Nieuw

Wat is het maximum aan lastendruk ?

Vorige week stond er in Elsevier een artikel dat aantoonde dat de automobilist het meeste betaalt. Gek, het enige dat bij mij bleef hangen van het artikel waren de werkelijk gigantische bedragen die de overheid binnenharkt aan belastingen.

Vergist u zich maar niet, zelfs tijdens de crisis en alle berichten over “bezuinigingen” heeft de overheid jaarlijks meer uitgegeven dan het jaar ervoor. En om dat te kunnen doen zonder dat de schuld op zou lopen is er voor € 20.000.000.000,= aan lastenverzwaringen nodig geweest.

Laat dat bedrag gerust even doordringen ! 20 miljard (twintigduizend miljoen). En dat dan bovenop de lasten die we al hadden. Je verstand staat erbij stil. Waar stopt dat ? En in plaats dat (nu de crisis volgens de deskundigen voorbij is) hoor je geen hond over lastenverlichting maar loopt men te kibbelen hoe en waaraan ze al die miljarden kunnen spenderen.

EN WIJ SLIKKEN HET !!shakedown-1340048_640

Het “grappigst” is natuurlijk altijd D66 die dat uit willen geven aan “innovatie”! Dat is een dermate grijs gebied dat kennelijk geen hond zich geroepen voelt daar tegenin te gaan. Zover zijn we al gezakt, we verbazen ons er niet eens meer over. Tientallen zo niet honderden verzorgings en bejaardenhuizen zijn gesloten en nu wil men er 200 miljoen voor uittrekken om de bejaardenzorg weer op orde te brengen.

Vertaal dat eens naar microniveau; je hebt tien broeken in je garderobekast hangen, je gooit er 7 weg en vervolgens koop je er met veel tromgeroffel eentje bij. Nee dan komt het helemaal goed !

Wat cijfertjes ? Vorig jaar schraapte men aan wegenbelasting, accijns op brandstof en belasting op aanschaf of import van een auto (BPM) 10 miljard binnen. € 1300,= per huishouden per jaar. Met name de BPM ging 30 % omhoog !

Daarnaast betaalde een huishouden aan belastingen op milieugrondslag (afvalstoffenheffing, brandstofheffing, energie-, leiding-, water- en grondwaterbelasting) € 40,= meer dan het jaar ervoor (van € 315,= naar € 355,=)

De energierekening van een gemiddeld gezin ( € 1600,=per jaar) bestond voor 45 % uit belasting…

Naast de landelijke overheid kunnen gemeenten er ook wat van, het landelijk gemiddelde wat een huishouden kwijt is aan het lozen van afvalwater op het riool bedraagt € 215,= maar dat verschilt per gemeente, in Veendam is dat € 85,= maar in Winterswijk € 399,= !

En weet u wat ik nou het meest ergerlijke vind aan de hele santenkraam ? Dat is dat ikfinance-1674564_640 niemand erover hoor, wij worden geknipt en geschoren waar we bij zitten en geen hond die zegt; nu is het welletjes geweest. Niet op Links niet op Rechts en ook de gebakken lucht partij D66 die daar tussenin zit zwijgt in alle talen.

 

Doe mee met 8.470 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

11 Comments on Wat is het maximum aan lastendruk ?

 1. Het is gewoon nog niet erg genoeg om de straat op te gaan, de meeste mensen hebben het nog te goed en verdiepen zich mede daarom niet in deze zaken. En vermoedelijk is een ander deel van de mensen nog te bang om tijdens verkiezingsmomenten eens echt door te pakken.

  Kreeg onlangs de afrekening van energie, die bestaat voor een klein deel uit verbruikt gas en electriciteit,
  het leeuwendeel is belasting, Gestoord!!

  Like

 2. Ook op mijn afrekening gezien….meer belasting dan gas verbruik

  Like

 3. In mijn socialistisch bestuurde gemeente moest ik voor de aanleg ( alleen het plaatsen van een bord met kentekenvermelding) heel sociaal 430 Euro neertellen, bijna het hoogste bedrag hiervoor in NL. Omdat ze te belazerd waren geweest een wit kruis te trekken op deze plaats, heb ik er in de eerste 2 maanden maar mondjesmaat van mogen genieten, omdat anderen gewoon hier gingen staan. Politie gebeld, kwamen niet maar belden via het RDW register de eigenaar van de auto of ze zo vriendelijk wilden zijn om hun auto van deze plek te verwijderen. Niks boete, alleen vermanend vingertje omdat ze stout waren geweest. Dus dit hielp niet.
  Daar betaal je dan een godsvermogen (voor mij althans) voor, invaliden kaart nog niet eens meegerekend.
  Het is te vergelijken met de gewone belastingen, je betaald je scheel maar b.v. de kerntaak van de staat, beveiliging en bescherming van die belasting betalende burgers, wordt schromelijk verwaarloosd. Waar hebben wij nog wetten voor?

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // augustus 29, 2017 om 15:01 //

  Hé Ivan, een mede-Hagenees ? Dacht eigenlijk dat het € 450,= was.

  Like

 5. Wat is het maximum aan lastendruk ? Zo,n beetje als ‘the sky is the limit’, de voortijlende islamisering moet toch ergens van betaald worden.

  Like

 6. Nee Tijl, geen Hagenees, maar wel er van vlakbij. Namelijk Istanbul a/d Schie, Schiedam dus. Maar blijkbaar zijn ze bij jullie net zo gek als bij ons.

  Liked by 2 people

 7. Aan de andere kant zijn ze bij ons weer menslieverder v.w.b. parkeren dan in veel andere gemeenten. Bij ons mag je onbeperkt op alle parkeerplaatsen gaan staan zonder te betalen en zonder maximumtijd op vertoon van je Europese gehandicapten kaart, dat dan weer wel. In andere plaatsen is dit wel anders meestal,
  Was laatste keer in Vlaardingen, netjes geparkeerd, kaart voor het raam, wist echter niet dat je in die plaats ook die blauwe tijdkaart moest gebruiken. Was 10 minuten weg, boete € 60,00 . In beroep mocht niet baten, betalen zult gij, gij gehandicapte onverlaat. Ook zo’n door extreme socialisten gerunde gemeente.
  Je weet wel, die socialisten die de doortrekking van 5 km van de A4 zeer succesvol 50 jaar (sic) hebben tegengehouden. Zich geen barst aantrekkend van de inwoners van Rotterdam-Overschie die onderhand op apegapen lagen van de stank en fijn stof van de A 13. Ook dat kan allemaal in Nederland. Over de rest daar zal ik maar zwijgen.

  Like

 8. Zelfs all trappen ze alle import je land uit dan woon je nog niet in een vrij land, je mag niks allesbehalve dokken. Smerig vies uitzuig land

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // augustus 29, 2017 om 23:44 //

  Nou ik zal wat geks vertellen Ivan, ik heb ook een aantal jaren een invalide parkeerkaart gehad, ik heb een vaste parkeerplaats voor de deur geweigerd, er was sowieso altijd voldoende ruimte dus waarom zou ik daar € 450,= aan betalen. Ik ben zelden zo verbaasd geweest als toen ik erachter kwam dat je met zo’n kaart geen parkeergeld hoeft te betalen in de meeste gemeenten, als je invalide bent dan ben je nog niet automatisch armlastig. Ik was er natuurlijk wel blij mee maar dat komt meer omdat ik de huidige parkeertarieven pure diefstal vind. Het leukste vond ik nog dat ik voor de kaart een tweede kenteken moest opgeven. Nadat ik verteld had dat ik daar geen gebruik van wilde maken heeft men nogal aangedrongen dat dit wel moest, nadat ik bleef weigeren gingen ze uiteindelijk schoorvoetend akkoord en vervolgens kreeg ik een kaart zonder kenteken ! Die ik dus in élke auto kon gebruiken !
  Bureaucratie, de plaag van elk westers land.

  Liked by 1 persoon

 10. Tot 2 jaar geleden had ook ik geen plek nodig, totdat de Poolse invasie kwam, niets ten nadele van Polen, maar ze hebben allemaal bijna 2 auto’s, 1 privé en 1 van het uitzendbureau, voor de rest kan ik mij geen betere buren wensen
  Ik weet niet in welke gemeentes je wel of niet moet betalen. In Rotterdam wel, kan je afkopen voor € 60,– . Waarom nou niet landelijk 1 regeling dat je als gehandicapte met je kaart gewoon overal gratis mag staan. Mij b.v. lukt het niet om meer dan 50 meter te lopen, pravda. En ik gebruik mijn auto alleen om boodschappen te doen en naar het ziekenhuis, apotheek, artsen, kinderen etc. te gaan. Ook voor mijn vrouw die ernstig ziek is. Maar bij ons onovertroffen ziekenhuis moet ik gewoon parkeergeld betalen, ondanks de invaliden plek waar ik sta. Dus een plek bij uitstek, waar veel gehandicapten komen, moet je betalen en niet te weinig. Voor mij 3x per week Bij jullie allochtone Westeinde ziekenhuis is parkeren ook een ramp, en niet alleen parkeren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: