Nieuw

Ambtenaren worstelen met pastafari: vergiet of niet?

Ambtenaren zitten regelmatig met de handen in het haar door personen die met een pastavergiet op het hoofd aan de balie verschijnen bij de aanvraag van een paspoort of rijbewijs. Ze vragen zich af: mag dat?

De opmerkelijke aanvragers zijn lid van de ‘de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster’. De pastafari, zoals ze zichzelf noemen, vinden dat ze net als een moslima het recht hebben om het hoofddeksel van hun religie te dragen op pasfoto’s voor officiële documenten.

Mag dit?
Uit een wob-verzoek van de Nederlandse afdeling van de ‘kerk’ blijkt dat ambtenaren in alle hoeken van het land de afgelopen jaren te maken hebben gehad met aanvragen. In veel gevallen werd het ministerie van Binnenlandse Zaken om hulp gevraagd.

Lees verder:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/29142937/___Wij_willen_vergiet_op_pasfoto___.html

Doe mee met 8.452 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4940 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Ambtenaren worstelen met pastafari: vergiet of niet?

  1. Dan toch maar met een hoofddoekje met vergietmotief op de foto?
    Over discriminatie gesproken……..

    Like

  2. ja, maar nu ga je ervan uit dat ambtenaren kunnen denken, een gevaarlijke aanname

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: