Nieuw

Racistische bananenschil beledigt negers – vallen elkaar huilend in de armen

Wikimedia Commons.

Ik moet toegeven dat het enige tijd duurde voordat ik het volgende begreep:

De gehele populatie van de University of Mississippi schoot in een paniekkramp toen er een bananenschil aan een tak van een boom hing op het schoolplein.

Maar als heel je bestaan is opgebouwd in de valse veronderstelling dat racisme tegen zwarten overal aanwezig is, is het natuurlijk niet vreemd dat dit ook in een boom plaatsvindt.

Een bijeenkomt gewijd aan Greek Life werd meteen afgelast toen deze racistische bananenschil in een boom door een paar negers ontdekt werd.

“Het was zo vreemd en surrealistisch om die bananenschil daar te zien hangen”, zegt Makala McNeil, voorzitster van de Alpha Kappa Alpha vrouwenclub. “We waren allemaal op dat moment in een staat van paranoia”.

“Het was duidelijk dat veel leden van onze organisatie gekrenkt, angstig en boos waren over wat er gebeurd was.” zegt Interim Director of Brotherhood and Sorority Life. “Vanwege de onderliggende realiteit waar veel van onze gekleurde studenten dagelijks aan worden blootgesteld, leidde het evenement tot een omvattende conversatie over de relatie tussen verschillende rassen die vandaag de dag op de University of Mississippi bestaat. Het was absoluut noodzakelijk om onmiddellijk ruimte te bieden voor studenten die door dit evenement geraakt werden.
Sommige studenten huilden, ze voelden zich niet welkom en ze voelden zich niet veilig”.

Wat er in werkelijk was gebeurd was dat een student, Ryan Swanson, de bananenschil in een boom had gegooid omdat hij geen vuilnisbak kon vinden. Alpha Kappas Alpha-president, Makala McNeil, die leidster is van de Historische Zwarte Vereniging van de universiteit, zei later:

“De algemene toon was duidelijk. Ik bedoel … we hebben gesproken over rassen in Mississippi en in de Griekse samenleving, dat ging heel diep” zegt McNeil, en voegt eraan toe dat zij en haar vriend door de bananenschil “geheel lamgeslagen waren voor een paar seconden”.

Natuurlijk heeft Swanson zich verontschuldigd, niet omdat hij biologisch afbreekbaar afval in een boom had geslingerd, maar voor al het “leed” wat hij veroorzaakt heeft:

“Hoewel het onbedoeld was, is er geen excuus voor de pijn waar ik de leden van onze samenleving aan blootgesteld heb”.

Nou, dat weten we dan ook weer. Voortaan je bananenschil in een boom slingeren. Daar worden de sneeuwvlokjes warm van.

Doe mee met 8.452 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4940 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on Racistische bananenschil beledigt negers – vallen elkaar huilend in de armen

 1. Alphons Mantel // september 3, 2017 om 08:28 //

  alle 7 miljard mensen stammen af van apen; waarom weet de hoogleraar dat niet?

  Like

 2. Wat een waanzin, een manier om een leeg en doelloos leven zinloos te vullen

  Like

 3. Dat krijg je als je mensen die onzin over racisme uitkramen, niet in hun gezicht uitlacht maar serieus gaat nemen. Van kwaad tot erger…

  Like

 4. Wat Alphons Mantel zegt.
  Daarbij, het meest frappante is nog wel dat diegenen die als ‘mensachtige’ het verst doorontwikkeld is lees; het blanke ras, er weinig tot geen enkele moeite mee heeft om vergeleken te worden met een aap, terwijl diegene die qua uiterlijke kenmerken nog de meeste overeenkomsten vertonen met hun voorouders volledig door het lint gaan.
  Aan de ene kant ronduit absurd maar tegelijkertijd hilarisch om te zien hoe zij hun eigen spiegelbeeld proberen te ontkennen. Letterlijk!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: