Nieuw

Amsterdamse jihadronselaar al jaren actief, maar nooit vervolgd

Door: Elif Isitman

De Amsterdamse salafist Keith Rienksma staat in nauw contact met Nederlandse terreurverdachten, en verspreidt propaganda van terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Hij had onder meer contact met Raoul A., die onlangs werd opgepakt in Suriname, waar hij vermoedelijk een aanslag wilde plegen op de Amerikaanse ambassadeur.

Rienksma, die al jaren actief is, is nog nooit strafrechtelijk vervolgd, meldt Het Parool zaterdag. De krant sprak zelf met salafist Rienksma.

Succesvolle jihadistenbeweging

Hij was eerder actief in de salafistische jongerengroep Straat Dawah. De groep werd door de AIVD omschreven als een van de succesvolste jihadistische bewegingen van Nederland. Meerdere leden van die groep zijn naar het zelfbenoemde ‘kalifaat’ van IS afgereisd. Bovendien beheerde Rienksma de Facebookgroep De Zuivere Aanbidding.

Lees verder:

http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/08/amsterdamse-salafist-ronselt-al-jaren-voor-is-maar-is-nooit-vervolgd-535659/

Doe mee met 8.470 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4988 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on Amsterdamse jihadronselaar al jaren actief, maar nooit vervolgd

 1. “Rienksma belijdt zijn geloof in meerdere Amsterdamse moskeeën, waar hij naar eigen zeggen welkom is.

  In de salafistische Tawheedmoskee in Amsterdam-West organiseerde Rienksma vorig jaar een feest voor kinderen.”

  Dat dus, dat dacht ik al dat het die was. Carel Brendel heeft wel eens over hem geschreven. Die Tawheed moskee is die moskee die homo’s van hoge gebouwen wilde smijten:

  Islam-gids: ‘Gooi homo’s van hoge gebouwen’

  Het verbieden van religieuze boeken of geschriften van theologische denkers is regelrechte censuur. Zelfs als in de geschriften wordt aangezet tot het doden van homo’s of besnijden van vrouwen….
  https://www.volkskrant.nl/binnenland/islam-gids-gooi-homo-s-van-hoge-gebouwen~a714523/

  En zo’n moskee blijft gewoon open in dit PvdA-kalifaat.

  Like

 2. Brendel (staan tig linkjes in zijn stuk, dit is het laatste deel er van):

  Salafisme-deskundige Martijn de Koning, zo begreep ik uit een verder nietszeggende discussie bij Pauw, schat het aantal radicale salafisten in Amsterdam op 30 tot 35. Of ze inderdaad bij Arrayan rondlopen, moet nog worden bezien, maar vast staat dat ze actief zijn bij de salafistische El Tawheed in West. Diverse keren schreef ik op dit weblog over de radicale bekeerling Abdullah West alias Ibrahiem Awwad (inmiddels bekend als Keith Rienksma) en zijn betrokkenheid bij pro-ISIS-propaganda in social mediagroepen als Ansar Khilafah (Helpers van het Kalifaat) en Staatsnieuws.

  Begin dit jaar onthulde ik dat Rienksma en andere radicalen, onder wie de inmiddels naar ISIS afgereisde Baraa Ahmad, gelegenheid kregen om activiteiten te organiseren bij El Tawheed. Rienksma riep vanuit de bibliotheek van El Tawheed op om geld te storten voor de moskee.

  Onlangs nog maakte Rienksma reclame voor het Telegram-kanaal van Staatsnieuws. Blogger Azazel nam daar een kijkje en beschreef – onderbouwd met screenshots – dat het kanaal één groot doorgeefluik is van ISIS-berichten en bloederige videos uit het kalifaat.

  Alles overziende is er geen enkele aanleiding voor eventuele Amsterdamse zelfgenoegzaamheid als het gaat om de aanpak van jihadisme.

  http://www.carelbrendel.nl/2016/11/30/geen-reden-voor-amsterdamse-zelfgenoegzaamheid-rond-jihadisme/

  Like

 3. Knap trouwens hoe de dame van Elsevier een heel stukkie typt en precies hetzelfde zegt als het Parool en het toch net niet helemaal gejat/gecopy-paste heeft. Tssk tssk tssk.

  Like

 4. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: