Nieuw

Zo kon het brein achter de aanslagen in Catalonië jarenlang ongestoord zijn gang gaan: “Imiteer de ongelovigen”

Al sinds de aanslagen in Barcelona en Cambrils, waarbij 16 doden vielen, is een van de cruciale vragen hoe het kon dat de terreurgroep zo lang ongestoord voorbereidingen kon treffen. Ook het brein achter de cel, imam Abdelbaki Es Satty, bleef tien jaar lang onder de radar. Spaanse speurders menen nu dat Es Satty een uitgebreide handleiding voor jihadisten tot de letter heeft gevolgd, zo weet El Pais.

Uit het Spaanse en Europese onderzoek blijkt ondertussen dat Es Satty al meer tien jaar geradicaliseerd was vooraleer hij om het leven kwam. Toch bleef hij al die tijd onder de radar en kon hij relatief ongestoord ook over en weer naar België reizen.

Mrabet werd gearresteerd in 2008, waarbij ook persoonlijke documenten van Es Satty werden gevonden, samen met een gedetailleerde handleiding van 30 pagina’s voor jihadisten: ‘Clandestiniteit in de jihad is een legitieme plicht’.

Maar de imam blijkt de handleiding wel bijzonder goed opgevolgd te hebben. Opgenomen zijn tientallen tips om niet op te vallen in een westerse samenleving, wat hem gelukt is.

Leugens mogen, als ze dienen om de ongelovigen te straffen. “Denk eraan: je mag liegen. Verander je kledij, je kapsel, je woonplaats, je auto’s, je dagelijkse routes, je vergaderingen, de plaatsen waar je afspreekt.”

HLN >>

Doe mee met 8.460 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7434 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Zo kon het brein achter de aanslagen in Catalonië jarenlang ongestoord zijn gang gaan: “Imiteer de ongelovigen”

 1. Like

 2. templars2017 // augustus 28, 2017 om 20:34 //

  Nou de media gaan eens iets zeggen dat allang geweten en gekend is .
  Als je dit leest wat er allemaal toegelaten is om hun doel te bereiken dan kun je toch niet meer geloven dat er “gematigde moslims” bestaan ,je kan die voddekoppen voor geen haar vertrouwen.!!!
  Wanneer één van die pipo’s iets verteld moet je er altijd meer vragen bij stellen dan er antwoorden te vinden zijn en dan ga je nog bedrogen uitkomen.
  Het is regel en geen uitzondering meer dat al hetgeen ze zeggen als dubbelzinnig moet worden geïnterpreteerd om niet te zeggen dat het leugens zijn.
  De pummel die het paradijs heeft betreden is 10 jaar onder de radar gebleven omdat hij leefde als de ongelovigen ,je reinste bedrog .
  Nu rijst de vraag , hoeveel van die kameleons lopen er nog rond in Europa?
  Antwoord ???????????
  Simpel ..teveel!
  Het probleem zal niet meer weggaan ..tenzij de hele kietekaboedel gedeporteerd wordt naar het land van oorsprong.
  Dit is een ijdele hoop ,ik weet het maar hoop doet leven.
  Niet ver van waar ik woon is een jongen van 14 in mekaar geslagen ,op de foto’s is duidelijk wie de daders waren ,een kleurherkenning is genoeg ,dit is gebeurd zonder reden in klaarlichte dag op een plaats waar je het nooit zou vewachten.
  Ook bij ons gaan de incidenten pijlsnel omhoog , en dan de verontwaardiging van al diegene die altijd hun oren dicht hielden als je er voor waarschuwde.
  Nu weten ze met hun houding niet echt wat te doen en proberen ze het te minimaliseren .
  Dit is een situatie die niet meer zal minderen ,het is zelfs nog niet echt begonnen….
  Voor al die dove kwartels ………amen

  Like

 3. Esperanza // augustus 28, 2017 om 22:33 //

  Liegen dat ’t gedrukt staat.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: