Nieuw

Brandweer werd met glazen flessen bekogeld – gebouw brandde tot de grond toe af

Het nieuwe spannende Zweden – Brandweerlieden en politieagenten zijn afgelopen donderdagavond in Malmö met glazen flessen bekogeld. Door de aanval waren de brandweermannen gedwongen hun bluswerk te annuleren en een compleet gebouw brandde tot de grond toe af, meldt de politie op zijn website.

Donderdagavond omstreeks 21:00 uur werden de brandweer en de politie gealarmeerd dat er twee auto’s in brand stonden op de Gamlegårdsweg in Malmö.

Nauwelijks tien minuten later kwam er een melding binnen dat een vrijstaand herenhuis op de Sörbäcksweg in brand stond, wat slechts een paar honderd meter van de Gamlegårdsweg ligt.

De brandweerlieden begonnen met het blussen van het herenhuis, maar toen de mensen in de omgeving met flessen begonnen te gooien op het personeel en de brandweerwagens, werden ze gedwongen hun werkzaamheden af te breken, met als gevolg dat het herenhuis tot de grond toe afbranden.

“We hebben ervoor gekozen om de veiligheid van onze medewerkers te garanderen, en hebben de plaats verlaten,” zegt Torbjörn Krokström, bevelhebber van Reddingsdienst-zuid, tegen de krant Sydsvenskan.

Toen de politie aankwam werden ze ook aan de flessenbekogeling onderworpen.

Pas toen er nog meer politiepatrouilles arriveerden slaagde men er in het gebied te beveiligen, en kon de brand geblust worden, maar toen was het al te laat.

Volgens Torbjörn Krokström is er iets ernstig mis in Zweden wanneer dingen zoals dit gebeuren, en zich steeds vaker voordoen.

“Er is momenteel geen informatie over schade aan de hulpdiensten of politiepersoneel en voertuigen,” schrijft de politie in zijn gebeurtenisrapport.

Het is onduidelijk of er een verband bestaat tussen de verschillende branden, maar ze zijn vermoedelijk aangelegd.

Aanvallen op hulpdienstenpersoneel is in bepaalde gebieden in Zweden verre van zeldzaam, gebieden die wereldwijd bekend staan zijn als “no-go zones”. In een aantal van de meer notoire immigrantenwijken zoals Husby, Tensta, en Rinkeby in Stockholm, wordt de politie, brandweer en ambulancepersoneel regelmatig op meerdere plekken tegelijkertijd aangevallen.

De situaties is in sommige gebieden zo erg geworden dat de ambulancevakbond om kogelvrije vesten heeft gevraagd, voor zijn paramedici die in de probleemgebieden moeten werken.

Bron:

https://polisen.se/Skane/Aktuellt/Handelser/Skane/2017-09-07-2051-Brand-Malmo/

Doe mee met 8.450 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4921 Articles)
Altijd in oppositie.

8 Comments on Brandweer werd met glazen flessen bekogeld – gebouw brandde tot de grond toe af

 1. Henk der Niederlànder // september 10, 2017 om 00:07 //

  En toch weet de zweedse overheid telkens weer zo ver te komen dat Ik hier in Tilburg zo ongeveer van mijn stoel pleur.
  Zouden die idioten nou eens langzaamaan kunnen gaan bedenken dat er ook nog zo iets bestaat als een leger.

  Like

 2. Ik word hier twee beetjes misselijk van, wat een toestand, door de import (juweeltjes) zeker?

  Like

 3. templars2017 // september 10, 2017 om 00:34 //

  Dat heb je met een cultuurverrijking ,de oude moet weg en de nieuwe erin.
  Dus gaan ze eerst de boel in de fik steken ,dan bekogelen ze de hulpdiensten die hun vuurtje willen doven, als alles compleet afgebrand is en de boel afgekoeld dan bezetten ze de plaats van het onheil ,hier voelen ze zich thuis en is er een nieuw stukje cultuur geinstaleerd.
  Ze zijn gewoon van op en in een hoop ellende te leven ,tenslotte migreren naar een vreemd land brengt heimwee met zich mee.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // september 10, 2017 om 00:57 //

  En wederom zul je ook dit verhaal niet tegenkomen in de Nederlandse media. Dat zou mensen weleens een stempel op kunnen drukken en dat schijnen we niet te moeten willen, volgens onze journalisten dan. Nee laat ik het goed zeggen; de mensen die zich graag voordoen als journalist.
  Nieuws is namelijk niet het selecteren wat je wel of niet wilt melden, journalistiek behoort objectief te zijn.

  Liked by 1 persoon

 5. Like

 6. Tijl Uylenspiegel // september 10, 2017 om 01:47 //

  Dat vond ik vroeger altijd zo’n mooi zinnetje; ‘de brandweer heeft de belendende percelen nat gehouden’. Verder kwam het woordje ‘belendende’ nooit voor, dan werd het nabijgelegen of naastgelegen maar nooit belendende. Stelletje belendelingen 😀

  Liked by 1 persoon

 7. Ook deze site doet mee aan ‘ernstig mis’ door maar weer eens geheel correct de flessengooier niet te beschrijven.

  Like

 8. Voor de goede verstaander is dit onderhand niet meer nodig.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: