Nieuw

Kijk: Finse M.E. slaat deportatieprotest neer van asielzoekers in Jyväskylä

Op je donder kan je krijgen!

De politie in Centraal-Finland heeft maandagmiddag een grote groep asielzoekers van de straat geveegd die protesteerden tegen de deportatieprocedure van een Afghaanse familie in een asielcentrum in het centrum van Jyväskylä. De politie was van plan om de familie omstreeks 12:00 uur in de middag uit de faciliteit te verwijderen, maar het duurde bijna zeven uur en tientallen oproeragenten met pepperspray en fors geweld om de groeiende meute in gareel te brengen.

Een Afghaanse familie – een vader, een moeder en hun acht maanden oude baby – die uit Finland worden gedeporteerd, werden vroeg op maandagochtend door de politie van hun bed gelicht. Echter als gevolg van een menigte asielzoekers die de agenten probeerden hun werk te beletten, ging de verwijdering niet geheel zoals de politie had gepland. Rond het middaguur werden er nog zeven extra politie-eenheden opgeroepen om de betogers in de gaten te houden.

Politiechef  Jari Kinnunen vertelde de journalisten dat agenten de situatie door middel van onderhandelingen probeerden te kalmeren.

Aangezien het praten de situatie er niet beter op maakten stapten tientallen agenten in hun gevechtstenue en arriveerden er meer politieauto’s.

Videobeelden opgenomen door Yle toont politieagenten op het strijdtoneel die fysiek geweld en pepperspray gebruiken om een ​​deel van de betogers te verspreiden, terwijl ze “no deportations” schreeuwden en de weg blokkeerden.

Politie: Om veiligheidsredenen versterking opgeroepen

Kinnunen zei later dat de politie om veiligheidsredenen versterking had opgeroepen, met de opmerking dat een groot aantal agenten was gebruikt om zoveel mogelijk persoonlijke en materiële schade te vermijden.

Twee arrestanten zijn in hechtenis genomen –  een voor weigering van een ambtelijk bevel en een ander voor wanordelijk gedrag. De politie vermeldt ook dat er tijdens het incident geen persoonlijke of materiële schade is gerapporteerd.

Verschillende video’s worden online gedeeld, waarvan sommigen politieagenten laten zien die demonstranten in de greppel naast de weg duwen, en een clip die schijnbaar een agent vertoont die zijn pepperspray recht in het gezicht van een demonstrant gebruikt.

Zo’n 380 asielzoekers gebruiken momenteel het receptiecentrum van het Salmiranta-asielcentrum, met meer dan 200 personen die zelf in de faciliteit wonen. De overblijvende asielzoekers – met inbegrip van de familie die gedeporteerd is – wonen in privé-accommodaties.

Bron:

https://yle.fi/uutiset/osasto/news/watch_riot_gear-wearing_police_break_up_deportation_protest_in_jyvaskyla/9816207

Doe mee met 8.452 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4940 Articles)
Altijd in oppositie.

7 Comments on Kijk: Finse M.E. slaat deportatieprotest neer van asielzoekers in Jyväskylä

 1. Weet wat je in huis haalt:tuig van de richel.

  Like

 2. Kolonisten er uit!!, wat een gajes.

  Like

 3. In ieder geval werd daar opgetreden.
  Ok, in mijn optiek zou iedere ‘vluchteling’ die de politie hindert ook meteen moeten worden opgepakt en worden uitgezet, maar in ieder geval lieten ze zich niet verjagen door dat gajus.
  Nu hier nog

  Liked by 1 persoon

 4. hoop dat de zweden meekijken, kunnen ze wat van leren.

  Liked by 1 persoon

 5. Hier Finland, om nog maar niet te denken hoe dit in bijv. Duitsland (om maar een voorbeeld te noemen) gaat verlopen wanneer daar de grote repatriëring gaat starten.

  Like

 6. Goed zo dat is al vast een begin nu de rest nog !!!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: