Nieuw

Ingehuurde ambtenaren vangen meer dan een minister

Door: Sander van Mersbergen en Peter Winterman

Inhuurkrachten bij de overheid strijken regelmatig fors méér loon op dan een minister. Tientallen ministeries, provincies, waterschappen en gemeenten keren torenhoge uurtarieven uit aan extern personeel, zonder daar altijd openheid van zaken over te geven.

Uit onderzoek door deze krant onder 148 bestuursorganen blijkt dat zeker twintig externe krachten in 2016 een salaris kregen dat boven de ministersnorm lag van 179.000 euro per jaar of 175 euro per uur. Het aantal grootverdieners is waarschijnlijk hoger, omdat lang niet alle bestuursorganen openheid van zaken geven over de salarissen van extern personeel.

Lees verder:

https://www.ad.nl/binnenland/ingehuurde-ambtenaar-vangt-meer-dan-een-minister~af6276d5/

Doe mee met 8.452 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4940 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Ingehuurde ambtenaren vangen meer dan een minister

  1. Tot voor kort, 8 november 2016, waren alle 915.000 ambtenaren onschendbaar, dus salaris tot in de kist, alsmede een levensbestendig pensioen. Deze wantoestand is ooit bedacht door de nationaal-socialist J.M. Den Uijl. In de praktijk bleken veel van deze onschendbare ambtenaren niet afgerekend te kunnen worden op hun (wan) presteren want ze waren immers onschendbaar voor hun superieuren. Vanwege dit feit zijn gemeenten peperdure externen in gaan huren teneinde alsnog enige deskundigheid binnen het lokale ambtenarenkorps te realiseren. Dat deze externen hier massaal en peperduur gebruik en misbruik van maken snap ik wel. Maar dat dit een schandalige ontwikkeling is, op kosten van de hardwerkende belastingbetaler, is overduidelijk.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: