Nieuw

Islamitische site in Canada publiceert artikel: Vrouwelijke besnijdenis heeft “medische voordelen”

Een islamitische website gevestigd in de Canadese stad Calgary heeft een artikel gepubliceerd waarin het uitvoeren van vrouwelijke genitale verminking (FGM; female genital mutilation) wordt verdedigd, met de bewering dat er medische voordelen zijn bij het weghalen van een gedeelte van het vrouwelijke geslacht, en verklaart dat het door de islam gerechtvaardigd is.

Het artikel, geschreven door de pro-FGM auteur en journalist Asiff Hussein, claimt dat deze praktijk door “Misogynisten en Feministen” gedenigreerd wordt, en beweert dat het medische voordelen heeft voor vrouwen.

De auteur van het artikel pleit voor de verwijdering van de prepuce, een laagje huid om de clitoris, en beweert dat de ingreep geen vrouwelijke genitale verminking is, maar eerder een “vrouwelijke besnijdenis” omdat het de clitoris niet verwijdert.

Zijn definitie is in tegenspraak met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) die FGM definieert als “alle procedures die gedeeltelijke of totale verwijdering van de externe vrouwelijke genitaliën of andere schade aan de vrouwelijke genitale organen om niet-medische redenen veroorzaken” en voegen eraan toe dat er geen bekende gezondheidsvoordelen zijn.

Hussein erkent de definitie van de WHO, maar beschuldigt het gebrek van pro-FGM onderzoek aan “islamofobische sentimenten die worden verkondigd door een grotendeels door joden gecontroleerde media”.

Velen wijzen er ook op dat FGM een plaatselijke culturele praktijk is zonder verband naar de religie van de islam zelf. Hussein is het daar niet mee eens en zegt dat er een verwijzingen naar FGM zijn in de uitspraken van de profeet Mohammed, ook wel de Hadith genoemd.

De reacties op het artikel tonen een rijke schakeling van felle afwijzingen van Hussein’s argumenten, met sommige uitspraken dat deze praktijk “barbaars” is, en anderen beschuldigen de beoefenaars van kindermishandeling. Een van de lezers vraagt of het artikel satire is.

In het Verenigd Koninkrijk wordt het aantal FGM-gevallen, alleen al in het afgelopen jaar, op 5.000 geschat, en tot nu is er niemand voor deze handeling vervolgd. Eerder dit jaar heeft de National Health Service (NHS) beraamd dat in het Verenigd Koninkrijk elk uur nieuwe gevallen van FGM worden gerapporteerd of behandeld .

Frankrijk heeft een heel andere aanpak dan in het Verenigd Koninkrijk en Canada, sinds 1983 is vrouwelijke genitale verminking verboden en wordt als een misdaad vervolgd.

De Verenigde Staten zag in april zijn eerste aanklachten voor FGM, toen drie personen in Michigan werden aangeklaagd. Een federaal onderzoek naar een bredere samenzwering volgde in juli, inclusief onderzoeken in Los Angeles, New York en Chicago.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2017/09/05/calgary-muslim-website-defends-medical-benefits-female-circumcision/

Doe mee met 8.452 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4940 Articles)
Altijd in oppositie.

10 Comments on Islamitische site in Canada publiceert artikel: Vrouwelijke besnijdenis heeft “medische voordelen”

 1. Tijl Uylenspiegel // september 6, 2017 om 23:20 //

  “Frankrijk heeft een heel andere aanpak dan in het Verenigd Koninkrijk en Canada, sinds 1983 is vrouwelijke genitale verminking verboden en wordt als een misdaad vervolgd.”
  En hoe denken ze dat te controleren dan ? Als een gynaecoloog zo’n geval tegenkomt en aangeeft zal het slachtoffer uit angst niet durven zeggen hoe waar en door wie het is gedaan en iedereen zegt nergens van te weten.

  Like

 2. Werkelijk niet te filmen wat die barbaren beweren.
  http://muslimsincalgary.ca/female-circumcision-in-islam/

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // september 7, 2017 om 00:27 //

  Waar is je buldog ineens gebleven rommel ?

  Like

 4. Ik weet het niet. Ik heb in Account Settings het nieuwe redactiemail van Fenixx ingevoerd en sinds die tijd is mijn hondenkop verdwenen. Het zal wel gekoppeld zijn aan een email-adres.

  Liked by 1 persoon

 5. Natuurlijk weer je reinste lulkoek. Een Moslima mag geen seksueel genot beleven. Daardoor verwijderen ze dus de huid die de clitoris omringt zodat de onbeschermde clitoris harder en ongevoeliger wordt. Voor de duidelijkheid het waarom (niet) Vrouwen zijn uitsluitend voor het seksuele genot van de man en mag zelf niks beleven. Is voor de voortplanting en velen worden in een vertrek opgesloten waar ze eten krijgen en sex. meer niet punt uit.

  De man ook nog maar even….. die laat zich besnijden en hier en daar wordt zelfs de eikel volledig afgekapt zodat hij als hij sexrijp is heeeeeeeeeeeeel lang kan en moet neuken zonder direct klaar te komen.

  Maar wat hebben wij aan al die flauwekul. Zij horen hier niet moeten terug naar waar geen oorlog is en dat is waar het om draait.

  Like

 6. rommel // september 7, 2017 om 00:34
  Ik weet het niet. Ik heb in Account Settings het nieuwe redactiemail van Fenixx ingevoerd en sinds die tijd is mijn hondenkop verdwenen. Het zal wel gekoppeld zijn aan een email-adres.

  ——-

  keil je het er weer uit 😉
  Is zowiezo niet nodig.

  Like

 7. Ik ben voor het verwijderen van de testikels van de moslimiet, dat kan een welkome bijdrage aan de wereldvrede zijn.

  Like

 8. polderboy // september 7, 2017 om 12:18 //

  Dat soort dramzeikerds komt met dergelijk gelul in het nieuws in de hoop een dikke vette sporttas met cash van die oliesjeik’s te ontvangen. Het legitimeert immers die sjeiks hun parasitaire bestaan als gerechtvaardigde leiders van het sprookjesrijk.

  Hoessein, de auteur van het artikel, is overigens archeoloog en weet ook wel dat uit de huidige stand der archeologie na vele opgravingen blijkt dat er geen enkele reden is het bestaan van Mohammed te veronderstellen, omdat er niks gevonden is over Mo en Mekka, zoals in het sprookjesboek de Koran wordt verwoord.

  Zootje volwassen kerels die in een sprookje geloven en de hele dag fatwa’s schrijven over de kutjes van jonge meisjes neemt niemand toch serieus?

  Like

 9. Onthoofding is ook zeer gesond!

  Like

 10. Zelfmoord om martelaar te worden is voor de (jonge)vrouw of (jonge)man niets vreemd bij de islam. Maar de laatste wordt beloond. Ook in het paradijs zal de vrouw een gebruiksvoorwerp zijn en blijven. De vraag aan zo’n kopvod? Waarom laten de vrouwen zich misbruiken, als er toch geen verbetering is. Als broed en zaad ontvanger ben jij degene die uitmaakt of hij nageslacht kan krijgen. Bij geweld van hem is zelfmoord een oplossing en om het slavenleven te verlaten met vermelding martelares.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: