Nieuw

Zeven Nederlandse universiteiten in de top 100 lijst

In dit jaar uitgave van Times Higher Educations (THE) notering van ’s werelds vooraanstaande universiteiten staan zeven Nederlandse universiteiten in de top 100.

De lijst werd vandaag gepresenteerd, en zoals in vorige jaren domineren de Amerikaanse en Britse universiteiten de rangschikking. Op de eerste plaats staat de University of Oxford en wordt gevolgd door de University of Cambridge. Op de derde plaats staat California Institute of Technology.

Zeven Nederlandse universiteiten worden door THE onder de top 100 van werelds beste universiteiten gerangschikt. De universiteit van Amsterdam staat op plaats 59, Technische Universiteit Delft op plaats 63, Wageningen Universiteit & Research op plaats 64, Universiteit Leiden op plaats 67, Universiteit Utrecht op plaats 68, Erasmus Universiteit Rotterdam op 72 en de Universiteit van Groningen op plaats 83.  Universiteit Tilburg, wat zichzelf graag de “Beste algemene universiteit van Nederland” noemt, sluit het hek op plaats 195.

Times Higher Education World University Rankings is gebaseerd op 13 criteria, zoals onderzoek, onderwijs, kennisoverdracht naar de samenleving en “internationalisering”.

Bron:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2018/world-ranking#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats

Doe mee met 8.452 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4940 Articles)
Altijd in oppositie.

3 Comments on Zeven Nederlandse universiteiten in de top 100 lijst

 1. LOL.
  De UVA radicaal links extreme poel des social justice warriors verderf.
  Universiteit Wageningen waar je niet mag spreken als je de klimaathysterie niet erkent.

  Welke Maoïst heeft die lijst opgesteld ?

  Like

 2. Och, dat is op vrijwel alle universiteiten zo. Idem in de VS trouwens.

  Like

 3. polderboy // september 6, 2017 om 11:40 //

  China (gemiddeld IQ 105, 1400 miljoen inwoners) heeft er 2 in de top honderd en Nederland (gemiddeld IQ 100, 17 miljoen inwoners) heeft er 7 in die top?
  https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country

  Oh, natuurlijk die communisten hebben allemaal hetzelfde IQ, en hier heb je PVVers, zoals ik, domme tokkies met een IQ van 25 en Groenlinks grachtengordel hoogleraren met een IQ van 175.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: