Nieuw

Wat is er toch gebeurd met het politieke cabaret ?

Natuurlijk we hebben nog wel cabaretiers maar een man als Wim Kan heeft alleen in Seth Gaaikema een soort van opvolger gehad. Beiden waren overigens Links, niet dat dat in die tijd storend was maar toch.

Tegenwoordig hebben we alleen nog een soort stand-up comedians, niks mis mee begrijp me goed maar de soms vlijmscherpe humor over politiek ? Nergens meer te ontdekken. Een Claudia de Breij wil er nog weleens politiek beladen onderwerpen tussendoor gooien maar die is dermate extreem-links dat het ronduit slecht is. En verder ?

De vingers branden aan de islam ? Niemand die het durft ! Zelfs Hans Teeuwen, zo’n beetje de enige die er niet uitsluitend linkse denkbeelden op na houd geeft ronduit toe dat hij het niet langer aandurft want voor je het weet heb je bewaking nodig.

Begrijpelijk ? Jazeker. Niemand verlangt naar een levenseinde dat doet denken aan de slachtpartij zoals Theo van Gogh ten deel viel.

Terugkijkend naar vroeger was het vrij logisch dat cabaretiers uitsluitend van de linkerzijde kwamen, er viel voor de “Rooien” nog een wereld te winnen. Cabaret werd ook gezien als ‘volks’ dus ja zo gek was het niet dat een Louis Davids met nummers voor en over de “Kleine Man” kwam. Die noodzaak is er inmiddels niet meer, cabaret wordt niet langer gezien als volks en we hebben een sociaal vangnet wat nauwelijks ruimhartiger kan. Waarom cabaretiers nog altijd denken dat politieke satire, voor zover ze er af en toe een grap aan wijden, alleen maar is toegestaan voor socialisten is mij een raadsel. Het enige dat je zou kunnen bedenken is dat de samenleving inmiddels zover gepolariseerd is dat ze vrezen bij het kiezen voor een politieke keuze die niet helemaal of helemaal niet Links is ze een aanzienlijk deel van hun publiek kwijt zijn.

Gek misschien maar ik heb zo het vage vermoeden dat Wim Kan daar niet zo’n probleem mee gehad zou hebben. Maar goed toen waren er ook nog geen moslims of antifa’s die na een ‘verkeerde’ grap al beginnen te fantaseren over een volgende slachtpartij.

Maar misschien is de meest trieste vaststelling wel dat we de slag al verloren hebben nog voordat de strijd goed en wel is losgebarsten, grappen niet maken omdat mensen zich beledigd zouden kunnen voelen. Kom op zeg, beledigd zijn is ook niks meer of minder dan een gevoel. Groei op en leer ermee te leven !

Doe mee met 8.460 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

8 Comments on Wat is er toch gebeurd met het politieke cabaret ?

 1. Niet alleen cabaretiers durven nog de groep zg. zielige moslims nog onder vuur te nemen maar ook alle omroepen en alle MSM durft er niet meer iets negatiefs over te melden.
  Dit heeft links bereikt met hun moslim verheerlijking en dit is de reden waarom de moslims steeds meer gaan denken alles te kunnen permitteren. Gebleken is dat we van binnenuit de moslimgemeenschap niets hoeven te verwachten en niets blijkt van een zelfreinigend vermogen tegen radicalisering , terrorisme en aanslagen . Door de zwakke houding van onze leiders is het inmiddels zo uit de hand aan het lopen dat er allang geen weg meer terug . We zullen er mee moeten leren leven en , we ain’t see nothing jet . het zal pas stoppen als de eigen bevolking het gaat overnemen en dan zullen er vele koppen gaan rollen incl de politieke elite die het zover heeft laten komen. Het is de keuze ,of de sharia invoeren ,of alle moslims eruit flikkeren want een tussenoplossing schijnt niet te kunnen met deze intolerante geloofsovertuiging die islam heet.

  Liked by 1 persoon

 2. @Goof

  Policor voor tribunaal en moslims dr uit.

  Simple is that.

  Like

 3. De enige cabaretier die ik de moeite waard vind, is Hans Teeuwen De overige vind ik te links, met als dieptepunt Freek de Jonge.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // augustus 29, 2017 om 09:40 //

  Dat ligt eraan danny wat je nog cabaret noemt en wat je stand-op noemt, ik kan gieren om Ronald Goedemondt maar of dat nou nog cabaret heet daarover verschillen de meningen.

  Like

 5. Er is nog maar 1 volk wat nog steeds echte humor heeft, de Engelsen. Onze politiek correcte geobamaseerde humor begint steeds meer te lijken op de smakeloze Duitse humor en de meestal humorloze Amerikaanse stand ups. Hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt, maar ook de Russen beschikken over heel veel humor, beetje Snip en Snap achtig. Is bijna wekelijks te bewonderen op Russia Planeta via de Hotbird satelliet. Als ik echte NL humor wil zien, zet ik een DVD’tje van Zonneveld, Toon, Wim Kan of Paul van Vliet op. Dat waren de echte cabaretiers i.t.t. die nep, bagger brengende artiesten van heden.

  Like

 6. ja Tijl die Goedemondt is lachen ja.

  vooral die Geert imitatie.

  Liked by 1 persoon

 7. lol die Goedemondt

  ‘meneertje koekepeertje’

  hahaha hilarisch ja.

  Like

 8. Dit blijft toch echt de beste van Teeuwen:

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: