Nieuwsticker

Turkije’s massale vervolging van christenen en Koerden

De Surp Giragos Armeens-apostolische Kerk in Diyarbakır, Turkije, in 2008, vóór de restauratie. (Afbeeldingsbron: Nevit Dilmen/Wikimedia Commons)

Door: Uzay Bulut

  • Yazidi’s, Aleviten en vrouwen in de regio zijn misbruikt door de Turkse autoriteiten. Tientallen Koerdische journalisten die dit hebben gepubliceerd zijn gevangengenomen.
  • Deze haat tegen christenen en Koerden in Turkije is niet beperkt tot de ambtenaren van de overheid. Het is wijdverbreid ook onder het publiek, en wordt ook uitgebreid uitgedrukt op sociale media.

Sinds 2015 heeft de regering van de Turkse President Recep Tayyip Erdogan de gebieden met een meerderheid aan Koerden in het land aangevallen.

Een 2017 gaf de World Heritage Watch verslag van de bijzonderheden over de vernietiging van zo’n stad, Suriçi (Sur), als volgt:

“Avondklokken werden zes keer ingesteld gedurende meerdere dagen, vanaf september 2015. Deze avondklok werd een 24-uren-per-dag blokkade en leidde tot conflicten tussen het Turkse staatsleger en Koerdische rebellengroepen, resulterend in de dood van honderden mensen en een ernstige vernietiging van het getroffen gebied. De laatste ingestelde avondklok vanaf 11 december 2015, ging vergezeld van het gebruik van zware militaire wapens door de regering, zoals tanks, mortieren en artillerie, en was het meest verwoestend. Talrijke historische gebouwen en monumenten – evenals de integriteit en authenticiteit van Suriçi – hebben schade en vernietiging geleden.”

De gevechten hebben hun tol geeist van de christelijke bevolking van Turkije, die gevangen zit in een kruisvuur. Een verslag in november 2016 in het weekblad The Armenian Weekly:

Lees verder:

https://nl.gatestoneinstitute.org/10966/turkije-vervolging-christenen-koerden

Doe mee met 7.191 andere volgers

About rommel (1768 Articles)
Alles behalve politiek correct.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: