Nieuwsticker

Spastisch omgaan met een twijfelachtig verleden

Door: Özcan Akyol

De Rotterdamse kunstinstelling Witte de With heeft besloten haar naam te veranderen, omdat deze is vernoemd naar een zeerover uit een dubieus koloniaal verleden.

Wat het bestuur hiermee beoogt, wordt me niet helemaal duidelijk: het verleden laat zich niet verwijderen uit ons collectief geheugen door straatnamen en monumenten te slopen.

Wat bijzonder is: veel mensen, onder wie ikzelf, wisten tot voor kort helemaal niet wat de rol van Witte Corneliszoon de With in de zeventiende eeuw was. Pas toen maritiem historicus Ronald Prud’homme hier wat meer op de radio over vertelde, gingen de beelden uit de Gouden Eeuw leven en begreep ik waar de weerstand vandaan kwam. Maar door prominente figuren van vroeger dood te zwijgen, wordt ons verleden er niet beter op.

Lees verder:

https://www.ad.nl/nieuws/spastisch-omgaan-met-een-twijfelachtig-verleden~a91eedc9/

Doe mee met 7.207 andere volgers

About rommel (1785 Articles)
Alles behalve politiek correct.

3 Comments on Spastisch omgaan met een twijfelachtig verleden

  1. Özcan Akyol
    Foute Turk.

    Like

  2. Like

  3. Ze zijn nu bezig om het laatste restje ziel uit de samenleving te halen. Eerst werden we onze buurten uitgeflikkerd en herverdeeld over de nieuwere wijken waar niemand elkaar meer kent. Toen werd het roken in de kroeg verboden zodat de enige spuugkuil voor de mens langzaam stierf en nu trekken ze de beelden om die nog iets aan historisch besef en binding voorstellen. Het is volbracht, de kerken zijn al leeg en het internet is vol. Ik zie wel duizenden mensen die ik niet ken en er komen er steeds meer die ik niet wil kennen.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: