Nieuw

Vertrouwen in integratie weg

Nederlanders zijn pessimistisch over de integratie van moslims. Nog maar 13 procent heeft er vertrouwen in dat die vanzelf zal slagen.

Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van De Telegraaf. „Dit is een dieptepunt in vertrouwen”, zegt Tim de Beer van Kantar Public (voorheen TNS NIPO), die het onderzoek uitvoerde. De zorgen gaan over jonge moslims uit de derde generatie. „Dit past in een beeld van polarisatie.”

Telegraaf >>

Na de aanslagen in Spanje, Frankrijk, België en Duitsland, waar geregeld terroristen toesloegen die hier in Europa zijn geboren, maken Nederlanders zich grote zorgen over de integratie van moslims in Nederland.

Al jarenlang wordt er in Nederland stevig gedebatteerd over de integratie van minderheden in de samenleving. Maar inmiddels heeft een grote groep de hoop verloren dat het ooit nog goed komt. Bijna twee derde van alle burgers (65%) is ervan overtuigd dat de integratie van moslims nooit volledig zal slagen.

Telegraaf >>

 

Doe mee met 8.452 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7431 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

4 Comments on Vertrouwen in integratie weg

 1. Ik denk dat de uitkomst van dit onderzoek nog veel pessimistischer is dan dat de telegraaf naar buiten brenkt.
  Het nieuws over de islamisering is tegenwoordig niet meer bij te houden het wordt met de dag erger.

  Like

 2. Alphons Mantel // september 3, 2017 om 08:33 //

  de Koran staat integratie nogal in de weg

  Like

 3. Dit onderzoek bevestigd alleen maar oud nieuws: want Hans Janmaat, Pim Fortuyn en Geert Wilders kwamen al tot dezelfde conclusie maar werden vervolgens gedemoniseerd als zijnde extreemrechtse figuren. Regelrechte Nazi’s dus en dan waren de gaskamers nooit ver weg.

  De linkse politieke elite zal er uiteraard een andere draai aan geven: de integratie van de autochtone bevolking is helaas mislukt en daar is maar één remedie tegen en dat is nog méér moslims hier toegang verschaffen en dan gaat het alsnog goed komen met die integratie.

  Marcouch, Klaver en Van der Laan etc. zullen het ongetwijfeld met deze stelling eens zijn en daar naar handelen en worden nog toegejuicht ook door een niet gering gedeelte van onze autochtone bevolking, inclusief onze Staatsomroep.

  Maar er lopen in West-Europa zo’n slordige 50.000 potentiele moslimterroristen vrij rond, zal de alerte autochtoon verontrust tegenwerpen.
  Mis! Heeft totaal niets met de Islam te maken. Verwarde mensen die op zoek zijn naar hun identiteit en eigenlijk slachtoffers zijn van een door die populisten veroorzaakte intolerante en onverdraagzame samenleving. En dan wil men zich nog wel eens verweren met onorthodoxe middelen.

  Als hier eenmaal de sharia is ingevoerd en de Islamitische Staat is uitgeroepen en alle vrouwen volledig ingepakt over straat schommelen zijn alle problemen opgelost en worden we toch nog één volk met dezelfde agenda.

  Maar als de moslimpopulatie dusdanig is gegroeid dat hier ook de Soennieten en de Sjiieten elkaar in de haren en baarden vliegen, zoals in het Midden-Oosten al eeuwenlang het geval is, dan zitten we hier toch ook dik in de problemen, zal de alerte autochtoon wederom tegenwerpen.
  Over dit scenario mag niet worden gediscussieerd, dat is namelijk van latere zorg!

  Eerst die PVV en zijn aanhang onschadelijk maken. Dan ontstaat er namelijk een klimaat van Tolerantie & Verdraagzaamheid en lopen we als één volk jaarlijks 7 rondjes om de grootste moskee van Europa gesitueerd in Amsterdam, het Mekka van Europa.

  ‘Als ik dat nog voor elkaar kan krijgen’, verzucht de huidige burgemeester van Amsterdam in een moment van vervoering.
  De subsidiebuidel is ruim gevuld en vanuit Mekka wordt er ook nog wat afgeschoven via de beproefde kanalen, dus dat gaat helemaal goed komen.

  Een verstandige autochtoon doet er goed aan bijtijds zijn biezen te pakken op weg naar Groenland, ruimte zat, geen hoofddoek te bekennen en i.v.m. de klimaatsverandering een oord waar het leven nog goed kan zijn.

  Maar die Janmaat had toch gelijk!

  Like

 4. Janmaat was een profeet, Fortuyn ook maar je weet wat er met profeten gebeurd

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: