Nieuw

“Meisje van 14 wordt uitgehuwelijkt, maar niemand doet iets?”: Demir vaart heftig uit na artikel

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Armoedebestrijding, Zuhal Demir (N-VA), haalt in een post op Facebook stevig uit na een artikel dat ze dinsdag in De Standaard las. Een juf uit Vilvoorde getuigt daarin over hoe ze een 14-jarig meisje seksuele voorlichting geeft omdat ze binnenkort uitgehuwelijkt wordt. Niemand trok aan de alarmbel. “Ik ben geschokt”, klinkt het.

“Kunnen we het even niet over de hoofddoek hebben en wel over de blinddoek?” Het is ook de titel van Demirs Facebookpost waarin ze het heeft over de mentaliteit van ‘de Belg’. “Het is alsof er twee maatstaven zijn voor gelijke rechten. Eén voor autochtonen en één voor de ‘andere Belgen'”, haalt ze uit. Demir zegt “geschokt en diep verontwaardigd” te zijn nadat ze het verhaal van een juf – naar aanleiding van de eerste schooldag morgen – in De Standaard las.

HLN >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on “Meisje van 14 wordt uitgehuwelijkt, maar niemand doet iets?”: Demir vaart heftig uit na artikel

 1. Het laat zien dat vrouwen nog steeds als voorwerp worden gezien en niet als gelijkwaardig.

  Like

 2. Don Tessers // september 26, 2017 om 15:51 //

  Terug van weg geweest.
  Twee maanden lang gebrekkig internet door een paar miljoen toeristen aan de Costa.
  Nu weer rust in de tent, gelukkig en kan ik weer berichten plaatsen.

  mbt dit artikel, de juf/docenten die hier aan meewerken met blinddoek voor, zijn medeschuldig aan zwaar plichtsverzuim en dus strafbaar door mee te werken aan gruwelpraktijken.

  Like

 3. trebor2110 // september 26, 2017 om 16:18 //

  Wat is de afkomst van die juf en wat heeft ze gezegd ; nou meisje je toekomstige eigenaar zal op een avond met jou willen poepen , wees niet bang allah zal een oogje in het zeil houden of je je wel goed gedraagt , spreid je benen en ontspan dan doet het het minste pijn , weet je man zal van je houden en van zijn andere bruidjes .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s