Nieuw

Het artikel over Marokkaanse jihadisten dat NRC weigerde te publiceren

Koen Greven is correspondent te Spanje, Portugal en Marokko voor het NRC. Dit artikel schreef hij voor die krant, die het vervolgens weigerde te publiceren, want te kritisch. Een zorgwekkend staaltje censuur dat wij graag tegenwerken door het hier alsnog openbaar te maken.

Ripoll. De verbazing is enorm in Ripoll. Serveerster Elizabeth praat spontaan honderd uit over haar plaatsgenoten, die het vredige Catalaanse dorpje met hun terreurdaden op de kaart hebben gezet. „Iedereen kent elkaar hier. Ik kwam deze jongeren ook vaak tegen. Ze spraken Catalaans zoals alle mensen in Ripoll. Ze gingen naar dezelfde school”, zegt Elizabeth met een dienblad in haar hand. „Het waren Marokkanen, maar ze gedroegen zich normaal.”

Lees verder:

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/08/het-artikel-over-marokkaanse-jihadisten-dat-nrc-weigerde-te-publiceren/

Doe mee met 8.452 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4940 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Het artikel over Marokkaanse jihadisten dat NRC weigerde te publiceren

  1. Prima artikel en goed uitgebalanceerd. Dat dit artikel gecensureerd is toont aan dat NRC – net zoals zoveel andere media trouwens – als journalistiek bolwerk volledig incompetent en vooral geheel overbodig is.

    Like

  2. Nieuw Krant Vrij Nederland

    Wordt het geen tijd voor het zelf uitgeven van een landelijke krant? Een krant die echt zo goed mogelijk weergeeft wat er loos is in Nederland!. Niks onder het matje, open en bloot, op de man af, duidelijke weergave van alles wat er echt speelt, wat voor plannen er liggen bij de meer behoudende partijen (links ao.) waar ruimschoots gelegenheid is om stukken in te zenden die bij de doelstellingen van de krant passen zodat er geen enkele behoefte meer is om nog wat anders te lezen. Kan misschien eerst digitaal worden opgezet, redactie vormen, verslaggevers enz.
    Alles met slechts één doel……….. Nederland blijft Nederland.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: