Nieuw

Terwijl de Hongaarse premier Viktor Orbán een grenshek heeft gebouwd om zijn volk te beschermen, bouwt de Oostenrijkse regering alleen een muur voor zichzelf

De Oostenrijkse regering heeft de constructie van zijn “anti-terroristische” muur rond zijn kanseliersgebouw stopgezet na protest van de bevolking toen bekend werd dat het project 1,5 miljoen euro zou kosten.

Na langdurige kritiek heeft het ministerie van de Oostenrijkse kanselier Christian Kern afgelopen donderdag aangekondigd dat het project om de muur te bouwen onmiddellijk is afgelast. Veel mensen, zoals de leider van de anti-massamigratie-vrijheidspartij (FPÖ) Heinz-Christian Strache, beschuldigde de regering ervan om alleen “zichzelf te beschermen”, rapporteert Die Presse.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is het plan voor de muur al in 2014 opgesteld, maar is een twistpunt geworden door de campagne voor de nationale verkiezingen die op 15 oktober plaatsvinden.

De krant Kronen Zeitung bracht ten berde dat de 220 meter lange muur de Oostenrijkse belastingbetalers 1,5 miljoen euro zou kosten, en vroeg zich af waarom het nodig is terwijl de Oostenrijkse regering de terreurdreiging in Oostenrijk als “laag” beschouwd.

FPÖ-leider Strache noemde het project hypocriet:

“Terwijl de Hongaarse premier Viktor Orbán een grenshek heeft gebouwd om zijn volk te beschermen, bouwt de Oostenrijkse regering alleen een muur voor zichzelf.” Betreffende de mogelijke terreurdreiging voor Oostenrijk, zegt Strache dat de regering de “wortel van het probleem en niet alleen de symptomen moet aanpakken.”

Eerder dit jaar zei Strache dat hij het radicale islamisme wil verbieden en beschreef het als “antagonistisch voor vrouwen, anti-liberaal en overeenkomstig met een fascistisch wereldbeeld”.

Wat de islamistische terroristen en hun sympathisanten betreft stelde Strache voor om ze naar “gevangenis-eilanden” te deporteren, in plaats dat ze vrij door Oostenrijk rondzwerven.

“Als ze verbannen zijn naar een eenzaam en goed bewaakt eiland is het probleem voor het grootste deel opgelost, in plaats van te wachten tot ze toeslaan en mensen afslachten,” zei hij.

Recente polls laten zien dat de FPÖ op de tweede plaats staat achter de Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP).

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2017/09/08/austrian-government-stops-construction-million-euro-anti-terror-wall-public-backlash/

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5003 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Terwijl de Hongaarse premier Viktor Orbán een grenshek heeft gebouwd om zijn volk te beschermen, bouwt de Oostenrijkse regering alleen een muur voor zichzelf

 1. Dit geldt precies zo voor de EU , geen grenscontroles ter bescherming van de Europese burger . Wel beveiliging voor de bureaucraten in Brussel zelf . Ze vrezen zelf degenen die ze binnenlaten en beschermen zich ertegen , tegelijk verwerpen ze de angsten van de burgers en noemt men die buger islamophoben . De geschiedenis zal hard oordelen over deze huidige ongekozen bureaucraten met hun giftig politiek correcte onnozele instelling

  Like

 2. Als je een muur hebt, moet je hem ook goed gebruiken……

  Like

 3. …of je moet wat meer vrienden in Rusland hebben

  Russian MoD offers gratitude to Italian mayor over monument to Russian hero killed in Palmyra

  Russia’s military attaché in Italy, Sergey Chukhrov, expressed Russia’s gratitude to the mayor and citizens of Vagli Sotto, Italy for honoring the memory of Russian soldier Aleksandr Prokhorenko by unveiling a monument during aflower-laying ceremony on Saturday. Prokhorenko was killed near Palmyra when, surrounded by Islamic State (IS, formerly ISIS,ISIL) fighters, he ordered his position fired upon in March of last year. Chukhrov delivered a letter from Russia’s defense minister Sergey Shoigu to mayor Mario Puglia, who, in turn, thanked the Russian government for its role in the fight against ISIS. The monument for Prokhorenko, posthumously admitted to the order of Hero of the Russian Federation, was opened on August 6.

  Like

 4. MoslimMolen // september 10, 2017 om 14:40 //

  Niks bajeseiland; overboord bij Namibie. De big-whites ruimen ze wel op

  Like

 5. Gerrit Tienkamp // september 11, 2017 om 09:08 //

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: