Nieuw

Denemarken gaat soldaten inzetten om de grensbewaking te versterken

De regering van Denemarken heeft besloten 160 soldaten in te schakelen om de Deense politie te helpen de grenzen van het land te bewaken, schrijft het Deense dagblad DR. De aanleiding is dat de politie niet in machte is om gelijktijdig de verscherpte grenscontroles uit te voeren en de terroristische bedreiging van islamistische fundamentalisten beheersen.

Het doel van de missie is dat de soldaten de politie gaan verlichten met het werk de Deense grenzen te bewaken.

Aanleiding voor deze beslissing is de moeite die de politie heeft om te voldoen aan de verscherpte grenscontroles van het land.

– Het is geen geheim dat het voor de Deense politie uitdagende tijden zijn. Grenscontroles en terroristische bedreigingen eisen veel voorzieningen van het politiekorps. Daarom hebben we besloten dat het leger voortaan moet helpen bij het bewaken van de grenzen, zodat we belangrijke politiemiddelen kunnen vrijmaken, zegt minister van justitie, Søren Pape Poulsen, in een verklaring.

De voornaamste taak van de soldaten is niet het uitvoeren van paspoortcontroles, maar de politie onder andere helpen met bewaking en transporteren.

– Als politievakbond denken wij dat het on-Deens is om militairen tijdens vredestijd op straat in te zetten. Maar dat gezegd zijnde is er geen twijfel dat we hulp nodig hebben, en het is uiteraard positief dat het leger ons wil steunen,” zegt Claus Oxfeldt, voorzitter van de vakbond, tegen DR.

Bron:

http://www.friatider.se/danmark-s-tter-soldater-f-r-att-st-rka-gr-nsbevakningen

Doe mee met 8.451 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4938 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Denemarken gaat soldaten inzetten om de grensbewaking te versterken

  1. Het nut van de soldaat ligt in het vermogen met een wapen te overheersen. Een soldaat met een wapen zonder toestemming dit te gebruiken is geen soldaat maar een medewerker met een zwaar voorwerp op de rug. De les van Srebrenica en de les van 6 april 1994 in Kigali zouden duidelijk moeten zijn, maar zolang een politicus die zelf nooit heeft gediend bevel voert over soldaten is de soldaat de klos, ofwel linksom, ofwel rechtsom.

    Soldaten zullen de problemen niet oplossen die voor onze deur staan en aankloppen, op sommige plaatsen zelfs al binnen staan, enkel een gewapende en geoefende burgerij kan de toekomst nog zeker stellen, maar niet en nooit de politici of hun betaalde krachten. Het interreseert ze simpelweg niet.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: