Nieuw

Nieuw rapport: Geweld in Zweden heeft het niveau van Mexico bereikt

Het geweld in Zweden is nu zo extensief dat het vergeleken kan worden met die van Mexico, blijkt uit een nieuwe studie.

– Zweden heeft dezelfde cijfers als Mexico, zegt Manne Gerell, een van de onderzoekers achter de studie.

Gebaseerd op de bevolkingsdichtheid sterven in Zweden meer mensen als gevolg van vuurwapengeweld dan in Denemarken, Duitsland en Noorwegen, volgens het rapport. Uit een ander onderzoek blijkt dat het aantal handgranaataanvallen in Zweden vergeleken kan worden met het gehalte in Mexico, schrijft het Zweedse dagblad Expressen.

– Dit komt omdat we in Zweden een groot probleem hebben met criminele netwerken, zegt Gerell.

In de lente was de situatie zo ernstig dat de politie van Stockholm meer middelen eiste om het probleem van bendegeweld te bestrijden, met 47 moord- en 57 pogingen tot moordonderzoeken.

Een van de rapporten die is vrijgegeven gaat over granaataanvallen.

– Zweden heeft dezelfde cijfers als Mexico. Een land waar extreem veel geweld is, zegt Gerell, en gaat verder:

– Het is verbijsterend, met het gegeven dat ze in een oorlog lijkende situatie verkeren met drugskartels wat we niet met Zweden willen vergelijken.

In de tweede studie hebben de onderzoekers de schietpartijen nader bekeken, voornamelijk die tussen de jaren 2012 tot 2016. Alleen al in de grote steden Malmö, Göteborg en Stockholm zijn de schietpartijen in de afgelopen jaren met 73 procent gestegen, van 145 incidenten in 2012 tot 251 incidenten in 2016. Ook de schietpartijen met fatale afloop zijn toegenomen.

Verleden week kwam de Noorse minister van integratie Sylvi Listhaug naar Zweden om te bestuderen wat ze “Zweedse condities” noemt, en waarschuwt voor soortgelijke omstandigheden in Noorwegen, maar zij werd onmiddellijk door de gevestigde orde in Zweden een politieke haatprediker genoemd, met de bedoeling om angst te zaaien. Deze week hebben Zweedse onderzoekers bevestigd dat ze duidelijk de waarheid spreekt, helaas als een van de weinige Scandinavische politici.

Bron:

http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.3938/study-swedish-violence-at-mexico-levels.html

Doe mee met 8.451 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4938 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Nieuw rapport: Geweld in Zweden heeft het niveau van Mexico bereikt

 1. Tijl Uylenspiegel // september 9, 2017 om 00:39 //

  Ooit zal de wal het schip doen keren, of het tegen die tijd nog zin heeft valt te bezien, je bent het gajes dat ze binnen hebben gelaten niet zomaar kwijt. Dat vraagt drastische maatregelen en wat ik zoal van rommel lees is daar nog altijd geen meerderheid voor te vinden. Tijd om te informeren of je naar Polen kunt emigreren rommel ! Misschien ook een fractie minder koud en alcohol is minder duur, win win situatie zou ik zeggen.

  Like

 2. @rommel

  Kun je dit bevestigen ?

  Like

 3. Yep, een linkse krant heeft erover bericht. En dat was meer in de trant dat die stakkers nu gauw geholpen moeten worden met een uitkering en onderdak. Het filmpje had ik nog niet gezien.

  Like

 4. Bottehond vroeg het, dus ik bedank je maar namens hem voor het antwoord 😉

  Like

 5. Ja, het is in Zweden, ik twijfelde een moment toen ik een bombastisch standbeeld zag van Stalin met vlaggen van Afghanistan. Maar even later zie je een bord verschijnen met de Zweedse tekst “Alla fortjanst et liv i trygghet” – “Iedereen verdient een leven in veiligheid”.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: