Nieuw

Islamitisch Tadzjikistan verbiedt vrouwen een hijab te dragen

De regering van Tadzjikistan heeft vrouwen verboden om hijab’s en boerka’s te dragen, en heeft een wetgeving ingevoerd waarin staat dat vrouwen “zich moeten houden aan traditionele nationale kleding en cultuur”. Wat het opmerkelijk maakt is dat nagenoeg 98 procent van de bevolking van Tadzjikistan moslim is.

De bevolking van Tadzjikistan is islamitisch, maar Tadzjikistan beschouwt zichzelf als een seculiere staat met een grondwet die de vrijheid van religie garandeert. In tegenstelling tot de islamitische landen dragen vrouwen in de Centraal-Aziatische landen een sjaal die achter op hun hoofd is gebonden, in plaats van een hijab die onder de kin is vastgesnoerd.

Volgens de Times of India heeft de Tadzjikistaanse minister van cultuur, Shamsiddin Orumbekzoda, verklaard dat islamitische kleding “zeer gevaarlijk” is.

Hij zei dat iedereen “met zorg” naar vrouwen kijkt die een hijab dragen. En voegde eraan toe dat iedereen “bezorgd” is dat ze iets onder hun hijab zouden kunnen verbergen.”

Het is niet de eerste keer dat de Tadzjikistan autoriteiten bekend hebben gemaakt dat de islamitishe bedekking een “alien culture” vertegenwoordigt.

Al eerder heeft Marokko per direct een verbod afgekondigd op de import, vervaardiging en verkoop van boerka’s. Het verbod is ingegeven uit veiligheidsoverwegingen: terroristen zouden zich in het kledingstuk kunnen hullen om aanslagen te plegen.

Doe mee met 8.460 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4954 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on Islamitisch Tadzjikistan verbiedt vrouwen een hijab te dragen

 1. Jank-opmerking van salafist Hamazoui.

  De burka is nl. een politiek statement, de mini rok NIET.
  Smerige manipulatieve opmerking.
  Wij in het Westen trappen niet meer in taqqia.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // september 3, 2017 om 23:43 //

  Goede maatregel maar om de verkeerde reden. Geen enkele ideologie of religie zou mensen mogen dwingen tot zaken die geen normaal mens wil. Dat geld niet alleen voor hijabs of burka’s maar ook voor hoofddoeken. Geen zinnig mens wil vrijwillig in zo’n lappenwinkel lopen.

  Like

 3. Like

 4. Langzaam maar zeker wordt gevangenis planeet aarde overwoekerd met het grondpersoneel van Allah, nog een paar jaar en de wereld staat op zijn kop mijns inziens.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: