Nieuw

Leraren die de Zweedse taal onmachtig zijn worden aangesteld op basisschool – ouders ontsteld

Door: Mats Dagerlind – Vertaling: “rommel”

Het nieuwe spannende Zweden – Avpixlat heeft al meerdere malen gerapporteerd over de verschillenden soorten wantoestanden in het immigranten-gedomineerde stadsdeel Tjärna Ängar in Borlänge. Nu is het bericht naar buiten gekomen dat de Tjärnaschool leraren heeft aangesteld die niet alleen onbevoegd zijn om les te geven, maar bovendien ook nog is slechter de Zweedse taal beheersen dan de eersteklassers die ze moeten onderwijzen.

De Tjärnaschool worstelt al lang met een groot probleem om leraren te werven. Het tekort aan leraren plaagt heel Borlänge, maar om als leraar te werken in het door problemen geteisterde immigratiegebied is in het bijzonder ongewild. Er zijn maar weinig leraren die het lang volhouden om te wedijveren met de vele “uitdagingen” om leerlingen in een dergelijk gebied kennis over te brengen.

De wervingsproblemen zijn nu zo ver gegaan dat de gemeente gedwongen is om mensen als leraren aan te stellen die niet alleen de nodige lerarenkwalificaties ontbreken – slechts vier leraren op de Tjärna basisschool hebben een lerarenopleiding – maar bovendien slechter de Zweedse taal meester zijn dan de eerste klas leerlingen waar ze les aan geven.

De verontwaardiging onder de ouders is groot sinds men op de eerste schooldag na de vakantie te weten kwam dat de leraren die hun kinderen moeten onderwijzen niet bevoegd zijn onderwijs te geven en nauwelijks Zweeds spreken.

– Mijn kind zou niet leraren Zweeds moeten leren, zegt een boze ouder tegen Dalarnas Tidning.

Het zijn niet alleen de Zweedse ouders die zich boos maken. Ook van immigrantenouders die zich richten op aanpassing aan de Zweedse samenleving komt zware kritiek.

– We wonen in Zweden. Ik wil dat mijn kind een goed begin in het leven krijgt om zich in de Zweedse samenleving te klaren. Dan is de Zweedse taal uiterst belangrijk, zegt een ouder met een immigratieachtergrond tegen Mittmedia.

De hoofd van de Tjärnaschool, Anita Isaksson, verwerpt de kritiek:

– Dit was de beste oplossing”, zegt ze tegen Dalarnas Tidning.

Hoofdlerares Ulrika Forsell verklaart:

– Ik zie dit als een vooruitgang. Zo moet onze samenleving eruit zien, en zo willen we het hebben. Een echte multiculturele samenleving”.

Bron:

http://avpixlat.info/2017/08/26/larare-som-inte-kan-tala-svenska-anstalls-i-grundskola-foraldrar-upprorda/

Doe mee met 8.452 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4940 Articles)
Altijd in oppositie.

3 Comments on Leraren die de Zweedse taal onmachtig zijn worden aangesteld op basisschool – ouders ontsteld

 1. Je kan je peuter beter thuis houden en wapen training uh … home schooling geven?

  Like

 2. Claudia M. // augustus 27, 2017 om 07:30 //

  Q; “Ik zie dit als een vooruitgang. Zo moet onze samenleving eruit zien, en zo willen we het hebben. Een echte multiculturele samenleving.”

  Fantastisch, een samenleving waarin niemand nog iets fatsoenlijks uit z’n klauwtjes kan laten wapperen. Zal mij benieuwen hoe ze dit straks allemaal gaan en blijven bekostigen?

  Like

 3. @ Claudia M.
  Wellicht met extra EU-subsidies?
  Of u even extra belasting wilt betalen!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: