Nieuw

EU-coördinator voor terrorismebestrijding: Europa huisvest meer dan 50.000 radicale islamieten

Door: Jack Montgomey – Vertaling: “rommel”

Gilles de Kerchove, de EU-coördinator voor terrorismebestrijding, schat dat de Europese Unie meer dan 50.000 radicale islamieten huisvest.

“Het Verenigd Koninkrijk heeft 20.000 tot 35.000 radicale islamieten geïdentificeerd,” zegt de Belgische ambtenaar in een interview met het Spaanse dagblad El Mundo – hoewel hij later duidelijk maakte dat hij die raming op meer dan 25.000 bedoelde.

“Van deze groep zijn er 3.000 waar de MI5 zich zorgen over maakt, en 500 van hen zijn onder constante en speciale surveillance.”

“Frankrijk heeft er 17.000. Spanje een stuk minder, maar nog steeds meer dan 5.000. In België zijn er 500 naar Syrië vertrokken, en zijn er ongeveer 2000 of meer extremisten achtergebleven.”

“Ik zou er geen exact cijfer op willen zetten, maar in Europa zijn er tienduizenden, meer dan 50.000.”

“We moeten degenen die ons echt zorgen maken, en de meest gevaarlijk zijn, selecteren en 24 uur per dag monitoren, zeven dagen per week.”

Kerchove wond er geen doekjes om en vertelde de Spaanse krant dat “we meer aanvallen gaan verduren”, en wees erop dat de Europese steden meer fysieke belemmeringen zouden moeten opwerpen voor truck- en autoterrorisme – zoals bolders – en een effectieve “herontwerp van voetgangersstraten” om de dreigingen te verminderen.

“Drie jaar geleden was het gemakkelijk om iemand te identificeren die geradicaliseerd was. Nu verbergen de meeste fanatici hun overtuigingen,” en verwees na het “toenemende gebruik van taqiyya … wat onopgemerkt plaatsvindt”.

Taqiyya is een vorm van religieuze goedkeuring voor bedrog of verhulling van iemand over de ware overtuiging van zijn islamitisch geloof, zodat de toegewijden “strafvervolging” vermijdt, zonder angst dat men in het hiernamaals wordt gestraft voor het ontkennen van zijn geloof.

Zo heeft bijvoorbeeld de Algerijnse jihadist Farid Ikken, die in juni 2017 met een hamer buiten de Notre Dame twee Franse politieagenten heeft aangevallen, een Nationale Journalistiekprijs Tegen Discriminatie door de Europese Commissie toegekend gekregen voor een verslag dat hij schreef tijdens zijn werk in Zweden, collega’s hadden totaal geen vermoeden van zijn islamitisch geloof.

Kerchove bevestigd dat het aantal jihadisten in Europa nu zo groot is dat het monitoren van hen allemaal “onmogelijk en niet voldoende is”.

Het geschatte aantal van 25.000 extreem islamisten in het Verenigd Koninkrijk is een stijging van de 23.000 die de Britse regering in mei, enkele weken na een terreuraanval buiten het Paleis van Westminster, bekend maakten. Dit aantal was een drastische stijging van het vorige officiële totaal, toen de regering beweerde dat er “slechts” 3.000 in het hele land aanwezig waren.

Kolonel Richard Kemp, een voormalige COBRA-commissielid en commandant van de Britse troepen in Helmand, Afghanistan, heeft gepleit dat alle vreemde nationaliteiten die op de terrorismesurveillance-lijst staan gedeporteerd of geïnterneerd worden, en dat Britse onderdanen die zich aansluiten bij islamitische groeperingen in het buitenland niet mogen terugkeren naar huis, om de dreiging binnen beheersbare niveaus te brengen.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2017/09/01/counter-terror-chief-estimates-europe-host-50000-islamic-radicals/

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4977 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on EU-coördinator voor terrorismebestrijding: Europa huisvest meer dan 50.000 radicale islamieten

 1. En wat doen we eraan??? Het zal voorlopig wel niets zijn, zolang onze leiders blijven wegkijken. Of, en ik hoop van niet, er moet een aanslag komen die nog veel erger is dan wat we tot nu hebben meegemaakt, want de veiligheidsdiensten kunnen de meeste extremisten niet monitoren. Vorig jaar had iemand het over de geplande ” blitzkrieg” die voorbereidt zou worden. Wat als de jihadisten op het zelfde moment in alle grote steden het dagelijks leven lamleggen, de stadhuizen, kazernes en tv centrales bezetten en alle burgemeesters en ambtenaren voor de tv onthoofden, de Paus en/of een regeringsleider voor de camera met een mes op zijn keel. Dat kan je met een paar 100 man doen, hebben ze bewezen in Mosul, Raqqa etc. De grote meerderheid van 1000-den sympathisanten kan op straat met messen, knuppels en auto’s, wat ze al flink aan het oefenen zijn, de rest van de bevolking aanvallen, gecoordineerd met mobieltjes en de daarop volgende paniek doet de rest. Politie en leger volledig overwerkt en inefficient, Dag X noemen ze het, duurt waarschijnlijk een paar dagen tot een paar weken, maar de ontreddering is compleet, totale puinhoop, de samenleving volledig ontwricht. En als ik dit kan verzinnen, kunnen zij dat zeker ook. Zullen ze het uiteindelijk winnen, ik denk het niet, maar een bloedbad wordt het zeker. En daarna? Taakstrafjes voor een heleboel mensen.

  Like

 2. Die hoerenkinderen moeten allemaal dood.
  Geen risico met dit vuilnis.

  Like

 3. 50.000 potentiele terroristen in West-Europa?
  Wat is het probleem?

  25 interneringskampen met dus 2000 moslims per kamp.
  Te verdelen over alle EU-lidstaten, dus ook de voormalige Oostbloklanden.

  Deze kampementen zouden ruimhartig gesubsidieerd moeten worden door Brussel en de nabije omgeving moet een streng verboden gebied worden verklaard voor met name Linkse activisten, imams en andere verdachte individuen.

  Goed voor de werkgelegenheid, algehele veiligheid en dus in het nationale en internationale belang.

  Een goed gesprek tussen Mark Rutte en Angela Merkel zou de eerste aanzet kunnen geven voor dit menslievende project.

  Ach, ik had een droom…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: