Nieuw

Waar maken we ons eigenlijk druk om ?

Tja Tijl kan daar wat u betreft natuurlijk geen antwoord op geven, dat is persoonlijk en sterk verschillend van persoon tot persoon. Laten we ons dus maar eens buigen waar Tijl zich zoal druk om maakt.

Tijl heeft zo het vage vermoeden dat veel van zijn ergernissen ook door anderen gedeeld worden.

Eerder schreef ik al een stukje over de te verwachten stijging van de zorgpremie. Prematuur naar nu blijkt want niet alleen de zorgpremie gaat stijgen, ook de “Eigen Bijdrage” gaat omhoog ! Was het tijdens de verkiezingen nog eerder regel dan uitzondering dat partijen vonden dat de eigen bijdrage naar beneden of zelfs helemaal afgeschaft moest worden, luttele tijd later blijkt dat die juist omhoog gaat…. Zijn ze nou helemaal belazerd ?

Nou “ze” niet, wij wel !!rage-1015611_640

 

We krijgen dus minder tegen hogere kosten daar komt het eigenlijk op neer. Lekkere (volks)verzekering is dat ! Daarbij heeft de consument ook nauwelijks iets te kiezen, de zorgverzekeringen zijn in handen van drie grote spelers die dat dan weer onderverdelen in tig maatschappijen met gigantisch veel verschillende arrangementen die echter verdacht dicht bij mekaar zitten als het om de prijs gaat. Prijsafspraken wellicht ? Hoe durft u ! Nee hoor dat houd de overheid sterk in de gaten…. althans dat zeggen ze. Afijn, laat maar zitten, de overheid zegt zoveel (dat later dan toch niet zo blijkt te zijn).

De multiculturele samenleving dan. Die staat in de hoogste versnelling door de ongecontroleerde import van zogenaamde vluchtelingen annex migranten. Dit ondanks dat een zeer groot deel van de autochtone bevolking daar tegen is. Op de grote hoop lijkt dat mee te vallen maar heel misschien komt dat wel omdat die ‘grote hoop’ ook een fiks aandeel dubbele paspoort houders kent.

Oei, als je dat zegt in Nederland moet je al op gaan passen, als je tegen ongelimiteerde import van arbeiders steuntrekkers bent dan ben je al extreem-rechts op zijn minst, en als je dat vol blijft houden dan  ben je binnen de kortste keren ook nog eens een nazi. Voor je het weet staat een van de onwelriekende leden van Antifa in je nek te hijgen.

anti-fascism-156037_640

Dichter bij huis dan maar ? Tijl woont in Den Haag alwaar D66 de grootste partij is, nou ja de grootste, ze hebben welgeteld 1 zetel meer dan de PVV en de PvdA. (D66 – 7 en de PVV en de PvdA ieder 6). Nou is het al geen pretje om in de Randstad te wonen maar als het aan D66 ligt dan wordt dat nog een stuk vervelender. Het streven van Joop den Uyl was nog dat iedere arbeider een auto zou hebben. Nou die hebben we inmiddels alleen je kunt nergens meer naartoe. Al decennia is het zo dat met de auto naar de binnenstad gaan gekkenwerk is; A) de wegen daarnaartoe zijn allemaal versmald waardoor je onherroepelijk in een file verzeild raakt en B) eenmaal in de binnenstad beland kun je hem nergens kwijt. Ja in een parkeergarage misschien, nadeel daarvan is dat je bij terugkomst je eigen auto weer terug moet kopen…

Nee autominnend Nederland kan beter niet in Den Haag wonen, en als het aan D66 ligt wordt dat alleen nog maar erger. In een groeiend aantal wijken moet je al een parkeervergunning kopen (laat Tijl nou altijd gedacht hebben dat hij daar Wegenbelasting voor betaalde…). Vroegah was het nog heel normaal dat mensen op de vrije zaterdag hun auto wasten. washing-car-1397382_640 FOUT ! dat is tegenwoordig verboden, al dat zeepsop is maar milieubelastend… (nee dat is geen geintje, dat is in Den Haag écht zo, geen idee of dat elders ook zo is)

Ach weet je wat, ik gooi gewoon de punten van deze luchtfietsers van D66 er tegenaan en dan mag u uitmaken of Tijl zich terecht zo nu en dan de haren uit het hoofd trekt;

– Meer snelfietsroutes, fietsers krijgen vaker voorrang
– Fietspad Zuid-Hollandlaan ondertunnelen
– Nieuwe OV-lijnen tussen Escamp en centrum
– Snelle (deels ondergrondse) metrolijn Scheveningen – Rotterdam
– Uitbreiding milieuzone, straatparkeren wordt ontmoedigd (?)
– Vuurwerkshows op centrale plek, in uiterste geval algeheel vuurwerkverbod
– Restwarmte uit Rotterdamse haven naar Den Haag (wat kost dat ?)
– Ondergrondse afvalcontainers ook voor plastic, blik en drankkartons
– Start een lerarenopleiding in Den Haag
– Iedere school moet Brede Buurtschool worden voor kinderen van 2,5 jaar
– Den Haag moet een ‘echte studentenstad’ worden met introweek
– Schoolontbijt voor ieder kind
– Den Haag moet vooroplopen met experimenten gereguleerde wietteelt
– Gratis sportapp met alle sportopties in de stad
– Prostitutie niet verplaatsen naar afgelegen plekken
– 1 miljoen euro per jaar voor ‘burgerbegroting’ (?!?)

Need I say more ? Wel gaan er straks extra euro’s naar het kunstenplan (een plus van 5 miljoen), woningbouw (1,9 miljoen euro erbij) en conducteurs op de tram (2 miljoen euro extra)

Woningbouw 1,9 miljoen erbij… dat zijn toch zeker een stuk of 15 appartementen, nee dat scheelt een slok op een borrel !! Nee een Kunstenplan ?? dát is pas belangrijk, geen hond die weet wat het inhoud en dat is ook precies de bedoeling zodat daar straks door wat geselecteerde personen lekker in die pot gegraaid kan worden. Ach weet u wat, ik ga het niet eens meer punt voor punt benoemen, de idioterie spat er zo ook al vanaf.

Tja en dan zijn er nog de ergernissen rond de voortschrijdende islamisering en de zelf-islamisering, Tijl heeft de pech in Zuid-West Den Haag te wonen en behoort daarmee tot de laatste der Mohikanen wat autochtonen aangaat, halal voedsel is eerder regel dan uitzondering, Nederlands is niet langer de voertaal. Een doodgewone kroeg is niet meer te vinden, nee het zijn er niet weinig, ze zijn er gewoon niet. Nou is dat voor Tijl waarschijnlijk maar goed ook want een avondje in de kroeg kan tegenwoordig aardig in de papieren lopen. Zelfs de twee of drie borrels ’s avonds thuis doen al een flinke aanslag op je portemonnee.

Om kort te gaan; Nederland wordt steeds ‘drukker’ maar gezelliger wordt het er niet op. Maakt Tijl zich daar boos om ? Ja zeer. Helpt dat ook ? Nee, voor geen meter ! Telkens weer komen er partijen aan het bewind (zowel nationaal als regionaal) die niet het welbevinden van de autochtone Nederlander als belangrijkste taak rekent. En dan druk ik mij voorzichtig uit.

Doe mee met 8.454 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

20 Comments on Waar maken we ons eigenlijk druk om ?

 1. Tijl Uylenspiegel // september 6, 2017 om 15:08 //

  Oh wat ik nog vergat; D66 denkt met dit programma door te kunnen groeien naar tien zetels!
  Wat een nachtmerrie is dat dan ?

  Like

 2. 400,00 euro, imbicielen, daar moet ik bijna 2 weken van leven, ik ben chronisch ziek en heb dure insuline nodig en ben er al in 3 maanden doorheen
  welke gek heeft toen die eigen bijdrage ingevoerd, wij zijn mensen en geen auto s, auto rijden kies je zelf voor en je weet dat je een eigen risico hebt, maar ziek zijn vraag je niet om het is mijn schuld niet dat ik ziek ben, is erfelijk bepaald, ik had liever gezond geweest, takkeland wordt het hier, is het al eigenlijk, huichelaars dat ze het wilden verlagen

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // september 6, 2017 om 17:02 //

  Maar voor insuline telt de eigen bijdrage toch niet Yvonne ? Ik gebruik héle dure injecties voor de reuma maar heb daar bij mijn weten nog nooit de eigen bijdrage voor hoeven betalen. Wel voor nieuw voorgeschreven medicatie en daar halen ze ook trucjes mee uit, ik kreeg via de reumatoloog al jaren Losec tegen maagklachten, na mijn hartinfarct schreef de cardioloog dat voor maar dat bleek een zwaardere te zijn (40 in plaats van 20 milligram) en dat telt dan ineens als ‘nieuw’ medicijn ! Het lijkt er sterk op dat ze maar wat aan rotzooien maar bellen is zinloos, dan krijg je de een of andere nitwit die alleen voorgekauwde zinnetjes uit kan brengen.

  Like

 4. Je auto met sop schoonmaken voor de deur mag niet meer. Hiermee spekken ze de wasstraten.
  Volgens mij mag je je stoep nog wel met chloor schoonmaken. Vraag me af of dat zo milieuvriendelijk is.
  Maar ja, aan je stoep schoonmaken is niet veel te verdienen en gaan de huisvrouwen protesteren.

  Like

 5. Tijl, met een scootertje kan je overal komen in Den Haag.
  Een rijbewijs heb je al, dus daar mag jij op rijden.
  Verzekering is zeer laag met veel no claim.
  Je moet alleen wel een goede schuur/ berging hebben, anders ben je ‘m zo kwijt daar.
  Alleen goede sloten heb je nodig, ART 4 keurmerk.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // september 6, 2017 om 17:48 //

  Oh maar een scooter heb ik al hoor, als ik er zo even over denk ben ik waanzinnig mobiel met een auto een boot een scootmobiel én een scooter ! En ja een goed slot heb ik ook, volgens mij is dat de oude ankerketting van de Karel Doorman 😀

  Liked by 1 persoon

 7. Best aantrekkelijk dat D66:

  – Meer snelfietsroutes, fietsers krijgen vaker voorrang
  Helemaal mooi, mits ze die rotscooters er geen toegang geven.
  – Fietspad Zuid-Hollandlaan ondertunnelen
  Ik weet niet waar dat is en op zich liever geen tunnels, maar wel lekker droog
  – Nieuwe OV-lijnen tussen Escamp en centrum
  Beter dan in Amsterdam, hier verdwijnt de ene na de andere tramlijn. Niet dat ik ooit in de tram zit, maar toch.
  – Snelle (deels ondergrondse) metrolijn Scheveningen – Rotterdam
  Goedzo, tijd voor een randstadnet qua metro. Snel aansluiten op de Noord-Zuid lijn.
  – Uitbreiding milieuzone, straatparkeren wordt ontmoedigd (?)
  Auto’s op straat zijn ook lelijk, hopelijk wordt er veel inpandige parkeerruimte gecreëerd.
  – Vuurwerkshows op centrale plek, in uiterste geval algeheel vuurwerkverbod
  Elke week graag zo’n vuurwerkshow. Prachtig. Misschien mooi om in de milieuzones te doen.
  – Restwarmte uit Rotterdamse haven naar Den Haag (wat kost dat ?)
  Restwarmte klinkt alsof het gratis is. Als Tijl het niet wil, stuur dan maar hier naartoe.
  – Ondergrondse afvalcontainers ook voor plastic, blik en drankkartons
  Hebben we hier ook, bevalt prima. Is een aanrader. Scheelt hoop rotzooi en je kan je vullis op elk gewenst moment weggooien.
  – Start een lerarenopleiding in Den Haag
  Lijkt me inderdaad de hoogste tijd, want wat er nu aan onbenullen rondloopt …
  – Iedere school moet Brede Buurtschool worden voor kinderen van 2,5 jaar
  Geen idee wat dat inhoudt.
  – Schoolontbijt voor ieder kind
  Prachtig, mits verplicht met ramadan.
  – Den Haag moet vooroplopen met experimenten gereguleerde wietteelt
  Blijf met je poten van mijn wiet af !
  – Prostitutie niet verplaatsen naar afgelegen plekken
  Goedzo, de hoeren moeten bereikbaar blijven. Ook voor mensen zonder auto.

  Liked by 1 persoon

 8. Tijl, ik moet regelmatig internist en medicijnen gaan geloof ik ook er af, maar ik ben sowieso in korte tijd door de 385,= heen, ik schreef al we zijn geen auto
  en WWW is dat zo dat je je auto niet meer voor de deur mag wassen? heb ik nergens iets over gelezen, en elke dag douchen mag dat nog wel, er was een keer iemand met een uitkering en aan het waterverbruik zagen ze dat het niet van 1 persoon was, hoezo controle?

  Like

 9. Republikein // september 6, 2017 om 19:19 //

  Geef mij maar bier.

  Liked by 2 people

 10. Nederlanders gaan 3 jaar de cel in als ze een fles met inhoud naar een moskee gooien, die nog mis is ook.
  https://www.parool.nl/amsterdam/taakstraf-voor-dreigen-met-antisemitische-aanslag~a4515268/
  60 uur taakstraf voor de moslimiet. die de ene terroristische dreiging na de andere uit zijn mouw schudt.

  Like

 11. Ik snap de mensen die op die schofterige d’66 stemmen echt niet. Het is volksverlakkerij partij nummer 1. Alleen al als ik die rotkop van Pechtold zie krijg ik neigingen. Wij zijn een veel te tolerant land. En trappen overal in. vanavond in één vandaag een vrouw schrijft een boek over haar vader en weet niet of hij wist dat er joden werden vergast. Wij geloven dat niet. De vader van Maxima wist niet dat er burgers werden vermoord en gemarteld. Dat geloven we wel. Dat bedoel ik met een dom volk. Ik wist niet dat het een kroonprins was, aan mijn hoela.
  Ik geloof er geen biet van.

  Liked by 1 persoon

 12. Tijl Uylenspiegel // september 6, 2017 om 22:50 //

  Wie had dat gedacht, wordt Fubar toch nog een D66 man ! Als zijn exen dat weten komen ze allemaal terug, nou ja voor de buurt is het te hopen dat ze niet allemaal tegelijk komen…
  Heb me net gisteravond een ongeluk zitten zoeken in het Groene Hart, heel fucking
  Zuid-Holland lijkt wel een snelle fietsroute, je hebt de ene groep wannabe wielrenners nog niet ontweken of de volgende komt wel weer de hoek om zeilen.

  Liked by 1 persoon

 13. Heb je linkje voor dat school ontbijt ?
  Dan kan ik ze ff trollen op de twitters 😉

  Like

 14. Je gaat ook nog BTW over je parkeergeld moeten betalen, Tijl:

  Like

 15. Tijl Uylenspiegel // september 7, 2017 om 00:23 //

  Ja nou ja, ik ga het meemaken, vooralsnog is mijn straat en de omgeving buiten schot gebleven maar dat kan nooit lang meer duren wat betreft de parkeervergunningen. Nou heb ik in principe een uitwijk mogelijkheid omdat ik bij mijn appartement ook een een parkeerplaats kan huren maar ja dat is ook niet voor niks. Ik heb sinds kort een andere auto en die ziet er (nog) prachtig uit en om dat zo te houden moet hij eigenlijk van de straat af want daar rijd een tram langs en je wilt niet weten wat daar voor vuiligheid vanaf komt. Dat zijn minuscuul kleine vonkjes van de bovenleiding en die branden als het ware in als je daar vaker en langer bivakkeert.

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel // september 7, 2017 om 00:25 //

  By the way, je moet me toch (nog)eens (in de kroeg) uitleggen hoe ik een foto in een reactie kan gooien, dat lukt me nog altijd niet.

  Like

 17. Terugscrollen Tijl, er staan meerdere uitlegs 😉

  Like

 18. Tijl Uylenspiegel // september 7, 2017 om 02:05 //

  😦

  Like

 19. Ik plaats wel een nieuwe uitleg, er staat trouwens ook een uitnodiging voor het een of ander, ik was niet voor niks afwezig vanavond 😉

  Like

 20. Tijl Uylenspiegel // september 7, 2017 om 00:23
  Ja nou ja, ik ga het meemaken, vooralsnog is mijn straat en de omgeving buiten schot gebleven maar dat kan nooit lang meer duren wat betreft de parkeervergunningen.
  ——–

  Lucky bastard.
  Ik heb mijn parkeervergunning 15 jaar geleden woest ingeleverd, toen hadden we die dingen dus al, omdat ik nooit kon parkeren. Als ik na 18.00 thuiskwam eindigde ik steevast bij mijn atelier na meerdere rondjes door de wijk om alsnog op mijn priveplek te parkeren om daarna naar huis te wandelen.
  GroenLinks had het bedacht om meer vergunningen uit te delen dan er plekken zijn, en dat is tot op de dag van vandaag zo. Bij het inleveren riep ik nog dat ze me moesten noteren dat als ik ooit weer een vergunning wilde ik bovenaan moest staan omdat ik hem anders zou houden. “Ja meneer” bleek ‘Nee meneer’ want de wachtlijst is hier inmiddels iets van 18 jaar. Jup, ik woon in het meest radicale parkeerstukje van Nederland.
  Verwacht van mij dan ook geen zinvolle bijdrage in dit debat. Ik ben over alle grenzen van het cynisme heen en weet dat alleen het massaal neer mitrailleren van ALLE GroenLinks leden dit probleem nog op kan lossen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: