Nieuw

“Wij gaan iedereen deporteren die voor terrorisme wordt veroordeeld”

Pixabay.

De Finse regering gaat de wetgeving betreffende terrorisme veranderen en gaat onder andere terroristen hun staatsburgerschap ontnemen. Bovendien wordt het strafbaar om illegalen te verbergen, schrijft Hufvudstadsbladet.

De Finse regering heeft verkondigd dat er een wetswijziging komt die het mogelijk maakt om terroristen met een dubbele nationaliteit hun Fins burgerschap te onteigenen.

Volgens Hufvudstadsbladet is de beslissing een direct antwoord op de islamitische terreuraanslag in Åbo van een paar weken geleden, waar een Marokkaanse immigrant, die zijn asielaanvraag was geweigerd, verscheidene mensen met een mes neerstak.

Daarnaast belooft minister van Financiën Petteri Orpo 17 miljoen euro extra om de veiligheid in Finland te vergroten, waarvan 12 miljoen naar de Finse politie en de Beschermingspolitie gaan.

“Wij willen alle mensen die veroordeeld worden voor terroristische misdaden uit onze samenleving verdrijven. Het mag duidelijk zijn dat we de gewelddadige misdaad niet volledig kunnen voorkomen in een open samenleving, maar we doen wat we kunnen om de veiligheid te waarborgen en terroristische aanslagen te voorkomen”, zegt de woordvoerder Simo Elo van de Riksdagsgruppen (Finse parlement) tegen Hufvudstadsbladet.

Volgens de regering wordt het ook mogelijk om zogenoemde risicogroepen in hechtenis te nemen. Simon Elo is van mening dat personen die hun asielaanvraag is afgewezen een “bedreigingsbeoordeling” moeten ondergaan, en personen die een risico vormen in gevangenschap gaan.

De vreemdelingenwet en de burgerwetgeving zal vanaf nu gebaseerd zijn op het “nationale veiligheidsbelang”, wat inhoudt dat een verblijfsvergunning kan worden ingetrokken, een inreisverbod kan worden afgegeven, het staatsburgerschap of vluchtelingenstatus kan worden ontnomen. Volgens Simo Elo is dit allemaal noodzakelijk om de veiligheid van de Finnen te waarborgen.

De regering wil ook het verbergen van illegalen in Finland strafbaar stellen. Deze vraag is echter gevoeliger en verwacht wordt dat dit weerstand ondervindt in de Riksdagsgruppen. Linkse parijen in Finland hebben geëist dat het land het huidige vluchtelingenquota van 750 verhoogt, maar na de bloedige terreurdaad heeft de regering besloten het op hetzelfde niveau te houden. De asielliefhebbers argumenteren dat het vluchtelingenquotum van Noorwegen 3.120 bedraagt, en die van Zweden zelfs 5.000 is.

De wetgeving om terroristen het paspoort en hun staatsburgerschap te ontnemen voldoet aan het internationale recht, en bestaat al in onder andere Groot-Brittannië.

In Zweden weigert de regering hetzelfde te doen.

Bron:

http://www.friatider.se/finland-ska-fr-nta-terrorister-deras-medborgarskap

Doe mee met 8.460 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4954 Articles)
Altijd in oppositie.

6 Comments on “Wij gaan iedereen deporteren die voor terrorisme wordt veroordeeld”

 1. “Bovendien wordt het strafbaar om illegalen te verbergen,”

  140 NL BN-ers zwaar in de shit

  O nee wacht, want ze hebben ze natuurlijk nooit in huis genomen.

  Like

 2. Ja hier in Zweden ook. Twee jaar geleden tijdens de vluchtelingentsunami stonden al die fatsoensrakkers met hun grote bek in de krant dat ze een vluchteling in huis zouden nemen.
  Het moet nog steeds gebeuren.

  Like

 3. Vergeet niet een artikel op te nemen, dat bij het plegen van strafbare feiten en terrorisme aanwezige familieleden tevens worden uitgezet en de uitkering en huisvesting per direct komen te vervallen.
  Een kamp voor moeilijk uitzetbare parasieten kan je eventueel in de poolcirkel inrichten.
  Laat de natuur zijn werk maar doen.

  Like

 4. Hopelijk leert Nederland wat van EU ‘partner’ Finland. En snel!

  Like

 5. Henk der Niederlànder // september 1, 2017 om 19:31 //

  Ik geloof niet dat zulks gaat gebeuren.
  Hetzelfde als hier, stuk in de krant uitgebreid in het nieuws als er vijf moslims het land dan wel Europa uit getrapt worden en verder komen ze dezelfde maand met tienduizenden binnen.
  Voorlopig is het al zo geregeld dat we in Europa even 400.000 opvreters binnen krijgen wegens gezinsherreniging maar tegelijk ook het ”goede nieuws” dat ze nu in Afrika asiel kunnen aanvragen zodat ze niet meer met boten hoeven komen maar met volle vliegtuigen tegelijk.
  Dat ze in Brussel Berlijn Den Haag en aanverwante hoofdsteden maar op hun gemak maar allemaal een dodelijke ziekte krijgen zoals de klootzak in Amsterdam.

  Liked by 1 persoon

 6. Tijl Uylenspiegel // september 1, 2017 om 23:24 //

  Toch wel opvallend; het zijn steeds de landen die hebben gezucht onder het communisme of langdurig onder de dreiging van een communistisch buurland hebben geleefd die met wekende oplossingen komen tegen de islam.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Finland’s nieuwste actie tegen terrorisme – ALLE politieagenten krijgen een pistoolmitrailleur – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: