Nieuw

Gloeilampverbod uit 2009 was ‘een grote zwendel’

Alhoewel het verbod werd gepresenteerd als een milieumaatregel, lobbyde elektronicafabrikant Philips achter de schermen samen met Greenpeace om hele andere redenen voor het verbod. Het bedrijf hoopte dat dit de verkoop van spaarlampen ten goede zou komen.

Dat de motieven van Phillips niet helemaal zuiver waren blijkt volgens Nieman uit het feit dat het bedrijf nog steeds gloeilampen produceert voor de Aziatische en Afrikaanse markt. Ironisch genoeg bleek de spaarlamp ook niet goed voor het milieu: in de lampen was het zeer giftige kwik verwerkt.

WNL >>

Jacqueline Cramer (PvdA), toenmalig minister, was eerder als hoogleraar milieumanagement twee jaar gedetacheerd bij Philips. Maar Nederland is niet corrupt. Het is hier zodanig geïnstitutionaliseerd dat het legaal is.

In zijn boek Eco Nostra, het netwerk achter Volkert van der Graaf ontvouwt Peter Siebelt zijn ’spekkoektheorie’ die erop neerkomt dat er allerlei dwarsverbanden lopen van (deels ondergrondse) antidemocratische en criminele groeperingen tot onze bestuurlijke elite met mensen als Ruud Lubbers, Jacqueline Cramer, Wim Kok en Doekle Terpstra. Villamedia >>

Jacqueline Marian Cramer (Amsterdam, 10 april 1951) is een Nederlands wetenschapster (kuch) en voormalig politica. Als minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer maakte ze deel uit van het kabinet-Balkenende IV. Ze is lid van de Partij van de Arbeid. Cramer was sinds 2005 hoogleraar duurzaam ondernemen aan het Copernicus Instituut van de Universiteit Utrecht. Eerder bekleedde zij leerstoelen aan de Universiteit van Amsterdam, en wat andere linkse indoctrinatietempels. (Die lui van Wiki)

Jacqueline Cramer (PvdA) steunde terrorisme. Ghe:

claimde ze samen met wat vrienden (Geert Mak, Gerard van Westerloo) de opdracht te hebben gegeventot het publiceren van de adresgegevens van ambtenaren. Cramer, toen nog voorzitter van Milieudefensie deed deze oproep overigens onder een valse naam, namelijk Kramer, met een ‘k’ dus.

Milieudefensie. Dat is toch het lesbische legale halfzustertje van milieu-offensief, van Volkert van der Graaf? I kid you not.

En Greenpeace samen lobbyen met Philips ?

Het zou eigenlijk niet meer moeten verbazen, want wat ooit links was, verdedigt fanatiek de belangen van het grootkapitaal tegenwoordig. De EU, de import van negroïde loonslaven om de lonen te drukken, het totalitaire establishment dat elke kritische stem wil smoren, zelfs Goldman Sachs nondeju.

Het gaat me te ver om hier nu alle Goldman Sachs medewerkers in de EU neer te keyboarden (dat vergt meerdere andere artikelen), maar het zijn er heel veel. Draghi van de ECB, Monti, die door de EU geïnstalleerd werd als premier van Italië toen de EU Berlusconi de laan uitstuurde (hoppa, dat was een staatsgreep), Papa-ikbeneengriekenderestvanmijnnaamisonuitspreekbaar, die premier moest worden toen de EU de Griekse premier wegstuurde (een staatsgreep meer of minder). En de hele fucking Amerikaanse regering óók onder Trump.

Het is een moeras. En soms is het moeras gevuld met kwik en moet iemand dat verkopen. En wat is meer logisch dan net daar milieugekkies voor in te zetten, omdat die er ook goed aan verdienen.

Doe mee met 8.452 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7431 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

14 Comments on Gloeilampverbod uit 2009 was ‘een grote zwendel’

 1. Het laatste wat je moet vertrouwen is de overheid,dat heb ik op de Erasmus bij die rechtenstudie geleerd, ik heb gewoon gloeilampen,die giflampen gaan echt niet langer mee,pure zwendel.Ze zijn ook gevaarlijk ,als je ze breekt,zeker met kinderen.Dat vertelde de overheid er niet bij.Trouwens gebruik je minder stroom,vliegen de vaste kosten omhoog,geldt ook voor gas.Plato wist dat al en Prof.E.W Meijers zei dat ook heel vaak:de overheid is een schoft met een hoge hoed op. De man,die ons Burgerlijk Wetboek veranderde van Frans(Code Civil) naar het Duitse Recht .Hij kreeg die opdracht in 1972,maar struikelde over het erfrecht daardoor heeft het zolang geduurd,voor dat het gereed was,ik dacht rond 2009 .

  Liked by 1 persoon

 2. Die oudere spaarlampen bevatten inderdaad kwik en zijn zeer breekbaar, de nieuwere LED lampen zijn van plastic en kan je laten stuiteren.
  De LED lampen die ze nu verkopen, en die gaan echt wel langer mee dan zo’n oude spaarlamp.
  Inmiddels in mijn hele huis LED lampen hangen, en het licht wat daar uit komt tegenwoordig is zeer goed te vergelijken met gloeilampen.
  De oude spaarlampen hadden een zeer vervelend licht om iets mee te verlichten, de nieuwere LED lampen hebben dat niet meer.
  Aan verlichting in mijn hele huis kom ik nu op zo’n 55-60W.
  Normaal heb ik alleen in mijn badkamer al een 60W. lamp hangen.
  Een oude gloeilamp bevat ook zware metalen, namelijk wolfram voor de gloeidraad.

  Liked by 1 persoon

 3. Hier in de supermarkt staat zo’n bak om al oude spaarlampen in te zamelen.
  Je gooit die zeer breekbare glazen lamp door een soort van brievenbus, waarna ze zo’n 40cm omlaag vallen in een bak, boven op al die andere breekbare lampen die daar al in liggen.
  Ik vraag me af hoe vaak zo’n lamp al gebroken is in die bak, en in de hele winkel een kwikdamp heeft gehangen.
  Niemand weet het.

  Liked by 2 people

 4. Het is een sprookje dat LED-lampen niet giftig zijn. Stoffen als gallium arsenide, gallium antimoon en gallium nitride zijn hardstikke toxisch. Ik heb zelf nog geen plastic led-lampen gezien die in de ouderwetse lichtarmaturen passen. Lampen van philips en die bij de action hebben nog gewoon een glazen ballon.

  Like

 5. Ik heb nergens geschreven dat LED lampen niet giftig zijn.
  Het valt onder chemisch afval, gelijk aan je tv, pc, en al je andere elektronische apparaten.
  En misschien heb ik wel toevallig een nieuwe generatie LED lampen gekocht, de buitenkant is van plastic, dat hoor je als er op tikt met iets van metaal.
  Ik heb ze hier vandaan, https://www.123led.nl/
  Daar hebben ze een eigen merk en Phillips LED lampen, allemaal van plastic.

  Like

 6. Maar als die LED lampen zouden breken, dan komt er niets vrij.
  Bij die oude spaarlampen wel, namelijk kwik dampen.
  En je zou voor de grap eens moeten waar er bij jou allemaal een led lampje in zit gebouwd, bijna in alle elektronica.
  Dus je hebt ze allang in je huis overal ingebouwd zitten, maar dan bedoeld als controle lampje.

  Like

 7. @ sudare, heb je wel eens een LED lampje in je handen gehad, daar moet je met een hamer op slaan op ze kapot te maken.
  Een LED lampje kan je van een flat afgooien, dan zijn ze nog heel.

  Like

 8. Het mooste is dat al die parlementsleden met hun geweldige ego’s te stom zijn geweest om dit soort volksverlakkerij te kunnen en willen zien. De voorbeelden zijn legio.

  Like

 9. Ja BertG ik ben electronicus, dus ben zodoende al tientallen jaren met leds en alle milieugevaren van de electronische industirie bekend, maar de plastic lampjes ben ik zoals gezegd nog niet tegengekomen hoewel bijna alle gloeilampen in huis zijn vervangen door ledlampen. Die zorgen dan ook weer voor extra radiofrequente storing Ook dat is een milieuprobleem. Dat de techniek voortschrijdt is goed, maar je moet wel de nadelen onderkennen, zoals bijvoorbeeld die aan accu’s voor het electrisch rijden kleven Dat is/wordt ons volgend milieu probleem. Dus zoals Cruijff al zei elk voordeel heeft z’n nadeel

  Liked by 1 persoon

 10. Dat kan ik natuurlijk niet raden, dat jij electronicus bent, voor mij is het een hobby.
  Maar de meeste mensen hebben geen flauw idee hoe zo’n led lampje er uit ziet.
  Dat van die radiofrequente storing heb ik wel eens ergens gelezen, maar in hoe vere dat schadelijk zou zijn, ben ik nog niet achter.

  Like

 11. Laten we ook eens adressen openbaar gaan maken, te beginnen met dat van Volkert. Wie helpt?

  Like

 12. Celis Ben // januari 8, 2018 om 20:14 //

  Welke soort frequenties (stralingen) zitten er allemaal in ledlampen? Het vroegere peertje gaf zeer leuk licht en was simpel te recycleren. Heel het gedoe laat eens te meer duidelijk zien hoe vlot eigenlijk de ganse maatschappij door de elite voor de gek te houden is. Met de (f)opwarming is het niet anders. Het Philips bedrijf produceerde onder de oorlog gewoon verder en ook voor de bezetter. Na de oorlog amper over aangesproken. Het zijn allemaal bedrijven met gigantisch veel bloed aan hun handen, maar de show must go on.

  Like

 13. hugo van ransbeeck // januari 27, 2018 om 15:13 //

  Kwikthermometers werden verboden. Leve de kwikdamplamp.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: