Nieuw

Het zou goedkoper worden weet u nog ?

Wellicht dat u het nog niet opgemerkt had maar de geesten worden rijp gemaakt voor een absurde verhoging van de premie ziektekosten. De overheid is er natuurlijk voor beducht dat er grote onvrede ontstaat en laat dat ‘nieuws’ mondjesmaat doorsijpelen.

Het AD weet bijvoorbeeld te vertellen; “Zorginstellingen staan er zo slecht voor dat de premie komend jaar fors omhoog zal moeten. Zorgeconoom Wim Groot vreest een stijging van zeker 200 euro.”

En u raadt het al, nergens een letter over de fantasie bedragen waar managers mee aan de haal gaan. Wel wordt er terloops geschreven dat het met de miljarden die zijn wegbezuinigd te maken zou kunnen hebben.

Weet u het nog ? Bij de invoering van de marktwerking werd dat verkocht met het mantra dat dit de premies zou drukken. Het tegenovergestelde is gebeurd, sinds de invoering is de premie ten minste verdubbeld !

Eerst zijn er miljarden weggehaald bij de zorg in het algemeen en dan met name bij ouderenzorg en toen de desastreuze gevolgen zichtbaar werden werd er 200 miljoen “extra” geïnvesteerd. Dankzij de bezuinigingen verloren duizenden verzorgenden hun baan en nu zegt men onvoldoende personeel aan te kunnen trekken. Nee gek is dat ! Jarenlang zijn ze uitgeknepen met salarissen die niet eens in de buurt kwamen van een redelijke beloning, daarna werden ze de WW ingeschopt en tegen de tijd dat ze in een andere sector werk hebben gevonden willen ze niet meer terugkomen. Hoe is dat nou toch mogelijk hè ?

Het enige antwoord dat managers in de zorg hadden op bezuinigingen was snijden in de personeelskosten. Nou ja behalve hún salarissen dan.money-1235658_640 Verschil moet er wezen nietwaar ?

Ziet u het voor u ? Al die ouderen die al acht à negen jaar te maken hebben met een pensioen dat niet verhoogd wordt of zelfs gekort, terwijl de AOW met een paar lullige knaken werd aangepast aan de inflatie mogen straks een premieverhoging van om en nabij de twintig euro per maand op gaan hoesten. Gouden tijden gaan de voedselbanken tegemoet !

Terwijl voor duizenden migranten/vluchtelingen de premie wordt “betaald” uit hun gratis uitkering mag de rest van de bevolking bloeden voor het wanbeleid. Weet u ik ben zo benieuwd hoe ze dit straks gaan vertellen in de troonrede…! Wat voor excuus gaan ze bedenken om recht te lullen wat krom is. Op wat voor manier gaan ze proberen ons een rad voor de ogen te draaien ? Of zouden ze het hele probleem onbesproken laten ? Zou het misschien de reden zijn dat ze zo rustig aan doen met de formatie ? Het huidige kabinet is demissionair dus dat wast de handen in onschuld. Partij van de Arbeid, maar nu even niet.

Om kort te gaan we mogen krom liggen voor de zorgpremie en tegen de tijd dat je zorg nodig hebt blijkt die te zijn wegbezuinigd.

Decennialang zag men de vergrijzing door de babyboom aankomen en nu zijn ze overvallen door de toenemende zorgvraag, is regeren nou vooruitzien of je kop in het zand steken ?

En weet u wat nou zo erg is ? De premiestijging gaat geen twintig euro worden, zodra dat bekend wordt klimmen de Linkse partijen in de hoogste boom en om daar toe te geven wordt het uiteindelijk iets van 15 euro en dat wordt dan verkocht als iets dat Links dan maar mooi bereikt heeft. Wat een meevaller ! Je zou denken dat zelfs een kleuter daar wel doorheen kijkt maar daarmee overschat u de gemiddelde kiezer, het lijkt soms wel alsof die genaaid willen worden !

donkey-894738_640

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

8 Comments on Het zou goedkoper worden weet u nog ?

 1. Helaas is er in Nederland geen oppositie meer die ook alle burgers kan bereiken, of een onafhankelijke pers die het beleid fileert en begraaft. Vakbonden, de belangen die er zijn zitten bij de directie, de vakbond is een andere springplank voor een politieke carrière of een commissariaat bij een semi overheids tak als douceurje voor de oude dag van de trouwe vakbondsbediende….

  De zorgpremie gaat omhoog, de zorgtoeslag feitelijk omlaag en ergens daar tussen in wordt een ander gratis gevoed, gewassen en vertroeteld. De kruiperigheid van sommige mede Nederlanders naar moslims toe is tegelijkertijd het ondergraven van enig wederzijds respect. Zou U iemand respecteren die uw voeten kwam wassen, u alles gaf en niets deed als u zijn vrouw of dochter zou verkrachten? En net als wij doen na 20 verkrachtingen of berovingen door een Marokkaan, we generaliseren. Wel, dat gebeurt dus ook bij die anderen.

  Er is feitelijk geen zorg meer maar een opgelegde afhankelijkheid van zekerheid, hoe broos en beperkt dan ook. We betalen voor arbeidsongeschiktheid maar ondertussen kan bijna geen enkel autochtone burger dit recht ook nog laten gelden terwijl de wet wel gebruikt word om lastige allochtonen te parkeren, we betalen voor veiligheid maar we zijn zelf het opgejaagde wild omdat de echte criminelen op verzoek van staatshoofden worden uitgenodigd, eigenlijk leven we in een gekkenhuis, een schip vol permanent dronken bemanningsleden en niemand heeft enig idee wat een roer is en een koers….En we zijn ook nog verplicht te betalen voor het genot…..
  😀

  Liked by 3 people

 2. Tja. Dit gegeven geldt helaas voor alle ‘diensten’: olie/gas/licht huisvesting telecommunicatie ,pinnen/rekening, zorg ov eindeloze rij.
  En idd de salarissen en uitkeringen lijken te zijn bevroren al jaren geleden.
  Dat ik het woord lijken gebruik is omdat met beweert dat dat niet het geval is men gaat er bv wel degelijk dit jaar op vooruit met 0,0002 %, weleens de idiote blijvende huurverhoging gezien en met die 0,0002% stijging vergeleken?
  Het erge is dat de ouderen gezien worden als rijke gepensioneerden en iedereen daar van wil mee eten/plukken of men vind dat eigenlijk niet kunnen en zet zich tegen de ‘groep’ ouderen af.
  Het woord rijk blijkt plotseling ook voor arbeiders te gelden zodra ze gepensioneerd zijn.
  Ouderen zijn al jarenlang tot target gemaakt .

  Like

 3. Veel beloven en weinig geven, doet elke gek in vreugde leven, kijk uit wat voor hokje je rood kleurt de volgende keer, geen egoïstische en rooskleurige vergezichten want die blijken een utopie te zijn wanneer je de staatsloterij niet gewonnen hebt.

  Liked by 2 people

 4. Duchesne. Wouw dat is eens goed verwoord. Helaas zijn we te laat om het tij te keren. Of we moeten radicale maatregelen nemen. Maar we zijn niet radicaal zoals links dat is. Vroeger had je de PPR maar of nu zo radicaal waren. Tijd voor een echte PPR. Niet links en niet rechts maar gewoon eerlijk.

  Like

 5. En zelfs die Staatsloterij vertrouw ik niet Adriaan, trouwens net als al die andere loterijen. Vraag maar aan de miljardair v.d.Ende, mede eigenaar van o.a. de Postcode loterij

  Like

 6. @Tijl, meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens ontvangt zorgtoeslag.
  Dat is mede de reden dat Zorgverzekeraars makkelijk hun premies verhogen.
  Zolang de overheid meebetaalt zullen de premies jaarlijks stijgen.
  Fijn hè.

  Like

 7. Een gezin van 4 personen gaat maandelijks €80 meer betalen voor hun
  ziektekostenverzekering.
  En of dat nog niet erg genoeg is, wordt het eigen risico verhoogd naar €400,-
  of nog hoger.
  Chronisch zieken moeten het maar uitzoeken.

  Like

 8. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: