Nieuw

Britse Rode Kruis ‘is te wit’, algemeen directeur noemt de woorden ‘Britse’ en ‘Kruis’ een ‘provocatie’

Pixabay.

Door: Virginia Hale – Vertaling: “rommel”

De Britse Rode Kruis chef Mike Adamson heeft verkondigd dat de liefdadigheidsinstelling problemen had met de aanpak van de Grenfell ramp omdat de leidinggevenden en vrijwilligers te wit zijn.

“Het gevaar bestaat dat in een zeer diverse gemeenschap zoals Grenfell een organisatie met de woorden ‘Britse’ en ‘Kruis’ in de titel wordt verward met een christelijke organisatie,” schreef hij in een blog voor de New Philanthropy Capital denktank.

Grenfell Tower in juni in brand. Minstens dertig mensen vonden de dood.

Hoewel hij vermeldt dat de hulpverleningsorganisatie “volledig onpartijdig” is in zijn werk, voegt hij eraan toe: “Er is geen twijfel aan het feit dat, met schitterende uitzonderingen zoals onze vluchtelingendiensten, we ver verwijderd zijn van de diversiteit die we nodig hebben in onze vrijwilligersbestand en onze leiding”.

Met zijn aankondiging dat hij “persoonlijk leiding gaat geven” aan de “integratie- en diversiteitsstrategie” van de hulpverleningsorganisatie, melde Adamson ook dat het Britse Rode Kruis “grondig aan het veranderen is om relevant te zijn aan de wereld van vandaag en morgen.”

Hij werd door de lezers op de website van Time neergesabeld – die verkondigden dat Adamson “toegeeft dat de organisatie worstelde met de Grenfell ramp omdat zijn werkkrachten zogenaamd te wit zijn” – en “verontschuldigt zich voor zijn (het Britse Rode Kruis) bestaan, zijn naam, en het niet ‘divers’ genoeg zijn.”

“Verander het in de Rode Halve Maan, als dat wel de correcte etniciteit is,” schreef een lezer, toevoegend: “Wat pas echt pathetisch is, is de zelfhaat en de wanhopige excuses voor het niet ‘relevant’ genoeg zijn.”

Afgelopen donderdag heeft de website the Third Sector geklaagd dat Groot-Brittannië een “snelle actie moet ondernemen voor diversiteit in fondsenwerving,” het argument is dat de nijverheid een belangrijke cultuuromslag moet ondergaan om meer zwarte en etnische minderheden (BAME/BME) aan te trekken om haar personeelsbestand op te vullen.

In een artikel van auteur Hayley Gullen – een senior fondsenwerving manager – schrijft hij dat er een aantal verschillende “barrières” zijn voor etnische minderheden in het nastreven van een fondsenwerving carrière, wat inhoudt dat liefdadigheid een negatieve bijbetekenis heeft, en deze sector bij migrantengemeenschappen een lage prestige heeft, en bij andere culturen het begrip van liefdadigheid ontbreekt.

Een artikel in de Guardian met overeenkomstig geklaag dat de Britse uitgeversindustrie “90 procent wit blijft”, werd aangevallen door lezers die erop wijzen dat – met ongeveer 86 procent blanke mensen in het Verenigd Koninkrijk – dit cijfer in grote mate representatief is.

In de reacties onder het artikel vragen de lezers zich af waarom de Guardian in zijn rapportage de focus richt op het gebrek aan diversiteit in deze sector, terwijl bij het artikel staat dat 85 procent van de mensen die werkzaam zijn in de uitgeversindustrie in het Verenigd Koninkrijk vrouwen zijn.

“Waarom slaat de Guardian geen alarm over dit statistisch gegeven?”, schrijft een lezer, en noemt de “genderkloof “een veel groter verschil dan een marginale oververtegenwoordiging van blanke mensen in wat een zeer middenklasse beroepsgroep is.”

En voegt eraan toe: “Het in bezit zijn van een industriesector wat zo belangrijk is voor publieke kennis en onderwijs wordt volledig gedomineerd door één geslacht, dat kan wellicht niet goed zijn voor de samenleving, of wel?”

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2017/09/10/red-cross-chief-charity-white-challenge/

Doe mee met 8.470 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4988 Articles)
Altijd in oppositie.

9 Comments on Britse Rode Kruis ‘is te wit’, algemeen directeur noemt de woorden ‘Britse’ en ‘Kruis’ een ‘provocatie’

 1. Tijl Uylenspiegel // september 12, 2017 om 11:27 //

  Omdat ik dacht dat het goed mogelijk was dat het Rode Kruis wellicht christelijke roots had heb ik even gekeken op Wikipedia, dat blijkt dus niet zo te zijn, ik kwam er echter wel achter dat de discussie al ouder is, naast het Rode Kruis en de Rode Halve Maan is er in 2005 een derde symbool internationaal erkend te weten de Rode Ruit;

  Het embleem van het derde protocol voldoet aan de vooropgestelde maatstaven
  rood
  eenvoudig aan te brengen
  goed zichtbaar op afstand
  nog niet geclaimd
  geen religieuze of politieke gevoelswaarde
  In het derde aanvullende protocol werd ook nogmaals bevestigd dat de rode leeuw en zon, hoewel het nergens meer wordt gebruikt, nog steeds erkend wordt als officieel embleem. De toevoeging van de rode ruit verandert dus niets aan het statuut van de rode leeuw en zon.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Rode_Kruis

  Like

 2. Bij de volgende brand eerst aan de exoten vragen of ze wel door een christelijke organisatie willen worden gered.
  Graag of niet.

  Liked by 1 persoon

 3. templars2017 // september 12, 2017 om 12:08 //

  Pure bullshit, ze wonen in een westers land ,dus als er iets gebeurt dan zijn het de instellingen van dat land die de hulp bieden punt.
  Als hen dat niet aanstaat laat ze dan maar verrekken , tegenwoordig moet alles in hun tekens staan ,straks moeten de brandweer en de andere diensten hun opschriften veranderen in het arabisch voor ze mogen hulp bieden ,wat een bende ondankbare kloothommels, de NGO’s die ze naar hier helpen komen hebben werken ook uit soms christelijke waarden en dan is het goed .
  Het moet stoppen om onze identiteit weg te geven aan die voddekoppen ,niet akkoord =ophoepelen.
  Alles waar een kruis in staat moet behouden worden en niet uitgeveegd zoals zij dat willen , als ze geen voeling meer krijgen met hun roots krijgen ze misschien heimwee en gaan ze vanzelf terug.
  Zolang we ze gaan blijven involgen omdat ze zogezegd een benadeelde minderheid zijn gaan ze door met veroveren ,het wordt tijd voor een Wenen 1683 versie 2017.

  Like

 4. Ik ben benieuwd wanneer er in GB, of hier in NL trouwens, een keer een onderzoek wordt gestart naar discriminatie in/door de islamitische winkeltjes.
  Heeft iemand in ook maar 1 zo n winkeltje weleens een blanke of een niet moslim zien werken? Gewoon voor de grap weleens geprobeerd te solliciteren? Geen schijn van kans, nee, daar mogen alleen moslims werken

  Liked by 1 persoon

 5. @Tijl
  Nee, het rode kruis heeft geen directe christelijke roots. Maar wel interssant om even wat dieper in te gaan op de rode halve maan:
  Werkt alleen in islamitische gebieden of op de grens ervan, ipv rode kruis overal ter wereld
  Weigert hulp aan niet islamieten, tenzij ze zich daar ter plekke bekeren, itt rode kruis die iedereen helpen
  Alleen islamitische medewerkers/artsen, vaak veel minder opgeleid dan rodekruis personeel

  Like

 6. @Johan, iedereen met een beetje gezond verstand weet, dat arabieren de grootste racisten op deze aardkloot zijn.

  Like

 7. trebor2110 // september 12, 2017 om 18:30 //

  Kan je je dit voorstellen <
  Na de veldslag bleven 40.000 slachtoffers op het slagveld achter. Duizenden gewonden stierven, omdat er onvoldoende medische hulp kon worden geboden

  Een groot gebied waar je alleen maar slachtoffers ziet

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // september 12, 2017 om 23:41 //

  Nou voorstellen is een groot woord trebor maar ik had er al wel verschillende keren over gelezen en geprobeerd me daar een voorstelling van te maken. Dat valt echter niet mee en waar het mezelf betreft moet ik dat ook niet teveel proberen, mijn nachtrust laat zich vrij eenvoudig ontregelen en deze scenario’s zijn prima in staat me nachtmerries te bezorgen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: