Nieuw

Het is zover: Zweden krijgt zijn eerste islamitische partij – wil in 2018 deelnemen aan de parlementsverkiezingen

Door: Egor Putilov – Vertaling: “rommel”

De islamitische partij Jasin heeft bij de Zweedse Kiesraad een verzoek ingediend om aan de parlementsverkiezingen in 2018 deel te nemen. De partij zegt dat het vertegenwoordigers bij de politie en rechtbanken wil hebben om “xenofobie en racisme bij de overheid te bestrijden”.

De naam van de partij verwijst naar de 36e ayat (verzen) in de koran genaamd “Het hart van de koran”. Om deel te nemen aan de parlementsverkiezingen zijn minstens 1500 handtekeningen nodig die naar het schijnt door Jasin al verzameld zijn en aan de autoriteit overhandigd is. Op de website van de Kiesraad staat vermeld dat de aanmelding in voorbereiding is en betrekking heeft op de parlementsverkiezingen, alle gemeenteraadsverkiezingen, en voor verkiezingen voor het Europees Parlement.

Op de website van de partij is te lezen dat de partij gegrond is op een religieuze gemeenschap genaamd Jasin Groep de Islamitische Geloofsgemeenschap. De site bevat meerdere links naar een ideële vereniging genaamd Mary Dian Bond. De Dian Bond is geregistreerd op hetzelfde adres in Malmö als de Geloofsgemeenschap. Het blijkt dat twee mannen oorspronkelijk uit Iran verantwoordelijk zijn voor de twee verenigingen.

“Ja Sin Groep (J.S.Gr.) is een vreedzame multiculturele democratische partij die de religieuze gemeenschap JaSin en de Mary Dian Bond onder zich heeft.

Als een politieke partij of beweging is de JaSin-groep een seculiere beweging met het doel om iedereen uit de Oosterse wereld te verenigen. Namelijk, het Verre Oosten, Midden-Oosten, Afrika en Oost-Europa, ongeacht welke bevolking, taal, ras, kleur of religie zij hebben.

Het doel is dat we in samenwerking een betere toekomst voor ons, onze kinderen en de nieuwkomers gaan creëren.”

Hoewel de partij verklaart een ‘seculiere beweging’ te zijn, bestaat het uit twee religieuze verenigingen die hetzelfde lokaal in Malmö delen – een zogenaamde keldermoskee. De verenigingen hebben een Shi’a-oriëntatie, wat betekent dat ze voornamelijk gericht zijn op immigranten met een achtergrond in Iran, Irak en Afghanistan. Een Facebookgroep die in verband staat met de verenigingen, en nauwelijks 1000 leden heeft, heeft meerdere leden die kunnen worden aangemerkt als “eenzaam komende vluchtelingkinderen” uit Afghanistan. Deze zogenaamde vluchtelingkinderen behoren meestal tot de etnische groep hazarer die de Shi’a-tak van de islam volgen.

De groep is gesloten en bevat voor het grootste deel Perzische werkadvertenties, evenals een status-update die Iran verkoopt. Deze updates zijn geplaatst door dezelfde mannen die achter de religieuze verenigingen zitten.

De website van de groep bevat ook de volgende informatie die een licht kan schijnen op de  plannen van de partij:

“De islamitische mannelijke beweging handelt zich om moslimmannen die rechten willen krijgen in de maatschappij. We zullen gezinsgeweld en drugshandel voorkomen. We geven steun aan moslimmannen die het verboden is hun kinderen te ontmoeten, en aan moslimmannen die drugs en alcohol hebben misbruikt.

Voor rechtsgelijkheid zullen we zo snel mogelijk vertegenwoordigers onderbrengen in verschillende overheidsdiensten, waaronder politie, rechtbanken enz. om xenofobie en racisme bij de overheid te bestrijden.”

Volgens informatie op de website van de partij “rapporteert” het over de activiteiten van Sheikh Zoheir-Eslami Gheraati, die in 2015 heeft gepredikt in het Noorse Imam Alis centrum.

Er is ook een Zweedse afdeling van deze organisatie met de naam Imam Ali Islamic Centre. De Sjiitische organisatie werd in 2012 bekend toen het een demonstratie organiseerde die de vrijheid van meningsuiting wilde beperken om profeet mohammed te beschermen tegen beledigingen. Onder de banners staat er een met de tekst “De vrijheid van meningsuiting mag mij niet beledigen.”

Bron:

https://samnytt.se/sverige-far-sitt-forsta-islamistiska-parti-vill-delta-i-riksdagsvalet-2018/

 

Doe mee met 8.470 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4988 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Het is zover: Zweden krijgt zijn eerste islamitische partij – wil in 2018 deelnemen aan de parlementsverkiezingen

 1. polderboy // september 11, 2017 om 00:51 //

  Tja, je hebt burgers, die spreken over zichzelf met “ik”.
  Koningen hebben het voorrecht om in naam van het volk, dus met “wij” te spreken.
  Nog hoger verevenen, moslims, spreken uit naam van Allah, met “mij”: “Ze mogen “mij” niet beledigen.”

  Hoogmoed heet dat, in elke andere religie sterk veroordeeld, wordt een moslim van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Niet vreemd dat ze overal langzamerhand uitgekotst worden.

  Like

 2. Marcel Van Doorn // september 11, 2017 om 14:05 //

  Als een moslim (kleine m)met sporten verliest wordt hij agressief, genoeg voorbeelden. Hij wil gewoon zijn overwinner doden. Kijk dan Rutte met voetballen hij stond gewoon klaar te komen met zijn chloorgebit met de nederlaag NL-FR. En dan Merkel die haar eigen vlag niet in de hand durft te houden. Gewoon totaal geen zelfrespect. Anti-immigratiepartijen die miljoenen mensen vertegenwoordigen die niet aan het woord komen. Ja inderdaad zoals u schrijft ‘het is zover’. Zucht…..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: