsland weer goed op stoom.

  Like

 5. Esperanza // september 13, 2017 om 13:42 //

  Stukje van Sam van Rooy, oud PVV medewerker.

  ‘De geschiedenis toont aan dat de mate van islamisering rechtstreeks is af te leiden uit de mate waarin moslima’s hun lichaam (moeten) bedekken…’

  http://politiek.tpo.nl/2015/11/26/hoofddoek-nikab-en-boerka-jodenster-en-swastika/

  Like

 6. Esperanza // september 13, 2017 om 13:47 //

  Dit d’r nog maar even uitlichten:

  De hoofddoek blijkt daarmee de belangrijkste voorspeller voor fundamentalisme te zijn, aldus Koopmans.

  De hoofddoekdragers geven op andere vlakken ook vijandigere antwoorden. Op de stelling ‘Joden zijn niet te vertrouwen’ antwoordt 54 procent van de mannen met een gesluierde vrouw bevestigend, tegenover 26 procent zonder gesluierde vrouw.

  Liefhebbers van de hoofddoek zijn vaker homohaters en staan vijandiger tegenover het Westen. ‘Ook als je corrigeert voor leeftijd en opleidingsniveau, zie je dat de hoofddoek gepaard gaat met fundamentalisme, een vijandigere houding en meer antisemitisme.’

  https://www.parool.nl/parool/nl/266/RELIGIE/article/detail/3927647/2015/03/26/Hoofddoek-is-beste-voorspeller-voor-moslimfundamentalisme.dhtml

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: