Nieuw

De relativeerders

Elke keer als een moslimidioot moedwillig met een auto niets vermoedende voetgangers naar god heeft gereden duiken ze weer op. Na elke islamitische terreurdaad met explosieven en kalashnikovs zijn de lijken nog warm en ze verdringen zich weer in het spotlicht. De relativeerders. Eigenlijk moet je je geen zorgen maken over terrorisme, niet druk maken. Er is zoveel meer gevaarlijker dan terrorisme. Het risico dat je uit je schoenen wordt geblazen door een boze islamiet is veel kleiner dan andere gevaren die je dagelijks in je leven tegenkomt.

Speel met de gedachte hoe de MSM gereageerd zou hebben als men na de verschrikkingen en de massamoord op Utøya van Breivik dezelfde relativeerkaart op tafel had gelegd zoals na de islamitische terreuraanslag in Barcelona. Ja, natuurlijk is het vreselijk wat er gebeurd is. Maar het risico je nek te breken over een bananenschil is groter dan een kogel koppen van Breivik. En afschuwelijk die bomaanslag in de regeringswijk van Oslo. Maar hé joh, maak je niet druk, de kans te overlijden door een wespensteek is groter dan het loodje leggen door Breivik. Zie je het voor je? Het linkse gejoel zou tot op Mars te horen zijn.

Het relativeren van wat er toen in Noorwegen gebeurde in 2011 zou godsgruwelijk misselijk en vulgair zijn. Een complete minachting voor alle slachtoffers en een klap in het gezicht voor de nabestaanden. Zover ik me kan herinneren is deze relativeringtruc toen ook niet gespeeld.

Maar wanneer het islamitisch terrorisme betreft zijn de regels ineens anders. Dan moeten we uit linkse snaveltjes het valse getjilp aanhoren dat het verdrinken in een badkuip, doodgaan aan roken, verslonden worden door krokodillen of sterven aan een muggenbeet, vééél vaker voorkomt dan creperen door een moslim. Natuurlijk betuigen ze dat terrorisme vreselijk is, maar dwangmatig moet er ook nog even een relativeerdingetje vermeld worden. “Verschrikkelijk wat er gebeurd is. Maar je weet toch dat terrorisme in Europa minder levens kost dan door verkeersongevallen in Luxemburg, vriend?”

Het zal wel aan mij liggen, maar in mijn belevingswereld kan je niet islamitisch terreur met zijn onschuldige slachtoffers vergelijken met mensen die door ongevallen sterven, ongeacht of het zich handelt om een badkuip of net die ene sigaret teveel. Tot zover ik weet hebben de badkuip en de sigaret niet de ambitie je om zeep te helpen. Het handelt zich hier om islamitische terroristen. Terroristen met het doel en streven om leed en dood te brengen. Wat betreft de badkuip en de sigaret ben ik daar niet geheel zeker van. Ik kan me niet voorstellen dat badkuipen of sigaretten in staat zijn om moord en terreur te organiseren.

In de jaren dat ik opgroeide, die goeie ouwe 20ste eeuw, bestonden de terroristen uit Duitse of Italiaanse linkse idioten, en Noord-Ierse dwazen met onvoldoende impulscontrole. Ze verschenen op zijn tijd ook wel is op het mediatoneel met hun bomaanslagen en moordpartijen. Toen hoorde je niemand met een relativeringtheorie.

Maar nu het de islam betreft is het zo anders dat het pijn aan hun klote doet. Ze denken dat de nieuwsconsument totaal geen vermogen heeft om zijn eigen conclusies te trekken. Het is alsof of we allemaal voor idioot zijn verklaard door die aasgieren die het nieuws leveren of er van leven. Zodra de terrorist een islamiet is, of een koppeling bestaat aan de jihad of islam, gaat de relativeringsmotor op volle toeren en is je badkuip gevaarlijker dan die jihadist. We weten nu onderhand wel dat het risico om te verzuipen in je badkuip groter is dan overreden te worden in de Kalverstraat door een Allahu Akbar!-krijsende terrorist. Maar dat is totaal irrelevant. Dat speelt in feite geen rol, zolang die badkuip in de badkamer daar niet staat met de bedoeling om me te vermoorden. De dood in een badkuip gebeurt door een ongeluk of zelfmoord. De dood door terrorisme is dat nooit.

Doe mee met 8.451 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4938 Articles)
Altijd in oppositie.

13 Comments on De relativeerders

 1. Like

 2. rommel en ik hebben er geen last van, zoals onze regelmatige lezers weten. Bovendien gebruiken wij ook al jaren niks meer, te oud, teveel gezien, buiten wat tabak en bier en een sporadische joint, maar dat druks een verwoestende uitwerking hebben op sommigen blijkt wel uit het stukje van Karin hierboven. Beschouw dit maar als een waarschuwing; gebruik geen druks als je geestelijk instabiel bent:

  Ik heb ook wel dingen genomen die op mijn geest ingrepen, maar daar deed ik het dan ook om. Door xtc leerde ik mensen makkelijker te vertrouwen, ook naderhand, door coke leerde ik hoe flitsend en snel je kunt denken, en van die ene keer dat ik paddestoelen nam leerde hoeveel fantasie een mens kan hebben en hoe scheef en anders en magisch vol van leven de wereld kan zijn. Ik zag hoe lantaarnpalen elkaar deftig maar vriendelijk toeknikken, hoe de grond kloppend ademde, hoe de lucht vibreerde. Dat was de eerste en de enige keer in mijn leven dat ik een traan in mijn ogen van de binnenkant uit kon bekijken. Bij zulk spul was de ervaring de dag erna uitgewerkt, het besef echter niet; je hoofd was weer op orde maar er kon een les getrokken worden in kijken naar de wereld.

  Karin Spaink: http://www.spaink.net/2007/01/05/geestverkleinende-middelen/

  en:
  http://www.spaink.net/1999/04/12/lust-in-pilvorm/

  Ik was eigenlijk op zoek naar een andere column van der, in het Parool meen ik, die ik ooit eens gelezen had. Toen zat ze de zonsopgang te bewonderen onder invloed bij mijn favoriete leegstaande gebouw van destijds (ben ik als ex-kraker altijd in geïnteresseerd, heb er nog de rubberen strips om de traptreden te beschermen uitgesloopt om op de hoeken van de toren van de Oosterkerk te bevestigen zodat ik daar zonder de muren te beschadigen staalkabels in kon spannen om er een lichtinstallatie in te bouwen, moest tenslotte goedgekeurd door bouw & woningtoezicht, monumentencommissie, brandweer en nog een zwikkie instanties), het oude G.E.B. gebouw aan de HoogteKadijk, bij het doorsteekje van de Sarphatistraat naar Artis, dat toen door niemand gebruikt werd. Net om de hoek tegen ijzerhandel Vimeta aan had iemand daar zijn eigen woning gebouwd van pallets, zeker tien jaar werd die ongemoeid gelaten. Tegenwoordig is de hele buurt ‘opgeknapt’ veryupt, onbetaalbaar geworden. Alleen nog betaalbaar voor hallucinerende Parooljournalistes die een vervormde werkelijkheid waarnemen.

  Like

 3. Like

 4. “In de jaren dat ik opgroeide, die goeie ouwe 20ste eeuw, bestonden de terroristen uit Duitse of ”

  Die goeie ouwe R.A.F. vermoordde onder andere deze globalist die ons onder de islam en totalitaire EU-knoet wilde brengen.

  Om het beeld een beetje te relativeren:

  Quiz, om u te verwarren

  Kortste stukje ooit ook gelijk, twee vragen:

  1 – Wat is de naam van de voorzitter van de Duitse werkgeversvereniging die pleit voor meer massa-immigratie om het Duitse volk uit te roeien ?

  2 – Wat is de naam van de ‘extreem-rechtse’ ‘terreurorganisatie’ die ooit een voorzitter van diezelfde werkgeversvereniging doodschoot, omdat ze het niet eens waren met diens globalistische slavernij praktijken ?

  Antwoord 1 en 2

  En leg me nu nog eens uit wat links en rechts is graag. Noteer ook dat die werkgeversvoorzitter in vraag 2 een vroegere nazi was (net als de hele EU).

  https://fenixx.org/2017/05/24/quiz-om-u-te-verwarren/

  (linkjes staan onder de link)

  Kweenie, maar soms heb ik het idee dat die RAF het precies op die lui gemunt had waar we nu door in slavernij gebracht zijn en ons islam opdringen.

  Ik verwerp links-rechts definities. dat zijn de verkeerde definities. Het zijn globalisten tegen patriotten, het zijn slavendrijvers tegen vrijheidsstrijders.

  Ik kan niks met links-rechts, en ik weiger het om de uitschakeling van iemand die ons in slavernij wil brengen te veroordelen.

  Ik ben dus super-extreem links. RAF-links. Fijn 😉

  Like

 5. Wat een maf vrouwspersoon, even iets als feit presenteren en er vervolgens een wereldbeld op projecteren en in de rechtersstoel gaan zitten….en dat verzorg informatie…..godttegod….

  Links en rechts, twee woorden om het Franse parlement aan te duiden, twee hokjes om alles in te stoppen want iets niet kunnen definreren maakt vele mensen angstig.

  Vrijheid is eng, dus vrijheid van meningsuiting mag als de mening maar stookt met de gewenste gedachtengang. Het stukje van de Paroolmuts zegt ongeveer alles over vrijheid. Of het gebrek eraan. Ik weet niet of het iets van links is, maar het maakt me ook niet uit. Zowel de PVDA als de VVD verbieden het burgers om een bos in te lopen en er een huisje te bouwen om in te wonen. Mag niet. Bramen of bosbessen plukken, mag niet. Ja echt, schijnt een boete van 500 euro op te staan want je ontneemt dieren hun eten…..

  Links of rechts, persoonlijk kies ik voor het beste idee ongeacht wie het bedacht, gewoon omdat de toekomst belangrijker is dan het verleden. Als de wereld concreet was in hun haat tegen bijvoorbeeld Adolf Hitler, dan zou men ook snelwegen moeten verbieden, kinderbijslag moeten afschaffen en mensen die olieverf schilderijen maken moeten opsluiten. Toch?

  Het stukje van deze Karin Spaik geeft enorm goed aan hoe het hoofd van vele mensen finctioneerd, namelijk met een dictatoriale overtuiging van het eigen gelijk en het totaal relativeren van geweld als dat past in het eingen gelijk. Geen plaats voor het afwegen van andere meningen, geen moment van het even opnieuw bekijken of het eigen wereldbeeld klopt. Altijd gedacht dat bij de VVD aanhang het wereldbeeld zo bekrompen was, maar het is dus net zo hard bij PVDA en co aanwezig. Dit zijn de enge mensen die dictaturen oprichten en anderen veroordelen tot opsluiting en terhemel opneming.
  Ik heb me vaak afgevraagd wat er in het hoofd van iemand omgaat die met een groep als Antifa op pad gaat, gewoon omdat ik wil begrijpen wat iemand motiveerd en of ik iets mis in mijn wereldbeeld. Dit artikel geeft mij eigenlijk de antwoorden die ik vrees, namelijk totale starheid en onlogisch denken maar wel deel uitmaken van de groep die de bus waar we allemaal in zitten stuurt.

  Hoe meer ik mensen leer kennen, hoe meer ik mijn hond waardeer en hoe liever ik weg wil zijn van deze gekte die beschaving heet. Ikeb nooit ietsgehadmet godsdiensten maar een levensbeschouwing zoals het Taoisme trekt me wel: leefje leven metrechterug, gebruik watje nodig hebt en laat heel wat je niet nodig hebt. We zijn slechts tijdelijk in de tuin des levens, een appel eten isprima, de boom diede appels geeft omzagen vrij nutteloos en respectloos voor wat je krijgt. We zijn reizigers op doorreis, niets meer. Neem wat je nodig hebt, maak geen problemen maar als problemen jou willen maken reageer dan met een stortvloed aan geweld, zodat problemen jou liever niet meer voor de voeten willen lopen. Respecteer wat je krijgt, geef wat je kwijt wilt zonderer iets voor terug te verwachten en leef, creeer, geniet en bewonder.

  Project exodus, het begint vorm te krijgen en ik denk een noodzaak voor wie straks nog in vrijheid wil leven. De vrijheid die de mens nodig heeft is nu meer dan ooit in de geschiedenisaan het verdwijnen, mede door de technologie die alles en iedereen controleerd en straks ook beheerst. Men kan van afstand je geld afnemen, jou mogelijkheden tot verplaatsen drastisch inperken en als men wil jou van duizenden kilometers ver doden, simpelweg door je te vinden via gezichtsherkenning, via een chip of via je betalingsverkeer. Men kan via computer programma’s aan de hand van drie zoekopdrachten die je doet vertellen wie jij bent, via DNA aangeven hoe jij bent opgebouwd, jou taxeren qua kosten voor gezondheidszorg en daarmee jou premie betalen, jou levensduur en productiviteit berekenen en mogelijk in de toekomst bepalen welke vrucht mag uitgroeien tot mens en welke niet, opbasis van productiviteiten kosten. Als er iets mogleijk is word het gebruikt, meestal ten nadele van de mens. Wat je zegt, schrijft of denkt komt daarmee enorm onderdruk te staan en zal uiteindelijk alle uiting van vrijheid vernietigen.
  Onze vrijheid in de toekomst kan enkel bestaan als hen die ons “leiden” voldoende integriteit hebben om zichzelf als dienaar van anderen te zien en niet als totale eigenaar.

  De mens en zijn zwakheden kennende, en het artikel van deze parool “journaliste” gelezen te hebben ben ik weer eens bevestigd in mijn negatieve kijk op de wereld. Ik ga madeliefjes plukken, een carbootsale doorsnuffelen maar Karin Spaik zal ik vermijden, als de pest. Dictators hebben niet altijd een penis en een snor, maar wel altijd een veld vol narcisme in hu hoofd terwijl er vlinders zouden moeten fladderen.

  Vrede bestaat bij de gratie van wapens en mensen die bereid zijn deze te gebruiken. Dictatuur bestaat bij de gratie van luie mensen die liever anderen met wapens de vrede willen laten bewaken.

  Liked by 2 people

 6. Goede vis verkoopt zonder problemen, rotte vis enkel onder dwang. (*)

  Eender welke religie, welk politiek denken of levensbeschouwing dan ook kan enkel deugen als er totaal geen dwang, verbod of ander drukmiddel bij is om de boodschap te verkopen. Als er wel verbod , dwang of andere druk op zit is het rotte vis. Niemand wil rotte vis maar iedereen koopt het, geachtenloos, blindelings en vertelt trots welk een goede koop men heeft gedaan. Als rotte vis de norm is is de vis niet langer rot maar word verse vis rauw genoemd.

  Duchesne.

  (*) bron: Asterix en Obelix

  Liked by 1 persoon

 7. Heette die visboer van Asterix en Obelix niet iets van Bonjourmadamix?

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // augustus 27, 2017 om 09:54 //

  Een korte periode van af en toe afwezig zijn heeft rommel duidelijk goed gedaan want dit is een van zijn beste artikelen in mijn ogen !
  Waar Spaink het heeft over de “veelvuldige aanvallen van neo-nazi’s” die volgens haar meer slachtoffers hebben gemaakt dan de jihadi’s zou ik graag voorbeelden willen horen, waarschijnlijk komt ze dan aankakken met Breivik maar als het er dan zoveel waren noem er dan nog eens een stuk of wat.
  Om eerlijk te zijn, ik heb helemaal niks met neo-nazi’s maar het is dan ook een te verwaarlozen klein groepje van psychisch ontregelde idioten. Hoeveel werkelijke neo-nazi’s zouden er in Nederland rondlopen, 40 ? 50 ? 100? En dat op een bevolking van 17 miljoen ! Aanslagen van hun in Nederland ? Ik zou er niet 1 kunnen noemen. Ja een flesje benzine tegen een blinde muur maar dat is geen aanslag dat is vandalisme. Aanslagen in naam van de islam ? Meerderen per dag, van het aanvallen vanuit het niets met een mes of machete tot massamoorden met geweren en explosieven en alles wat er tussenin zit.

  Like

 9. Kweenie, maar soms heb ik het idee dat die RAF het precies op die lui gemunt had waar we nu door in slavernij gebracht zijn en ons islam opdringen.

  Baader Meinhof gruppe was een linkse terreur cell die tegen amerika en (de elite /gevestigde orde) was .
  En dus ja want hoe je het ook draait of keert al die ellende komt uit Amerika vandaan al sinds en voor de tweede wereldoorlog .

  Liked by 1 persoon

 10. Zal mij niet verbazen als straks, als de stofwolken zijn opgetrokken, zowel links als rechts, als er iemand nog weet wat dat betekent, in de maling is genomen door dezelfde groepering en tegen elkaar zijn opgezet. Verdeel en heers.

  Like

 11. Dat parool wijf spoort echt voor geen meter. Dat zoiets een podium krijgt is totaal van de pot gerukt.

  Like

 12. Karin Spaink is net als Pieter Japie en Eberhartje een dood ordinaire collaborateur.
  https://www.geenstijl.nl/5138274/als-janny-groen-al-vindt-dat-je-niet-deugt/#comments

  Like

 13. De column van Karin Spaink met grote aandacht en ook wel enige verbazing gelezen.

  Maar uiteindelijk is dit stukje linkse propaganda (had ook door Peter Breedveld geschreven kunnen zijn) alleen maar een lachertje.

  Hier wordt een beeld geschetst of onze straten en pleinen worden beheerst door marcherende bruinhemden die met knuppels hulpeloze Marokkaantjes voor zich uit jagen.
  In het voorbijgaan worden er ook nog wat moskeeën bekogeld met stenen en molotovcocktails en van hulpeloze imams worden de baarden afgeknipt. Vrouwen gehuld in een boerka worden gedwongen met tandenborstels de straten schoon te vegen en iedere PVV-er heeft een portret van Geert Wilders in zijn huiskamer hangen.

  Nu gaan we echter over tot de harde realiteit en die laat een totaal ander beeld zien:

  De nazaten van de Marokkaanse en Turkse gastarbeiders zoeken inderdaad moeizaam hun weg in onze tolerante samenleving en worden helaas gedwongen een keuze te maken tussen radicalisering, plofkraken of een Wajonguitkering.

  De voortijdige schooluitval van deze kansenjongeren is schrikbarend en velen zijn daarom maar een loopbaan begonnen als drugskoerier, rapper, loverboy, hulpimam, straatcoach of zelfs politicus of fractiemedewerker van DENK.

  Dat bijna iedere terreuraanslag wordt gepleegd door een Marokkaan wordt gemakshalve maar onder het tapijt (of gebedsmatje) geveegd en dat in de misdaadstatistieken de Marokkanen zelfs hoger scoren dan de Antillianen wordt ook angstvallig verzwegen.

  Maar dat zal allemaal wel de schuld zijn van Geert Wilders, die zou verantwoordelijk zijn voor een verziekt maatschappelijk klimaat van discriminatie, racisme en uitsluiting op de arbeidsmarkt.

  De z.g. neonazi’s zijn (uitgezonderd enkele tientallen idioten) realisten die opkomen voor onze nationale identiteit en dat is niet één koekje bij de thee, maar een open en vrije samenleving waar geen plaats is voor alles verhullende kledij, talloze minaretten, radicale imams, veelwijverij, inteelt, vrouwenbesnijdenis, moslimenclaves, dubbele nationaliteit, met Turkse vlaggen zwaaiende bezettingstroepen en andere z.g. exotische extremiteiten.

  Karin Spaink zal ongetwijfeld stijf volhouden dat ons land in 1945 is bevrijd door Marokkaanse stoottroepen en dat de gastarbeiders volledig verantwoordelijk waren voor onze Welvaartsstaat die uiteindelijk een Verzorgingsstaat werd waar het goed toeven is voor moslims van waar ook ter wereld, al of niet vermomd als vluchteling.

  Laat dit prototype van de linkse goedmens maar op schoot kruipen bij Peter en Jesse.
  Met zijn drieën komen ze er wel uit: de beveiliging van Wilders per direct opheffen en iedere PVV-er doodschieten.

  Tijdens de vorige Bezetting (40-45) stonden dergelijke creaturen te boek als zijnde collaborateurs en een aantal prominente landverraders werden na die bezetting ter dood veroordeeld wegens hulp aan de vijand en pogingen onze Democratische Rechtsstaat in te ruilen voor een totalitair systeem. In de huidige situatie: de Seculiere Staat inruilen voor een Islamitisch Kalifaat.

  Zo ver willen wij natuurlijk niet gaan, wij zijn tenslotte geen onmensen: een pelgrimstocht te voet naar Mekka, op water en brood (enkele reis uiteraard!) zou volstaan als rechtvaardige vergelding voor deze vorm van collaboratie.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: