Nieuwsticker

Ingehuurde ambtenaren vangen meer dan een minister

14855866 - falling euros (sunny sky background)

Door: Sander van Mersbergen en Peter Winterman

Inhuurkrachten bij de overheid strijken regelmatig fors méér loon op dan een minister. Tientallen ministeries, provincies, waterschappen en gemeenten keren torenhoge uurtarieven uit aan extern personeel, zonder daar altijd openheid van zaken over te geven.

Uit onderzoek door deze krant onder 148 bestuursorganen blijkt dat zeker twintig externe krachten in 2016 een salaris kregen dat boven de ministersnorm lag van 179.000 euro per jaar of 175 euro per uur. Het aantal grootverdieners is waarschijnlijk hoger, omdat lang niet alle bestuursorganen openheid van zaken geven over de salarissen van extern personeel.

Lees verder:

https://www.ad.nl/binnenland/ingehuurde-ambtenaar-vangt-meer-dan-een-minister~af6276d5/

Doe mee met 7.190 andere volgers

About rommel (1768 Articles)
Alles behalve politiek correct.

1 Comment on Ingehuurde ambtenaren vangen meer dan een minister

  1. Tot voor kort, 8 november 2016, waren alle 915.000 ambtenaren onschendbaar, dus salaris tot in de kist, alsmede een levensbestendig pensioen. Deze wantoestand is ooit bedacht door de nationaal-socialist J.M. Den Uijl. In de praktijk bleken veel van deze onschendbare ambtenaren niet afgerekend te kunnen worden op hun (wan) presteren want ze waren immers onschendbaar voor hun superieuren. Vanwege dit feit zijn gemeenten peperdure externen in gaan huren teneinde alsnog enige deskundigheid binnen het lokale ambtenarenkorps te realiseren. Dat deze externen hier massaal en peperduur gebruik en misbruik van maken snap ik wel. Maar dat dit een schandalige ontwikkeling is, op kosten van de hardwerkende belastingbetaler, is overduidelijk.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: