Nieuw

Zweedse regering razend na bezoek van Noorse integratieminister om te leren hoe men NIET immigratie moet hanteren

Door: Chang Frick – Vertaling: ‘rommel’

Kan Noorwegen iets leren van Zweden om een ontwikkeling te vermijden met steeds meer “kwetsbare gebieden”, no-go zones? Met deze vraagstelling kwam de Noorse minister van immigratie en integratie Sylvi Listhaug naar Zweden en bezocht de beruchte immigrantenwijk Rinkeby. “Het is ontzettend belangrijk dat men ook de moeilijke dingen bespreekt en niet onder het tapijt veegt,” zegt ze tegen Nyheter Idag.

Een grote persdelegatie volgde de Noorse integratie- en immigratieminister Sylvi Listhaug van de Noorse Fremskrittspartiet tijdens haar bezoek aan Rinkeby. Zowel Zweedse als Noorse journalisten verdrongen zich tijdens de korte wandeling van het Medborgarkontoret (Het Medeburgerkantoor) naar het Rinkebyplein. Daar stond Listhaug midden in een grote menigte en beantwoorde vragen. De grote media-interesse komt niet in het minst door de nieuwe verkiezingen die over twee weken in Noorwegen wordt gehouden.

De interesse werd niet minder toen het duidelijk was dat de Zweedse immigratieminister Heléne Fritzon (Socialisten) een afgesproken ontmoeting op het laatste moment had afgezegd.

Verschillende journalisten op het plein van Rinkeby stopten voorbijgangers om te vragen of ze Rinkeby als een no-go zone ervaren. De term is zeer controversieel geworden en Listhaug vertelde dat ze deze vraag al meerdere keren van journalisten had ontvangen. Ongeacht of men het begrip “no-go zone” wil gebruiken, of niet, zijn er grote problemen met deze gebieden, zegt Listhaug, en refereert aan een onderzoek van de Zweedse politie.

– Dit onderzoek is gebruikt in een Noors politierapport. Op het politiebureau kregen we de kennisgeving dat het ‘kwetsbare gebieden’ en ‘bijzonder kwetsbare gebieden’ genoemd wordt. Maar het punt is dat deze gebieden van een zodanig karakter zijn dat de politie problemen ondervindt bij het betreden. Ze worden aangevallen, mensen zijn bang om bij een misdaad aangifte te doen, durven niet bij een rechtszitting te getuigen, en er ontwikkelen zich parallelle samenlevingen, zegt Listhaug tegen Nyheter Idag.

Heeft u een verklaring waarom de Zweedse immigratieminister Heléne Fritzon de bijeenkomst met u heeft afgezegd?

– Volgens haar verslag aan de Noorse media is het omdat ze niet wil bijdragen aan de verkiezingscampagne in Noorwegen. Ze is sociaal-democraat, ze wil een verandering van regering zien in Noorwegen. Maar ik hoop dat ze me toch wil ontmoeten, ik vind het belangrijk om van elkaar te leren.

Is het wel is eerder gebeurd dat een Zweedse minister zo’n afspraak afzegt?

– Het is nogal ongebruikelijk om dat te doen. Maar het is duidelijk dat het een hectische dag is, en nieuwe dingen kunnen opduiken. Maar in dit geval is het glashelder dat men niet wil.

Is het u gelukt nog iets van Rinkeby te zien?

– Door al die journalisten heb ik maar zeer weinig van de omgeving gezien. Maar ik was op het plein en zag dat het overdag zeer rustig is, en het is waarschijnlijk wanneer het donker wordt dat de criminaliteit het hoogst is.

Bent u bezorgd dat er gelijkende problemen in Noorwegen ontstaan?

– In Noorwegen zijn we verre van dit in Zweden. Maar het is belangrijk dat we nu inspanningen leveren dat we dit in de toekomst niet zullen krijgen. Als we een negatieve ontwikkeling zien moeten we actie ondernemen. Dat zien we in sommige delen van Oslo.

Wat vindt u van wat u van Rinkeby heeft gezien?

– Je ziet niet zoveel als je een klein stukje rondloopt. De ontmoeting die ik met de politie had was interessant, die vertelde me over de ‘uitdagingen’ (rommel: eufemisme voor problemen) in Rinkeby en in twintig andere gebieden in Zweden. Daar moeten we van leren. Wat Zweden fout heeft gedaan en wat wij anders moeten doen.

SVT (Zweedse staatszender) schrijft dat u een controversiële minister bent, wat denkt u ervan om controversieel genoemd te worden?

– Er zijn veel mensen die een grote behoefte hebben om labels op mij te plakken. We moeten in staat zijn om over gevoelige zaken te discussiëren, inclusief immigratiebeleid. Ik bedoel te zeggen dat het verkeerd van Zweden is om problemen onder het tapijt te vegen en mooi te praten. Het lijkt enigszins alsof dit het enige is wat men doet.

– Ik vind het belangrijkste om een ​​open discussie te hebben over wat er goed gaat, maar ook dingen die niet goed gaan. Dat is het beste medicijn om een ​​soortgelijke situatie in Noorwegen te vermijden, dat we blijven praten over moeilijkheden.

Denk u dat het rechtvaardig is dat de Zweedse media u controversieel noemt?

– Zo word ik ook in Noorwegen genoemd, daar kan ik mee leven. Mijn taak is om zoveel mogelijk mijn best te doen voor het immigratie- en integratiebeleid in Noorwegen. Op dit moment hebben we een streng toezicht op de immigratie naar Noorwegen, dit jaar hebben we iets meer dan duizend asielzoekers ontvangen. Dat is een record minimum, sinds 1997 is het niet zo laag geweest. We hebben ook druk uitgeoefend op immigranten, met meer eisen om te integreren.

Als u iets tegen de Zweedse mensen zou willen zeggen, wat zou u dan zeggen?

– Het is ongelooflijk belangrijk dat u ook moeilijke dingen bespreekt en niet onder het tapijt veegt. Men kan geen problemen oplossen wanneer men beweert dat deze niet bestaan. Problemen moeten worden erkend om het op te lossen. Dan kun je erover praten, kijk naar feiten en statistieken.

Moet ik dit interpreteren als een slechte tactiek van de Zweedse regering om u niet te ontmoeten, dat een dialoog altijd goed is?

– Ik wens dat ik iets meer had gehoord van haar over haar mening waar het mis is gegaan met Zweden, zodat we er iets van kunnen leren. Maar ze is een sociaal-democraat, en wenst een regeringsverandering in Noorwegen.

Heeft u vandaag iets nieuws geleerd tijdens uw bezoek aan Zweden?

– Wat interessant is, was het advies van de Rijkspolitiechef dat we zo snel mogelijk moeten handelen, en de ‘uitdagingen’ in een zeer vroeg stadium moeten aanpakken. Dat neem ik mee terug naar Noorwegen.

En de ontmoeting met Tino Sanandaji, wat heeft u met hem besproken?

“We hebben verschillende dingen besproken. Gedeeltelijk het verstoorde debat in Zweden, het gebrek aan openheid en de rol van de media. De Noorse media is veel beter om controversiële vragen te bespreken dan de Zweedse media. We hebben getallen en statistieken besproken. Het was een interessante discussie.

Wat gebeurt er nu?

– Nu vlieg ik terug naar Noorwegen. En morgen ga ik weer aan de slag.

Bron:

https://nyheteridag.se/listhaug-efter-besoket-i-rinkeby-vi-ar-langt-ifran-det-har-i-norge/

Doe mee met 8.451 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4938 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on Zweedse regering razend na bezoek van Noorse integratieminister om te leren hoe men NIET immigratie moet hanteren

 1. Ja, want in de wijk Grönland in Oslo, op slechts twee haltes van het parlement is helemaal niks aan de hand 😉

  Like

 2. De Zweedse regering wil de islam import ellende niet onder ogen zien das wel duidelijk.

  https://nos.nl/artikel/2190407-trump-in-rampgebied-texas-we-willen-het-beter-doen-dan-ooit.html

  Meneer Trump laat mooi zijn gezicht gezien.

  Waar is commentaar van policor?

  Liked by 1 persoon


 3. Debunking Utopia – Exposing the Myth of Nordic socialism, Nima Sanandaji, WND Books 2016, ISBN 9781944229399

  Like

 4. Wat is die NOS toch diep gezonken.Ik als zuid amerikaan haal het nieuws daar echt niet vandaan.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Nieuw rapport: Geweld in Zweden heeft het niveau van Mexico bereikt – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: