Nieuw

Noorwegen: Immigratie kost 1100 euro extra belasting per persoon per jaar

De immigratie naar Noorwegen kost over acht jaar, 2025, NOK 10.000 (ca 1100 euro) extra belasting per persoon per jaar, toont een nieuwe studie van Statistieken Noorwegen (SSB).

De voornaamste reden is dat de bevolking met de verwachte immigratie tegen het einde van deze eeuw tweemaal zo groot zal zijn dan zonder immigratie, schrijft Stavanger Aftenbladet.

– De bevolking die vanaf 2016 door immigratie wordt gegenereerd zal in 2100 4,1 miljoen mensen toevoegen, zegt SSB onderzoeker Erling Holmøy tegen het dagblad.

Volgens SSB is de verwachting dat veruit de meeste immigranten uit landen in Afrika en Azië zullen komen, groeperingen die heden een lagere participatie aan de arbeidsmarkt hebben.

– Het is duidelijk dat de immigratie die we ontvangen wordt gedomineerd door mensen die aanzienlijk minder belastingen betalen dan zij ontvangen uit het door de overheid gefinancierde sociale voorzieningsstelsel, of het nu gaat om school, onderwijs, gezondheidszorg of geldvoordelen, zegt Holmøy, en schat dat de extra kosten voor belastingbetalers circa 10.000 NOK per jaar per persoon zal bedragen.

– Ik denk dat de mensen degenen willen hebben die hier komen belastingbetalers zijn en financieel bijdragen. We kunnen in Noorwegen niet alleen vriendelijk zijn en mensen toelaten die geen bescherming nodig hebben, omdat we humaan moeten zijn. We moeten nu gaan nadenken over de hoeveelheid belastingen en de rechten die we weggeven, zegt premier Erna Solberg.

Noorwegen is een klein land met ongeveer 5 miljoen inwoners, en het is ook een razend duur land waar de levensomstandigheden voor een groot deel van de bevolking regelmatig de portemonnee leegzuigt. Het is daarom vreemd dat een groot deel van het parlement nog steeds tegen het advies van de regering stemt om de immigratie na jarenlange waarschuwingen te verminderen, die nu zowel economisch als cultureel duur wordt.

Bron:

https://www.aftenbladet.no/innenriks/i/nzlBo/SSB-Innvandring-vil-koste-10000-ekstra-per-person

http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.3939/norway-immigration-to-cost-10-000-extra-in-taxes-per-person-per-year.html

Doe mee met 8.460 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4954 Articles)
Altijd in oppositie.

6 Comments on Noorwegen: Immigratie kost 1100 euro extra belasting per persoon per jaar

 1. Het is niet direct het nieuws wat opzichtwekkend is, maar het feit dat het sterk links gestuurde Statistisk Sentral Burå hier in Noorwegen met deze inlichtingen komt. Ze hebben altijd alles gedaan om de negatieve invloeden van immigratie te verdoezelen. Dat ze hier vlak voor de verkiezingen (maandag 11/9) mee komen maakt het raadsel nog groter. De media is stil over dit nieuws, afgezien van wat lokale krantjes.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // september 10, 2017 om 12:44 //

  Er zit nog een heel verschil tussen verdoezelen en het niet maken van dit type berekeningen. Een verzoek daartoe werd destijds in Nederland botweg geweigerd.
  Waarschijnlijk zou elk redelijk weldenkend mens zich een ongeluk schrikken als die berekeningen voor Nederland gemaakt zouden worden.
  Best bijzonder trouwens dat er in Noorwegen slechts vijf miljoen mensen wonen terwijl ze qua oppervlakte toch beduidend groter zijn dan Nederland, kennelijk is het niet of nauwelijks bewoonde gedeelte groter dan ik dacht.
  Ach door de stukjes van rommel kom ik steeds meer te weten over de Scandinavische landen.
  Gek maar ik heb me daar in het verleden nooit zo voor geïnteresseerd, het hele gebied stond voor mij gelijk aan ijzige kou. Nou is dat ten dele ook wel waar maar het kwam voor mij als een totale verrassing dat het in Zweden ’s zomers best wel warm kan worden.

  Like

 3. Moslimimmigrantie is een direct resultaat van het Verdrag van Straatsburg en het Coudenhove Kalergi plan. Ik snap de conclusie in dit artikel daarom niet. Dit gegeven is algemeen bekend.

  Like

 4. Overheden – verraders van het volk – zullen deze agenda daarom alleen opgeven als je ze met wortel en tak uitroeit. Om die reden heeft Anders Breivik de linkse jongelui op Utøya getracht uit te roeien. Hij probeerde de nieuwe lichting nog grotere verraders al ivroeg te stoppen. Moslims zijn een minder groot probleem dan deze ultra linkse mongolen die daar aanwezig waren. Die zijn zo gehersenspoeld dat ze zichzelf nog liever als redeloze lemmingen in de afgrond storten.

  Like

 5. MoslimMolen // september 10, 2017 om 14:34 //

  Vuilverbranders kunnen doe aantallen met gemak aan.

  Liked by 1 persoon

 6. Leuk dat je het zegt Daniel, dacht je er ook zo over op de dag dat het gebeurde? Mijn eerste verontwaardiging was “een hersenspoel eiland????” we zullen nog vele Breivikjes nodig zijn om all het gajes weg te vagen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: