Nieuw

BNNVARA schrapt al te opzichtige alt-left propagandafilm over de links-extremistische Jesse Klaver

BNNVARA zendt documentaire over Jesse Klaver toch niet uit

Omroep BNNVARA zendt de documentaire Jesse over GroenLinks-politicus Jesse Klaver toch niet uit. Er was kritiek op de film, omdat maker Joey Boink voor GroenLinks actief was tijdens de laatste verkiezingscampagne.

Sommige politici noemden de documentaire een reclamespot die met publiek geld is betaald. Onder meer PVV-Kamerlid Agema en Thierry Baudet van Forum voor Democratie beklaagden zich over een gebrek aan objectiviteit bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

NOS, die van de NPO >>

In een faalpoging om objectief te lijken verklaart BNNVARA: “Wij menen dat er over onze journalistieke onafhankelijkheid geen enkele twijfel mag bestaan en daarom is besloten de film niet uit te zenden.”

Geen zorgen, wij hebben inderdaad geen enkele twijfel over jullie ‘journalistieke’ intenties. Iedereen die zijn ogen niet in een afgesloten doosje op zolder bewaart kan elke dag zien waar jullie voor staan. Vóór het Vierde Rijk en vóór de oorlogstheologie van de terreurprofeet uit Mekka en vóór anti-blank racisme.

Martin Bosma vraagt zich af of er nog excuses volgen:

En Thierry Baudet vraagt zich af of het belastinggeld nu ook teruggestort wordt:

Producent Jesse Klaver-documentaire spreekt van ‘rechtse hetze’

‘En dat over een film die nog niemand heeft gezien’

De producent van de documentaire ‘Jesse’, over GroenLinks-leider Klaver, begrijpt niet dat BNNVARA zich heeft bedacht en de film niet meer wil uitzenden. “We hebben een film gemaakt die de omroep goed kan uitzenden”, zegt Janneke Doolaard van productiehuis Doxy.

Rechtse hetze

Doolaard zag met lede ogen aan dat de kritiek op de documentaire de afgelopen dagen ‘vooral uit rechtse hoek’ aanzwol. Die kritiek kreeg ‘een beetje de trekken van een hetze’. “En dat over een film die nog niemand heeft gezien.”

De omroep wilde ‘Jesse’ volgende week maandag uitzenden, maar zag daarvan bij nader inzien af om de schijn van partijdigheid niet te wekken. Dat besluit ‘respecteren we natuurlijk’, reageert Doolaard. “Dat recht hebben ze en ze hebben ook een andere positie dan wij. Maar voor ons is het onbegrijpelijk.”

ANP.

Doe mee met 8.452 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7431 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

8 Comments on BNNVARA schrapt al te opzichtige alt-left propagandafilm over de links-extremistische Jesse Klaver

 1. Leuk die foto van pareltje Jesse, gehuld in een eikeltjes house coat , geeft exact weer wat hij is n.l. een onvoorstelbare Eikel.

  Like

 2. De enigste reden waarom ze m niet uitzenden is ze zijn bang dat er verder gegraven wordt en naar de productie kosten wordt gekeken.
  Hebben beslist een paar goed de zakken gevuld met die doc over de rug van de belastingbetaler wij allemaal dus .
  Kijken waar de docu nu weer opduikt want dat doet hij beslist via welke achterdeur dan ook .

  Like

 3. f ’Jesse’ de komende tijd nog ergens anders te zien is, kan Doolaard nog niet zeggen. Ze is nog met BNNVARA in gesprek over onder andere de voorpremière die voor komende zondag in een Utrechtse bioscoop op de agenda staat. Omroepdirecteur Gerard Timmer opperde eerder op de dag dat de film misschien een plaats zou kunnen krijgen op documentairefestival IDFA.

  Gratis toegang mensen hij is al betaald met jullie belasting centen

  Like

 4. Like

 5. Esperanza // augustus 27, 2017 om 19:53 //

  Het watje zal als rechtgeaard narcist al wel met badmuts op voor spiegel hebben gestaan om te zien hoe het d’r dan uitziet.

  Like

 6. ook de zwakzinnige uit onze samenleving reageren via twitter op dit bericht

  Liked by 1 persoon

 7. Alphons Mantel // augustus 27, 2017 om 19:57 //

  de mening van de producent van de film is niet relevant, want die is niet objectief als ex-GL man; wel weer veel belastinggeld verspild met infantiele propagandafilm van en over Gewelddadig Links

  Like

 8. Esperanza // augustus 27, 2017 om 20:14 //

  Gedraagt zich als sneu wijf, die Klaver.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: