Nieuw

Canada verbiedt ‘Anti-Sharia’ Gay Pride Parade wegens islamofobie

De westelijke Canadese stad Vancouver heeft de ‘Anti-Sharia’ optocht verbannen van de pride parade dit jaar, met de verklaring dat het sentiment wat wordt uitgedrukt door de Arabische mannen islamofobisch is.

De optocht die wordt geleid door een homo-activistische groep met mannen en transgenders uit het Midden-Oosten, genaamd Cirque de So Gay, nam al eerder in 2011 deel aan de Vancouver pride parade. De activisten hebben een plaats aangevraagd voor de pride parade van dit jaar, maar werden door de organisatoren geweigerd, die hun vertelden dat de stoet kan worden beschouwd als “cultureel kwetsend”.

Shawn Shirazi, een in Iran geboren homoseksuele man, is een van de activisten die betrokken zijn bij Cirque de So Gay en heeft zijn woede uitgesproken over de beslissing om de optocht dit jaar te verbieden. Hij zegt dat de weigering een “hypocrisie” is van mensen die beweren dat ze de universele mensenrechten steunen, en de culturele gevoeligheden van diverse religies en culturen verdedigen.

Co-executive directeur van de Vancouver Pride Society Andrea Arnot verdedigt de beslissing en zegt: “Veel vrouwen dragen de boerka vrijwillig. Het is onderdeel van hun identiteit, hun religie en hun cultuur,” maar voegt eraan toe: “Natuurlijk zijn er plaatsen waar het wordt afgedwongen.”

Ze zegt dat ze moslims heeft gesproken die beweren dat de stoet van Cirque de So Gay “beledigend en krenkend” is, en zegt: “Ik wil ontvankelijk zijn voor de gebeurtenissen die zich tegenwoordig afspelen in onze samenleving.”

Lees meer:

http://vancouversun.com/opinion/columnists/vancouver-pride-float-that-protested-sharia-law-was-acceptable-in-2011-but-banned-in-2017

Doe mee met 8.450 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4921 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Canada verbiedt ‘Anti-Sharia’ Gay Pride Parade wegens islamofobie

 1. Tijl Uylenspiegel // september 2, 2017 om 02:17 //

  Als ik het goed begrijp gaat de Gay-Pride wel door maar mag de anti-sharia groep niet meedoen. Elke homo-activistische groepering zou peop moeten hebben aan alle religies, er is bij mijn weten niet een religie die homoseksualiteit goedkeurt. Dat gezegd hebbende moet ik er wel bij zeggen dat ik ook niks met de gay-prides heb, ik vind het maar een stelletje exhibitionisten. Maar als ze zich ertoe geroepen voelen moeten ze het lekker doen maar ik beloof plechtig dat ik niet ga kijken. En nee, ik heb niks tegen homo’s of lesbo’s. Sterker nog ik heb meerdere homo’s in mijn vrienden en bekenden kring gehad.

  Like

 2. @ Tijl,
  Ze hadden borden met “allah is gay” en daar kunnen de lange tenen van de pedofiel aanhangers niet tegen

  Like

 3. Gerrit Tienkamp // september 2, 2017 om 06:25 //

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogd.

  Like

 4. Onvoorstelbaar slap, relgieuze fascisten worden beschermd.

  Like

 5. trebor2110 // september 2, 2017 om 09:11 //

  AMSTERDAM – Nederlanders zijn pessimistisch over de integratie van moslims. Nog maar 13 procent heeft er vertrouwen in dat die vanzelf zal slagen.

  De zin zou heel anders staan als er staat ; 87% heeft geen vertrouwen in de integratie van moslims
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/29111380/__Vertrouwen_in_integratie_weg__.html

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: