Nieuw

Ondanks vonnis van EU weigert Polen vluchtelingen op te nemen

Het Europese Hof van Justitie heeft besloten dat de Unie het recht heeft om lidstaten te dwingen quota’s te ontvangen van asielzoekers uit derde wereld landen. Maar dat speelt geen rol. Ongeacht de beslissing van de rechtbank, en ongeacht met welke represailles de EU dreigt, zal Polen geen immigranten ontvangen. Verkondigt de Poolse minister van buitenlandse zaken Witold Waszczykowski.
– De veiligheid van Polen is belangrijker dan de ondoordachte beslissingen van de Europese Unie betreffende de vluchtelingenvraag, zegt hij.

Verleden week heeft het Europese Hof van Justitie (ECJ) besloten dat de Europese Unie het recht heeft de lidstaten te dwingen om een ​​bepaald aantal asielzoekers uit de derde wereld landen te accepteren.

Slowakije en Hongarije hadden verzocht dat het Europees Hof van Justitie de beslissing van de Europese Raad inzake verplichte quota zou vernietigen, maar de rechtbank heeft de verzoeken van de landen afgewezen.

Volgens de uitspraak heeft de Europese Raad geen fout gemaakt in zijn besluit om lidstaten te dwingen hun landen te veranderen in onrustige multiculturele probleemlanden.

Maar ongeacht wat de EU ook zegt, en ongeacht met welke vergelding de Unie dreigt, zal Polen blijven weigeren om zijn land multicultureel te maken.

– De veiligheid van Polen is belangrijker dan de ondoordachte beslissingen van de Europese Unie betreffende de vluchtelingenvraag, zegt de Poolse minister van buitenlandse zaken Witold Waszczykowski.

Waszczykowski wordt ondersteund door premier Beata Szydło, die van mening is dat de beslissing van het Europese Hof van Justitie “absoluut niet de mening van de Poolse regering over het migratiebeleid verandert”.

Al eerder heeft ook de minister-president van Hongarije, Viktor Orbán, geweigerd om het EU-dictaat te gehoorzamen. Hij verklaarde dat het vonnis “niet juridisch of professioneel was maar politiek”, en zei dat de EU de “Europese wet en Europese waarden heeft verkracht”.

Lees meer:

http://www.spiegel.de/politik/ausland/fluechtlinge-polens-aussenminister-attackiert-eu-a-1166593.html

http://www.breitbart.com/london/2017/09/11/polish-foreign-minister-attacks-eu-migrant-redistribution-ruling/

Doe mee met 8.470 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4988 Articles)
Altijd in oppositie.

13 Comments on Ondanks vonnis van EU weigert Polen vluchtelingen op te nemen

 1. Henk der Niederlànder // september 11, 2017 om 23:47 //

  Ik hoop dat over niet al te lange tijd Roemenie en Bulgarije zich ook aan gaan sluiten bij de Visegradlanden.
  Dat zal voor west Europa dan een heel groot voordeel gaan opleveren doordat de Oekraine dan een direkte grensverbinding met Europa gaat missen.
  Dat hele corrupte zooitje is dan feitelijk afgesloten van west Europa.
  Mocht het zijn dat de Roemenen en Bulgaren zich bij de Visegrad aansluiten zal een driezeeeen coalitie niet ver meer zijn en het hele EU gedrocht pleurt in elkaar.

  Like

 2. Verstandige leiders zoals in Polen en Hongarije zijn in de meeste EU landen niet te vinden.

  Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel // september 11, 2017 om 23:57 //

  Wie had dat ooit gedacht dat de Oost-Europese landen de eersten en enigen zouden worden die de €uropese moloch durven te weerstaan. Het blijft nog een beetje de vraag of ze straks autochtone Europeanen die willen vluchten emigreren uit hun bewust verziekte landen wel toelaten. “Mag ik dan bij jou” maar dan net even wat anders zeg maar.

  Like

 4. De meeste meer westerse landen hebben na 1945 geen onderdrukking meer gekend…hullie wèl.

  Like

 5. Gerrit Tienkamp // september 12, 2017 om 06:25 //

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogden reageerde:
  Geweldige standvastige mensen
  Niet luisteren naar deze Elite Nazies.

  Like

 6. We kunnen deze landen steunen in hun standvastigheid door meer producten uit deze landen te kopen en ze met een bezoek te vereren.
  Stedentripjes naar Warschau, Praag, Bratislava en Boedapest.
  Het wordt een groot feest.

  Like

 7. Ik drink bijvb al een tijd geen Heineken meer, maar Pools en Tsjechisch bier en laat het nou ook nog eens beter smaken.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // september 12, 2017 om 11:12 //

  Oh ? Toch eens kijken of dat hier ook verkrijgbaar is, er zijn wel verschillende schappen met Poolse producten bij supermarkten in de buurt, ik zal eens bij het bier kijken. Zelf drink ik maar zelden bier hooguit weleens op een terrasje dus aan mij zullen ze niet veel verdienen.

  Like

 9. Pools wodkaatje dan, Sobieski.
  Heerlijk bij pirogie gevuld met zuurkool en champignons.

  Like

 10. Like

 11. Koop geen duitse waar!.

  Like

 12. Alleen de zin al……”Verleden week heeft het Europese Hof van Justitie (ECJ) besloten dat de Europese Unie het recht heeft de lidstaten te dwingen”……..mwoehahahha

  Zie hier de eu. Een fascistoïde organisatie die ‘zichzelf zit rond te breien’ en van macht te voorzien.
  Wellicht herinnert U het zich nog dat deze zelfde club enige tijd geleden nog ijverde voor de oprichting van een eigen leger………..WTF
  Moge duidelijk zijn met welke intentie dat plan was gelanceerd.

  Dit 666 gedrocht

  dient asap letterlijk de kop worden afgehakt.

  Like

 13. gerd falinski // november 2, 2017 om 21:50 //

  Die Weigerung Musel in ihre Länder aufzunehmen, ist eine kluge politische Entscheidung!!! Jeder kluge Staatschef, der seine Bürger schätzt und beschützt, verdient meine Hochachtung!!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: