Nieuw

Finland’s nieuwste actie tegen terrorisme – ALLE politieagenten krijgen een pistoolmitrailleur

Wikimedia Commons - Adrian Pingstone

Finland continueert met het versterken van de veiligheid voor zijn Finse burgers. Alle politiepatrouilles in het land worden nu uitgerust met pistoolmitrailleurs, rapporteert Ekot.

Afgelopen donderdag presenteerde de Finse regering diverse maatregelen tegen terrorisme die de veiligheid van de bevolking van het land zal verhogen.

Onder andere wordt de wetgeving zodanig aangepast dat terroristen met dubbele nationaliteit hun Fins burgerschap verliezen. Het wordt ook juridisch strafbaar om illegale immigranten te verbergen, en de politie krijgt miljoenen euro extra om zijn werk uit te voeren.

De maatregelen zijn een direct antwoord op de islamitische terreurdaad in Åbo van een paar weken geleden, waar een Marokkaanse asielzoeker, die zijn asielaanvraag was afgewezen, genadeloos meerdere mensen op straat neerstak.

Nu heeft Finland ook besloten dat alle Finse politiepatrouilles uitgerust moeten zijn met pistoolmitrailleurs, om beter voorbereid te zijn op terroristische aanslagen.

Aan het begin van volgend jaar zijn de trainingen voltooid en daarna worden alle patrouillerende agenten uitgerust met pistoolmitrailleurs, zegt politie-inspecteur Ari-Pekka Calin tegen Ekot.

De pistoolmitrailleurs zullen echter in de politieauto’s bewaard worden, wat betekent dat de politie ze niet altijd met zich mee zal dragen.

Het model wat gebruikt zal worden is de Heckler & Koch MP5, wat het voordeel heeft dat men op langere afstand iemand kan treffen.

Ari-Pekka Calin is ervan overtuigd dat de wapens de capaciteit van de Finse politie aanzienlijk zullen verbeteren.

Bron:

http://www.friatider.se/finlands-senaste-vapen-mot-terrorismen-alla-poliser-f-r-k-pistar

Doe mee met 8.450 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4921 Articles)
Altijd in oppositie.

16 Comments on Finland’s nieuwste actie tegen terrorisme – ALLE politieagenten krijgen een pistoolmitrailleur

 1. De wapenindustrie gaat hoogtijdagen tegrmoet en de bankiers kunnen hun geluk niet op.

  Like

 2. Hahahahahhaa moeilijk he ? leren .
  Mooi voor de moslims kunnen ze weer makkelijk aan wapens komen vooral in het voertuig bewaren .
  https://www.nrc.nl/nieuws/2006/03/22/pistool-en-laptop-uit-politieauto-gestolen-11100481-a108660
  http://www.hvnieuws.nl/nieuws/dienstpistool-van-hoofdagent-gestolen-f-15-12-2010.html
  etc etc

  Like

 3. @Feniks

  Dat interesseert me geen zak.
  Ik wou dat ik in de gelegenheid was om legaal een paar spaarcentjes stuk te gooien op bewapening. Dan was er allang een gigantische collectie vuurwapens in dit huishouden opgebouwd. En wie daaraan verdient zal me worst zijn.

  Liked by 1 persoon

 4. Hopelijk wel met munitie.
  Hoe zeg je pang pang in het Fins, drs P.?.

  Like

 5. @hslot4

  “Mooi voor de moslims kunnen ze weer makkelijk aan wapens komen vooral in het voertuig bewaren.”

  Dat was bij mij ook de eerste gedachte die naar boven kwam toen ik dit las. Maar ik mag toch wel hopelijk aannemen dat ze zo slim zullen zijn om deze wapens goed te vergrendelen. Maar niettemin blijft het een slecht idee om ze in de auto te bewaren. Paraatheid tegen terrorisme houdt in dat je vuurwapen onder handen is. En niet ergens in een auto ligt.

  Like

 6. @rommel
  Het is slechts een constatering.
  Toevallig denk ik er net zo over.

  Like

 7. …Een machinegeweer helpt geweldig tegen een mes in je nek terwijl je iemand de weg wijst naar een station of iets dergelijks, helpt geweldig tegen een vrachtwagen die met 120 per uur op je afkomt of een handgranaat die vanaf 3 hoog achter op je nek word gegooid….misschien is het een idee om het gezwel te verwijderen en niet de medicatie op te voeren, ergens houd het op.

  En inderdaad, ik kan me goed voorstellend at veel van die wapens in handen van Jihadisten komen, vooral op rustige plekken waar een melding binnen komt van een eland die gestruikeld is en op de weg ligt of een auto die in de berm ligt met de motor nog aan….momenten waarop de gedachte aan terrorisme ver weg zijn en momenten waarop met een geweer een politiepatrouille zo is geneutraliseerd. Leuk die machinepistolen maar het is ook een onderkenning van het probleem, blijkbaar denkt men overal dat een uniform met een groot geweer zaligmakend is.

  Maar goed, misschien is dit wel wat deze wereld nodig heeft, een chaos waaruit nieuw leven voortkomt en het ouide systeem in een massagraf met hun EU vlaggetjes word begraven. Wie weet is dit wle de weg naar echte vrijheid en gelijkheid, zonder elites en koningshuizen en aanverwante construcites van lafaards en ruggengraatlozen.

  We weten het binnenkort, schijnt dat er enorme hoeveelheden jihadisten worden opgeleid en gefourageerd in Bosnie en Kosovo, allemaal geboren en getogen in Europa. Zelfs de Albanezen die hier wonen zijn er onrustig en wat gedesorienteerd van,,,

  Liked by 1 persoon

 8. Tijl Uylenspiegel // september 3, 2017 om 00:09 //

  Het is bij mijn weten voor het eerst dat ik het niet eens ben met Duchesne. Nee een machinegeweer helpt niet als je van achteren met een mes in je nek wordt gestoken en ook niet als er een vrachtwagen met 120 km per uur (?!?) (wat voor vrachtwagen is dat ?) op je afkomt.
  Een motorrijder die met een valhelm op onder de wielen van een vrachtwagen komt heeft daar niet bijster veel aan, een automobilist heeft ook weinig aan een veiligheidsgordel bij een frontale aanrijding met 150 km. per uur. Moeten we beiden dan maar afschaffen of moeten we eerst eens kijken naar al die andere situaties waarbij het wel behulpzaam is ? We moeten niet kijken waar het niet helpt, we moeten kijken waar het wel helpt.

  Liked by 1 persoon

 9. Tuurlijk helpt een AK wel. Je hoeft er niet per se mee te schieten, je kan hem dat stuk staal ook achterwaarts in zijn bek rossen, voor zeker doet dat meer pijn dan mijn menselijke vuist.

  En als dat niet helpt kun je altijd nog in de vloer schieten.

  Like

 10. Met begin en eind er af geknipt istie veel leuker:

  Like

 11. Misschien Tyl, misschien is het een verbetering maar volgens mij moet je een lekke waterleiding niet compenseren met meer emmers voor het wegscheppen van het water maar moet je de hoofdkraan dichtdraaien en je probleem repareren. Als de trend van politie met machinepistolen doorzet en de trend in Europa om steeds meer allochtonen met voorrang bij de politie te krijgen dan tel ik een en een bij elkaar op…
  Een doorgedraaide agent word dan een groter gevaar dan voorheen…net als een verwarde agent of een agent met een te snel gedaalde suikerspiegel….of een kudde van die soort agenten…

  Mee eens dat je politie goed moet bewapenen, maar gezien de positie van de politie tegenover de eigen autochtone burgers word ik er niet blij van. Kort gesteld word mijnonderdrukker, de beschermers van de verkrachters van de democratie onze politici en de knokploeg van de Gutmenschen voorzien van grotere knuppels.

  Zonder de steun van de politie had de hele immigratie nooit kunnen gebeuren, als die collectief weigeren mee te collaboreren was het nu druk in Griekse opvangkampen en niet hier waar dagelijks een rits steekpartijen en verkrachtingen plaatsvind en waarvan een fractie het nieuws nog haalt. Als politie de politiek niet volgt maar het belang van de bevolking waren er nu een heleboel medeburgers niet geestelijk of lichamelijk kapot.

  Van de “vluchtelingen” die sinds begin vorig jaar bij mij in de buurt zijn komen wonen rijd ongeveerde helft ondertussen Audi, en geen overjarige modellen. Ik zie nu in de avond de groepjes gekleurd vlees bij de parkings staan en ik denk niet dat er gesproken word over filosofie of wereldproblemen of waar het beste te solliciteren. De overvallen zijn daarentegen enorm gestegen maar nu vooral op woonhuizen, een trend die begin jaren 90 reeds in Engeland plaatsvond en die nu tot een traditie is verworden. Het daderprofiel mag nooit genoemd worden, maar sinds de ontwapening van het Engelse volk is de misdaad met de verboden vuurwapens en een gewkleurd tintje enorm gestegen. En de paar autochtone sukkels die zichzelf willen beschermen en wapens het land in smokkelen krijgen 14 en 16 jaar cel, terwijl een gewapende huisovervaller die mensen verwond en een kleurtje heeft met 8 jaar wegkomt.

  Zwaarde bewapende politie is geen garantie voor veiligheid maar een escalatie in onvermogen, wijs bestuur en rechtvaardige wetten die mensen verbinden en het recht op zelfbeschikking en verdediging geven zijn wel een garantie voor veiligheid.
  In het geval van de Engelsen die wapens smokkelden, de vorige week opgepakte Duitse agent en de advocaat die zichzelf bewapend hadden, de sukkels die een bierflesje met benzine naar een moskee gooiden en daar vier jaar cel voor kregen, er word geen recht gesproken met inachtnemeing van de motieven en de redelijkheid daarvan maar er worden voorbeelden gesteld aan de autochtone bevolking zodat deze klein blijft en nederig. De politiek agenda heeft de rechtbank overgenomen.

  Die huichelende politici, ze zijn dus nog bang voor ons burgers…..

  De moslim die een blanke agent omlegd en en blanke vrouw uitbeend krijgt drie jaar, vele verkrachters met een kleurtje krijgen helemaal geen straf maar staan weer op straat na een maaltijd en koffie…Mij verbaasd het trouwens enorm dat een antifa lul drie jaar cel krijgt voor het gooien naar agenten tijden rellen van de G8 top, terwijl een Turk die met zijn zoons 8 agenten het ziekenhuis intikt met een krik binnen 24 uur weer op straat losloopt. Dan weet je wie in het land en op straat de macht heeft.

  O ja, die MP5, leuk maar ondanks de goede kwaliteit geen ding voor acute nood, probeer maar eens binnen 3 seconden zowel magazijn erin te doen als op te spannen en op vuren te zetten en dan te richten en af te drukken…. daarvoor moet het ding drie keer worden omgedraaid….en een agent met een MP5 die een mislam met een AK voor de neus krijgt moet echt zin hebben in een confrontatie wil hij/zij of “het” kans maken…

  Like

 12. Von Puffelen // september 3, 2017 om 10:34 //

  De troepenmacht wouten zijn er om de elites te beschermen en niet het gepeupel.
  Wanneer deze troepenmachrt beter wordt bewapend zal dat zijn om de elites beter te beschermen en niet het gepeupel, simpel.

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel // september 3, 2017 om 11:08 //

  Tja het lijkt erop Duchesne dat wij verschillend naar de politie kijken. De politie maakt geen wetten, ze maken geen beleid, ze voeren slechts uit. We moeten de politie niet als de grote boeman zien maar de beleidsmakers die de kaders vaststellen waarlangs de politie moet werken. Als een man met een herdershond een hele wijk terroriseert moet je niet een hekel hebben aan die hond maar aan zijn baasje. Dat zal niet meevallen als die hond in je been bijt maar dat besef moet na het incident wel doordringen. Ben ik altijd blij met de politie ? Nee zeker niet, er zitten zonder meer exemplaren tussen die niet geschikt zijn voor hun functie maar je gooit niet een hele kist appels bij het afval omdat er twee rotte tussen liggen. Vervelend is wel dat het lijkt alsof de incompetentie stijgt naarmate de functie hoger is, maar ook hier geld; dat moet je het individu niet aanrekenen maar de persoon die hem die functie heeft toebedeeld.

  Like

 14. Henk der Niederlànder // september 3, 2017 om 19:16 //

  Nou Tijl, dat ben Ik in het geheel niet met je eens. Regelmatig krijg je te horen dat Hermandad het met de politiek geheel niet eens is.
  Dan denk Ik ok ga ander werk zoeken of gooi de hele zooi plat.
  Kan natuurlijk gesteld worden dat politie niet mag staken.
  Maar gooien ze de hele handel plat muv. een paar procent die de doodnodige orde moet bewaren zal de politiek toch snel.met een oplossing moeten komen.
  Doet politie verder helemaal niks zijn het voor mij niet meer als een stelketje jankers achter een flitsapparaat.
  Loopt het echt fout en gaan ze de burgers weer dwars zitten onder het mom van ”befehl ist befehl” dan weet Ik het wel weer.
  In mijn ogen is het hele politieapparaat gewoon hetzelfde corrupte zooitje als hetgeen in Den Haag is te vinden.
  Nergens anders mee bezig als het uitpersen van burgers met behulp van de zogenaamde rechters.

  Like

 15. Henk der Niederlànder // september 3, 2017 om 19:36 //

  Btw politie werkt ook in Finland hetzelfde als hier in corruptistan.

  Like

 16. Politie heeft de ruimte om de wet te interpreteren, maar ik heb legio persoonlijke voorbeelden van agenten met een enorm ego en een doorgeslagen plichtgevoel waarbij men gemakshalve de wet van het land ondergeschikt maakte aan de zelf bedachte wetten, wetende dat mennfeitelijk onaantastbaar is. Ik heb bij de politie smeerlappen meegemaakt, totaal gefrustreerde lieden die tegen kleine kinderen stonden te schreeuwen omdat ze limonade in het park dronken en ikheb ze zien weglopen en burgers laten barsten, ik heb ze lettelijk de deur zien dichtgooien tot ondergetekende als verkozen politicus voor bescherming kwam….

  Hoeemoet ik politie zien als op een ander moment ze zichtbaar genieten van hun machtspositie en mij als een Tristan benoemen, mij belachtelijk lopen maken en als mongolen in mijn oren aan het schreeuwen gaan en om een discussiedie ze niet kunnen winnen een pistool tegen mijn hoofd zetten terwijl ik niets misdaan had behalve mezelf proberen te beschermen. Ze stelen en roven van mensen die in hun macht zitten of weerloos zijn, vooral oude mensen. De grootste schoften zitten bij de politie, enkelingen die enig gevoel van trots hebben nagelaten, want ik weet dat er wel goede tussen zitten. Het zijn er niet veel.

  Als er een politieagent en een Marrokaan in het water liggen te verzuipen en ik heb een reddingsboei en sta aan de kant dan ben ik zwaar in twijfel, de Marrokaan maak een kans op de reddingsboei. En dat is voor mij na ruim 40 jaar enkel gezeik en ellende van die lieden een gorteuitspraak. Ik vind het enorm moeilijk nog objectief per persoon als mens te kijken, het lijkt wle of iedereen zichzelf een karakter aanmeten al naar gelang in welke optocht ze meelopen.

  Integriteit is een heel zeldzaam goed in dit land, net als wederzijds respecten redelijkheid.
  Een uniform is geen garantie voor wat dan ook, maar je mag je afvragen waarom iemand het ding aantrekt….de beste agenten hebben ontslag genomen, vaak ziek van de corruptie die ze moeten gedogen.

  Maar wat doe je eraan?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: