Nieuw

Zweedse PVDA – SOCIALDEMOKRATERNA – vergaart honderden miljoenen euro’s met voor anderen verboden loterijactiviteiten – stuurt elke dag het staats-incassobureau naar zes personen

Door: Markus Allard – Vertaling: “rommel”

Het summum van links lullen en rechts zakken vullen – De Zweedse sociaaldemocratische arbeiderspartij heeft, via een speciale wet die ze zelf in 2004 hebben ingevoerd, loten en kansspelen op krediet verkocht aan Zweden die diep in de schulden zitten. Tijdens de laatste 10 jaar heeft deze onderneming een half miljard kronen (55 miljoen euro) vergaard, en heeft de laatste drie jaar gemiddeld zes personen per dag aan Kronofogden (Zweedse staats-incassobureau) uitgeleverd.

Politici en ambtenaren van de Sociaaldemocraten en haar affiliaties van diverse linkse organisaties verdienen elk jaar miljoenen euro met hun loterijactiviteiten Kombispel en A-lotterie. Door offensieve marketing richt men zich onder andere op met schulden belaste en gokverslaafde Zweden, en stelt ze in staat om deze loten op krediet te kopen. Daarna melden de Sociaaldemocraten de schuld bij Kronofogden. Sinds 2014 hebben de Sociaaldemocraten 8000 personen bij Kronofogden aangemeld, openbaart Dagens Nyheter.

Volgens de Zweedse wet is het strikt verboden om op krediet loten en kansspelen te verkopen, dit om te voorkomen dat gokbedrijven kwetsbare en en met schulden belaste burgers in de samenleving exploiteren.

Maar deze wet geldt echter niet voor de Sociaaldemocraten en zijn Socialistische Jongerenpartij, die in plaats daarvan juist dit soort activiteiten uitvoeren waar de wet voor bedoeld is om de Zweedse burgers tegen te beschermen. Alleen de Sociaaldemocraten hebben het recht om kansspelen en loten op krediet te verkopen.

De loterijactiviteiten van de socialisten heeft de afgelopen tien jaar een half miljard kronen winst gegenereerd, wat rechtstreeks in de partijkas stroomt en gebruikt wordt om de hoogbetaalde bestuurders van de partij te financieren.

In 2016 bedroegen de loterijactiviteiten een derde van de inkomsten van de Sociaaldemocraten, meer dan tweemaal zoveel dan de bijdragen die de S-leden elk jaar aan de “Arbeiderspartij” betalen. Voor de Socialistische Jongerenpartij vertegenwoordigt de loterij-inkomsten 90 procent van het totale revenu.

De loten worden door abonnementen verkocht en de klanten betalen hun factuur later. Dat is gokken op krediet, wat volgens de wet verboden is. In 2004 diende de Sociaaldemocratische regering een wetsvoorstel in met de eis dat er een nieuwe wet moet komen voor de Sociaaldemocraten en abonnement loterijen die van deze wet uitgesloten worden.

De Christen-Democraten en de Linkspartij waren tegen het voorstel, maar tevergeefs. De toenmalige sociaaldemocratische regering heeft zijn eigen voorstel goedgekeurd.

Sinds 2014 heeft A-lotterie en Kombispel 9974 keer voor totaal 8079 personen dwangbevelen aangevraagd, gemiddeld zes personen per dag in drie jaar.

Een groot deel van de slachtoffers zijn Zweedse gepensioneerden.

In bijna 2000 gevallen konden de loterijspelers niet betalen. De schuldbetaling wordt dan als gevolg van het dwangbevel geforceerd uitgevoerd. Een groot deel van de schuldenaren zijn Zweedse gepensioneerden, geboren in de jaren 1940 en ’50. Verscheidene van hen zijn al lange tijd lid van de partij. De Sociaaldemocraten werden in 2013 door de Zweedse Autoriteit Persoonsgegevens op de vingers getikt voor het onwettig gebruik van hun ledenbestand om mensen aan te zetten hun loten te kopen.

Een groot deel van de spelers stond al in de schuld, maar mochten desondanks via het Sociaaldemocratische gokbedrijf nieuwe loten kopen .

Ulla Romild van de Volksgezondheidsinstantie voor gokspelgerelateerde problemen is van mening dat de kredietactiviteiten van Kombispel en A-lotterie cynisch en onverantwoordelijk is.

– Het blijkt dat de getroffen groep al vanaf het begin het moeilijk heeft om te betalen, en doorgaat met loten kopen in de hoop met een winst de factuur te betalen. Dan is het echt ernstig”, zegt Ulla Romild van de volksgezondheidsautoriteit, tegen Dagens Nyheter.

Bron:

https://nyheteridag.se/speciallag-tillater-s-att-tjana-halv-miljard-pa-annars-olaglig-lotteriverksamhet-driver-sex-personer-till-kronofogden-om-dagen/

Doe mee met 8.452 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4940 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: